Krása a zdravie v jednom. Posilnite sa v lete avokádom

Avokádo nie je len chutné, ale aj zázračný prostriedok pri kráse a zdraví. Pýtate sa prečo?

25.07.2016 06:00
avokádo Foto:
Avokádo je (nielen) na letné rána ako vyšité.
debata (1)

Keďže obsahuje pomerne vysoký obsah tuku, dostal nálepku kalorická bomba. Avšak nie je to úplná pravda. Avokádo je zdravé, skrášľuje pokožku a keď správnu dávku neprekročíme, zaručene nepriberieme.

Potešia sa vlasy aj nechty

Vtipne tvarované ovocie obsahuje niečo, čo podporí krásu v celom tele. Biotín. Zaručuje pevné nechty a nádherne vláčne a zdravé vlasy. Skúste si ho ráno natrieť na chlieb namiesto masla. Už to pomôže.

Pokožka sa usmeje

Aj na pokožku má avokádo pozitívny vplyv, a to práve vďaka vitamínom A, E a B6, ktoré obsahuje. Tie by mali na pleť pôsobiť ako fontána mladosti a posilniť ju v prirodzenej kráse. Vitamín B6 navyše zaistí aj pokojný spánok a to, že sa spánok ku kráse treba, je už všeobecne známe. Ak nám ide o pleť, nemusíme avokádo len jesť, ale aplikovať ho na tvár ako masku.

Dobré tuky, zlé tuky

Áno, ako sme už spomenuli, avokádo má „elegantne“ vysoký obsah tuku. Avšak také nenasýtené mastné kyseliny, aké avokádo obsahuje, sa skôr využijú ako energia. Avokádo zasýti na dlhšie a tým pádom nemáme tendenciu siahať po nezdravých maškrtách medzi hlavnými jedlami.

Konzumácia sa oplatí

A to nie je všetko. Konzumácia avokáda je výborná aj z dlhodobého hľadiska. Pomáha znižovať hladinu cholesterolu, podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému, zabraňuje vzniku cukrovky, posilňuje zrakový nerv a dokonca pomáha aj v boji proti leukémii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #energia #tuk #spánok #pokožka #leukémia #nechty #avokádo #biotín