Čo ponúkajú slovenské kúpele v letnej sezóne

Prinášame informácie o aktuálnej ponuke v 17 slovenských kúpeľoch.

26.05.2013 07:00
kúpele, relax, voda, bazén, kúpalisko, termál Foto:
Ilustračné foto.
debata

Kúpele Smrdáky

Na sezónu pripravili napríklad pobyt počas Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny, intenzívnu Letnú liečbu alebo Vinobranie v Smrdákoch. „Za ubytovanie a stravu zaplatia pacienti v skupine B už od 7,30 eura na osobu v závislosti od typu ubytovania. Majú aj výhodnú ponuku – za ubytovanie a stravu v dvojlôžkovej izbe štandard v hoteli Centrál zaplatíte len 14 eur za noc,“ vraví marketingová manažérka Tatiana Šuláková. „V prípade, že sa k nám vrátite do 12 mesiacov od posledného pobytu cez zdravotnú poisťovňu, môžete ako samoplatca využiť 25 % zľavu na Komplexný kúpeľný pobyt. Ten môžete získať už od 26 eur,“ dodala. Ceny pobytov pre samoplatcov sa pohybujú už od 33 eur.

„Naše kúpele sú známe najmä liečbou kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu,“ vraví. Pri liečbe využívajú sírovodíkovú minerálnu vodu a sírne bahno. Nikde na svete nenájdete kúpele s takou vysokou hladinou sírovodíka treťohorného pôvodu a komplexne prepracovanou liečbou. "Do konca júna máme ponuku, kde získate až 2 prenocovania zadarmo, teda zaplatíte len za 5 nocí. Ponuka zahŕňa ubytovanie s plnou penziou, lekárske a zdravotné vyšetrenia, vizitu u lekára, do 30 procedúr za týždeň, diagnostiku a laboratórne testy. Klienti majú voľný vstup do posilňovne, telocvične a na skupinové cvičenia. Cena sa pohybuje už od 41 eur. Poplatok, ktorý musí zaplatiť každý klient, je 0,50 eura/deň/os.

Kúpele Červený Kláštor – Smerdžonka

Sú pre klientov zdravotných poisťovní novinkou na trhu. Ide o obnovené kúpele na liečbu kožných ochorení. Pre pacientov skupiny B sa 21-dňový pobyt s plnou penziou pohybuje v cenách od 320 eur, závisí to od typu ubytovania. Pre samoplatcov je k dispozícii množstvo zaujímavých pobytov. V ponuke sú Víkendový pobyt, Čaro Pienin, Romantický či Senior pobyt, ktoré zaujali už nemalý počet spokojných klientov. A prečo práve tieto kúpele? „Sme jednou z alternatív v liečbe kožných ochorení. Výnimočný prírodný liečivý zdroj a blízkosť poľských hraníc so zaujímavou ponukou výletov môžu byť jedným z kritérií výberu klientov,“ hovorí Tamara Zimová. Daň z ubytovania, ktorú musí zaplatiť každý klient je 0,50 eura/deň.

Kúpele Lúčky

V Aqua-vital parku pripravili na leto rovnakú výšku vstupného počas celého týždňa. Od 1. 7. bude umožnený celodenný vstup do vonkajších bazénov. Dýchacie cesty si klienti budú môcť prečistiť v novej soľnej suchej aj mokrej soľnej jaskyni. „Klienti v skupine B zaplatia 15 eur na deň bez rozdielu ubytovacieho zariadenia. Samoplatcovia zaplatia za pobytový deň cenu závislú od druhu pobytu. Viac informácií sa dozvedia na našej webovej stránke,“ hovorí Slávka Medveďová, ekonomicko-obchodná námestníčka kúpeľov. „V našich kúpeľoch poskytuje zdravotnú starostlivosť vysokokvalifikovaný zdravotnícky personál. Pre širokú verejnosť máme otvorené 3 ambulancie: gynekologickú, ortopedickú aj ambulanciu fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie.“

