Niektoré diéty sú vhodnejšie aj účinnejšie ako iné.
Koľko jej jesť, aby mala na zdravie skutočne vplyv?
Bobule trochu pripomínajú šípky a veľa ľudí sa mylne domnieva, že ide o jedovatý ker.
Je aj prevenciou vzniku infarktu a krvných zrazenín.
Na slovenskom stole je stále obľúbenejšie.
Jedzte ich v menších dávkach, avšak pravidelne.
Ajurvéda neodporúča ani kombinovať čerstvé ovocie s inými potravinami.
Slovenskí výskumníci skúšali vyvinúť alternatívy tradičného sviatočného pečiva.
K Vianociam patrí rovnako ako medovníčky či zemiakový šalát.
Aké druhy mrazených morských rýb sú u nás k dispozícii? Ako si správne vybrať?
Záleží, v akej úprave ich predložíte na vianočný stôl.
Aby ste sviatky zvládli v lepšej kondícii, inšpirujte sa zvykom z minulosti.
Diabetici si príjem cukru a glykémiu musia strážiť oveľa viac ako zdraví ľudia, preto si ani počas vianočných sviatkov nemôžu dať v diéte pauzu.
Ani koláčiky, v ktorých umelé sladidlá nahrádzajú biely cukor, nie sú úplne neškodné...
Čo zistil časopis d-Test? Na druhom mieste v rebríčku sa ocitol slovenský slnečnicový olej.
Začali ste už piecť vianočné pečivo? Ako zdraviu prospievajú koreniny, ktoré sa doň používajú?
V potravinách sa najčastejšie šíri salmonela, toxoplazma, listéria, norovírus, aj E.coli.
Všetko to začala rozsiahla španielska štúdia z roku 2013, keď sa zistilo, že znižuje riziko predčasného úmrtia až o 80 percent.
Je to veľký minerál, ktorý nie je také ľahké vstrebať. Jeho množstvo uvedené na etikete alebo v tabuľkách sa preto zvyčajne nezhoduje s množstvom, ktoré naše telo dokáže absorbovať.
Otestujte si svoje nutričné vedomosti. Či už sa budete snažiť schudnúť alebo vyvážiť svoje stravovanie tak, aby ste sa cítili fit, nie je na škodu sa v tejto oblasti trošku zlepšiť.
Denne urobíme vyše 200 rozhodnutí, ktoré sa týkajú jedla. Väčšinu z nich v režime autopilota. Držať sa nejakého zdravého režimu preto nie je na škodu.
Koľkokrát do týždňa by ste mali jesť mäso? A viete, že ak ho vymeníte za tieto potraviny, získate veľmi podobné množstvo bielkovín?
Oxymel (kyslý med) je označenie takmer zabudnutého liečiva z medu, octu a byliniek, korenín alebo plodov.