Čo robiť, ak ste po dovolenke unavenejší ako pred ňou?

Vrátili ste sa z dovolenky unavenejší, ako ste na ňu odišli? V tejto situácii zďaleka nie ste sami. Zachovajte pokoj, opäť začnite so zdravými návykmi, športujte, vyvarujte sa stresu, napísal taliansky denník Corriere della Sera.

10.01.2016 06:00
zimnadovolenka 1 Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Odišla som na dovolenku so správnymi predsavzatiami. Chcela som využiť pobyt pri mori na to, aby som sa viac hýbala a zdravo jedla. Opak však bol pravdou. Výsledok? Vrátila som sa domov unavenejšia ako pred dovolenkou, s niekoľkými kilami navyše, nervózna a vystresovaná. V noci zle spím, nedokážem sa vrátiť k zvyčajnému pracovnému rytmu,“ napísala denníku čitateľka.

Ak dovolenku strávite správnym životným štýlom, môže mať veľmi pozitívne účinky na organizmus, či už ide o fyzickú, či duševnú stránku, odpovedá čitateľke talianskeho denníka docent Gianfranco Beltrami z Parmskej univerzity.

A v radách pokračuje. „Keď sa počas dovolenky zle stravujete a neoddychujete, má to negatívny dosah a spolu so stresom vyvolaným návratom do zamestnania to môže viesť k uvedeným problémom,“ povedal. Ak sa za každú cenu chcete ihneď vrátiť k predchádzajúcemu rytmu, pocítite stres a únavu.

Snažte sa vyhnúť stresu, aj keď to nezávisí len od vás. Bez výčitiek si počas dňa doprajte pauzu navyše a snažte sa zasvätiť víkend oddychu. Zvláštnu pozornosť venujte spánku.

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #únava #stres #spánok