Káva nielen prebúdza. Je bombou pri skrášľovaní!

Pi studenú kávu, budeš pekná, odporúča sa ženám. Taký jednoduchý, účinný recept, a pritom sa tak podceňuje!

21.12.2015 06:00
káva Foto:
S kávou schudneme a opeknieme.
debata (7)

Mnohí z nás využívame kávu na prebudenie. Fajčiari k rannej cigaretke, nefajčiari po raňajkách, ale ešte aj niekoľkokrát po nich… O tom, že tieto zdravé a mimoriadne chutné „fazuľky“ obsahujú aj inú silu, ktorá stojí za zmienku, rozmýšľa len málokto. V kocke: Káva stimuluje krvný obeh, odbúrava tuky a pôsobí odvodňujúco.

Usadeninu na tvár

Pri jej pražení sa uvoľňujú antioxidanty, ktoré pozitívne pôsobia pri proceste starnutia, už len tým, že zachytávajú škodlivé voľné radikály. Už jedna šálka kávy v dopoludňajších hodinách sa stará o to, že ostaneme mladí. Kto kávu nepije, mal by si aspoň aplikovať kávovú usadeninu na tvár. Na masku potrebujeme: Dve lyžice mletej kávy, dve lyžice smotany na šľahanie a jednu lyžičku medu. Dôkladne premiešajte a naneste na tvár. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom tvár umyte vlažnou vodou.

Pekná hriva vďaka káve

Koho trápia rozštiepené končeky vlasov a iné poškodenia, mal by vyskúšať kávovú vlasovú kúru. Aj tu spôsobia antioxidanty hotový zázrak: Ochránia pred poškodením a vlasom dodávajú čarovný lesk. Potrebujete dve polievkové lyžice kávy, dve lyžice šampónu a 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva. Premiešajte. Naneste na vlasy až po dôkladnom umytí, a to na ich končeky. Nechajte niekoľko minút pôsobiť, potom vlasy zmyte.

Preč s kruhmi pod očami

Párty bola síce fajn, no tmavé kruhy a spuchliny pod očami nás na ňu na druhý deň nepríjemne upozorňujú. Môžeme sa bez nich zaobísť – kofeín obsiahnutý v káve totiž pôsobí na kruhy pod očami ako zmizík. Navyše zmierňuje opuch a odvodňuje túto citlivú oblasť. Naneste na tieto partie pod očami vychladnutú kávovú usadeninu a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Potom opláchnite.

Anticelulitídový obklad

Kofeín v káve zaberá aj na celulitídu. Komu produkty z drogérie nie sú sympatické alebo nezaberajú, môže vyskúšať tento účinný peeling. Kávovú usadeninu aplikujte na stehná a masírujte krúživými pohybmi. Ak chcete jemnejšiu konzistenciu, pridajte zopár kvapiek olivového oleja. Po troch minútach sa osprchujte.

Zbavte sa tuku

Káva stimuluje nielen spaľovanie tukov, obmedzuje tiež chuť do jedla. A tiež zvyšuje výkon pri športovaní či cvičení. Ak sa chcete nadbytočných kilogramov zbaviť, káva je vždy dobrou voľbou. Ale pozor, netreba to preháňať. Za zdravé množstvo kávy, na ktoré lekári upozorňujú, sa považujú maximálne štyri šálky tohto moku denne.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #celulitída #kofeín #káva #antioxidanty #peeling #kávová usadenina