Síra pre zdravie a krásu

Sírne kúpele ľudstvo s obľubou využívalo už v staroveku. Obzvlášť pacienti s kožnými problémami, napr. so psoriázou či bolesťami pohybového aparátu.

19.02.2014 06:00
debata

Na Slovensku sa uzdravujúce účinky síry dostali do povedomia pacientov najmä vďaka termálnym vodám a liečivému bahnu v Piešťanoch, Smrdákoch a Dudinciach. Síra je súčasťou každej bunky,telo dospelého človeka jej obsahuje asi 150 gramov. Využívajú ju koža, svaly, spojivové tkanivá či kosti.

Ak sú poškodené kĺby či koža, pomôžu kúpele v liečivých minerálnych vodách s obsahom imunologicky účinnej síry vytvorenej prírodou. Počas kúpeľa sa organizmus prehrieva, síra sa cez pokožku vstrebáva do tela a pôsobí na imunitu na bunkovej úrovni. Vďaka jej účinkom sa zvyšuje priepustnosť bunkových stien – uľahčuje sa tak prienik živín do buniek a rovnako odvod splodín a toxínov.

Síra podporuje tvorbu kolagénu a keratínu, je ideálnym pomocníkom pri liečbe akné, ekzémov i ochorení pohybového aparátu.

Okrem kúpeľov je možné dožičiť si sírne domáce vaňové kúpele s obsahom síry a sušeného sulfitového výluhu, ktoré dostať kúpiť v papierových vrecúškach. Zdrojom síry vo forme oxidu siričitého sú tiež soľ a čierne bahno z Mŕtveho mora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #sírne kúpele #síra