Zázračná predvianočná škorica! Analgetikum, aj afrodiziakum!

Škorica lieta vo vzduchu! Toto exotické korenie nielenže dobre vonia a chutí, ale je aj poriadne zdravé. Je jedno, v akej forme ho použijete, či je celá, v prášku alebo ako éterický olej. Kôra škoricovníka zmôže veľa.

19.12.2016 06:00
vianočné pečenie, vianočné vône, škorica, oriešky Foto:
Vianoce bez škorice? To nie sú Vianoce!
debata (3)

Pomôže pri spaľovaní

Práve v tomto predvianočnom období máme navôkol veľa lákadiel. Odolať im vôbec nie je jednoduché. Ale predsa len – ľahšie to bude, ak siahnete po koláčiku, ktorý obsahuje škoricu. Polyfenoly, ktoré škorica obsahuje, podporujú spaľovanie tukov.

Zdvihne náladu

Aj vaša nálada v zimnom období pokrivkáva? Škorica ju môže z vášho života vytlačiť. Pôsobí totiž hrejivo, uvoľňujúco a pozdvihuje náladu. Stačí pár kvapiek škoricového oleja do vonnej lampy alebo jednoducho nakvapkať do dlaní a rozotrieť.

Tlmí bolesť svalov

Koniec s bolesťami po športovaní, nepríjemnou svalovkou. Stačí si natrieť pár kvapiek éterického oleja do postihnutej oblasti a rozotrieť. Pôsobí protizápalovo a tlmí bolesť.

Čistí črevo

Škorica pomáha aj pri zápche, kŕčoch a nadúvaní. Recept je jednoduchý: čerstvú škoricovú kôru rozmrvte a zamiešajte do jogurta alebo čaju.

Afrodiziakum

Jemná korenistá vôňa škorice pôsobí hrejivo a vzrušujúco a navyše podporuje krvný obeh. Tip: hodí sa v kombinácii s teplým mliekom.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #zápcha #afrodiziakum #kŕče #bolesť svalov #škorica #polyfenol