Tmavá čokoláda zaháňa stres aj smútok

Je čokoláda lepšia ako botox? Ak je tmavá, je vraj rozhodne elixírom prirodzenej mladosti. Britskí vedci nedávno dokonca vymysleli recept, ako v čokoláde posilniť jej antioxidačné účinky. Napísal o tom francúzsky denník Le Figaro.

09.01.2016 06:00
čokoláda Foto:
Okrem vplyvu na našu náladu je čokoláda tiež prostriedkom, ako si udržať mladosť.
debata (1)

Často sa zdôrazňujú účinky čokolády ako antidepresíva. „Tmavá čokoláda je bohatá na horčík, ktorý má výrazný vplyv na zvládanie stresu a účinkuje proti únave. Pri jej pojedaní sa nás zmocňujú radostné pocity, mozog uvoľňuje endorfíny,“ vysvetľuje nutričná poradkyňa a dietologička Caroline Gayetová.

Okrem vplyvu na našu náladu je čokoláda tiež prostriedkom, ako si udržať mladosť. Kakao bohaté na flavonoidy má antioxidačné účinky, ktoré umožňujú telu bojovať proti vplyvu času aj proti vráskam.

Jedna britská spoločnosť chcela spojiť gurmánsky pôžitok s omladzovaním a na jar uviedla na trh čokoládu nazvanú Esthechoc. Sú to malé tabuľky, v ktorých sa majú sústreďovať všetky prirodzené pozitívne účinky kakaa.

Spoločnosť Lycotec, ktorá zdôrazňuje, že jej produkt bol vyvinutý v spolupráci s Cambridgeskou univerzitou, tiež tvrdí, že každá malá tabuľka vážiaca 7,5 gramu obsahuje toľko flavonoidov, ako 100 gramov bežnej tmavej čokolády.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #čokoláda #stres