Odborník na výživu: Údeniny, tavené syry, rastlinné náhradky mäsa. Ktorým proteínom sa oblúkom vyhnúť?

Žijeme v proteínovej dobe a myslíme si, že v jedálničku musíme mať stále viac a viac bielkovín. Telo si však od nich niekedy musí oddýchnuť a namiesto stavania potrebuje búrať a odstraňovať odpadové proteíny. Organizmus potrebuje aj čas na "upratovanie". A keď už hovoríme o bielkovinách, tak aké proteínové doplnky stravy vyberať, na čo si dať pozor v prípade náhradiek mäsa a prečo obmedziť konzumáciu pšeničných výrobkov, tavených syrov alebo údenín? Odpovedá výživový poradca Petr Havlíček.

29.09.2022 09:00
debata
Video
Výživový poradca Petr Havlíček o proteínoch v potrave.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.

Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bielkoviny #proteín #proteíny #bielkovina #výživový poradca