Čím viac chlorofylu, tým zdravší človek

Čím viac času trávime na slnku, tým sa cítime lepšie a zdravšie. Málokto si však uvedomuje tekutú formu svetla - chlorofyl.

17.01.2014 06:00
chlorofyl Foto:
Chlorofyl je zelené farbivo obsiahnuté v rastlinách, siniciach a niektorých riasach uložené v listovej zeleni viazané na molekulu bielkoviny.
debata (9)

Píše o nej autorka známych bestsellerov o surovej strave, Victoria Boutenko, vo svojej knihe Zelená pre život. Objasňuje, že chlorofyl je rovnako dôležitý ako slnečné svetlo. Tak, ako bez slnečného svetla nie je možný život, nie je možný ani bez chlorofylu. „Konzumovanie veľkého množstva chlorofylu je ako okúpanie našich vnútorných orgánov v slnečnom svetle. Molekula chlorofylu sa pozoruhodne podobá molekule ľudskej krvi. Chlorofyl lieči a čistí všetky naše orgány a dokonca ničí mnoho našich vnútorných nepriateľov ako patogénne baktérie, plesne, nádorové bunky a mnoho iných,“ vymenovala Boutenko.

Pre optimálne zdravie potrebujeme mať v našom vnútornom prostredí 80 až 85 percent dobrých baktérií. Priateľské baktérie produkujú veľa esenciálnych živín, vrátane vitamínu K, B vitamínov, viacerých nápomocných enzýmov a ďalších životne dôležitých substancií. Dobrá alebo aeróbna baktéria prosperuje v prítomnosti kyslíka a vyžaduje si ho pre svoj kontinuálny rast a existenciu. V dôsledku nedostatku kyslíka v bunkách získava zlá baktéria kontrolu a začne sa rozmáhať, čo spôsobuje extrémne množstvo infekcií a chorôb, upozorňuje Boutenko. „Tieto patogénne baktérie sú anaeróbne a nedokážu tolerovať kyslík vo forme plynu. Starostlivosť o našu črevnú flóru je životne dôležitá.“ Dobré baktérie môžu byť veľmi ľahko zničené nespočetnými faktormi vrátane antibiotík, zlej stravy, prejedania sa a stresu. v takomto prípade by sme mohli mať v našom tele 80 až 90 percent zlej baktérie, ktorá ho plní toxickým kyslým odpadom. „Verím, že dominancia anaeróbnej baktérie v našich vnútornostiach je jednou z primárnych príčin všetkých chorôb,“ vraví Victoria Boutenko.

Podľa jej informácií slúžil chlorofyl od dávnych čias ako zázračný liečiteľ. „Chlorofyl viaže na seba podstatné množstvo kyslíka a preto hrá kritickú úlohu v podporovaní aeróbnej baktérie. Čím viac chlorofylu konzumujeme, tým lepšia je naša črevná flóra a celkové zdravie. Ak berieme do úvahy, že listová zelenina je hlavným zdrojom chlorofylu, je ťažké nájsť vhodnejší spôsob konzumovania chlorofylu ako piť zelené smoothies,“ myslí si autorka bestsellerov o surovej strave.

Chlorofyl:
- buduje vysoký počet červených krviniek
- zabraňuje rakovine
- poskytuje orgánom železo
- robí telo viac zásaditým
- pôsobí proti zjedeným toxínom
- zlepšuje kvalitu krvi
- čistí a zbavuje črevné tkanivá zápachu
- pomáha čistiť pečeň
- pomáha zlepšovať hepatitídu
- reguluje menštruáciu
- zlepšuje stav hemofílie
- zlepšuje tvorbu mlieka
- rýchlejšie hojí vredy
- eliminuje pachy tela
- odoláva baktériám v ranách
- čistí zuby a štruktúru ďasien pri zápale
- eliminuje zápach z úst
- uľavuje pri bolestiach hrdla
- je vynikajúcim kloktadlom po operáciách zubov
- prospieva zapáleným mandliam
- upokojuje tkanivá vrecov
- upokojuje bolestivé hemoroidy a zlaté žily
- pomáha hojeniu zápalov
- revitalizuje cievny systém nôh
- zlepšuje stav varikóznych žíl
- redukuje bolesť spôsobenú zápalom
- zlepšuje zrak

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #chlorofyl #Victoria Boutenko