Na leto pripravujú prevádzku cyklo-aqua busu, ktorý bude premávať od Pribyliny až po Vlkolínec s trasou aj cez kúpele. „Ponúkame ski-aqua bus v zime a v lete cyklo-aqua bus, ktoré spestria svojimi možnosťami pobyt v kúpeľoch, lebo do kúpeľov dnes nechodia len chorí ľudia a seniori, ale aj mladí ľudia a rodiny s deťmi.“ Ako ďalej dodala, do 30. 6. majú pre samoplatcov 30 % zľavu z rôznych pobytov. Obci zaplatí každý klient 1 euro za každý deň pobytu od 14 rokov veku.

Kúpele Dudince

„Pripravili sme nové liečebné metódy: rázová vlna a liečba kolagénom, thajská masáž. Kúpalisko Dudinka bude v prevádzke od 31. 5.,“ vraví o novinkách Jana Hanáková. Pripravili aj pobyt Leto s Dudinkou – ubytovanie s polpenziou a bonusmi navyše už od 38 eur na osobu a noc. Aj za pobyt Kúpeľná dovolenka s polpenziou, lekárskou konzultáciou, jednou procedúrou denne a bonusmi navyše klient zaplatí už od 38 eur podľa typu ubytovania. V ponuke majú rôzne pobyty pre samoplatiacich klientov: liečebné a preventívne (Medical), oddychové (Relax), pre dvojice (Romantic mini, maxi), kratšie a víkendové pobyty či letné špeciály. Ceny sa pohybujú od 38 eur v dvolôžkovej izbe. Pacienti v skupine B si za pobyt doplatia od 15 do 29 eur na osobu a noc v závislosti od typu ubytovania.

A prečo práve tieto kúpele? „Okrem faktorov, ako je jedinečná minerálna voda, príjemné klimatické podmienky aj preto, že nám nechýba povestných päť P: procedúry, personál, ponuka, pohodlie a pokoj,“ vymenúva Hanáková. „Prevažná väčšina našej klientely nás vyhľadáva pre dlhodobo vynikajúce výsledky v liečbe ochorení pohybového aparátu, srdcovo-cievneho a nervového systému. Naším hlavným zámerom aj smerom do budúcnosti je ponúkať tradičnú kúpeľnú liečbu. Snažíme sa zaradiť do ponuky aj netradičné služby, to, v čom sme však najviac jedineční, je naša liečivá voda – z hľadiska zloženia, ktoré jej umožňuje liečiť aj kombináciu indikácií,“ dodala. Každý hosť tu zaplatí kúpeľný poplatok v sume 1 euro/osoba/noc.

Kúpele Nový Smokovec

„Novinkou je zaradenie Tatranskej karty k Letnému pobytu v Tatrách. Prináša množstvo zliav až do výšky 50 % v akvaparkoch, na lanovkách, v reštauráciách a na rôznych atrakciách (pri pobyte od 2 nocí),“ hovorí Zuzana Krišandová z obchodu a marketingu. Zakúpili aj nové prístroje na elektroliečbu, doplnili procedúry. „Naši klienti si môžu vybrať z ponuky cenovo zaujímavých pobytov s možnosťou dokúpenia wellness a procedúr s 50 % zľavou.“ Príplatok klienta skupiny B je už od 6,40 eura. Samoplatca si môže vybrať z bohatej ponuky pobytov zameraných na liečbu, oddych a relax podľa platného cenníka.

„Patríme k najznámejším klimatickým kúpeľom na Slovensku. Vďaka nízkemu tlaku vzduchu, nízkej teplote a slnečnému žiareniu sme jedným z najcennejších liečebných klimatických miest nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe.“ Pre klientov ponúkajú pobyty už od 2 prenocovaní, cenovo sú zvýhodnené dlhodobejšie pobyty. „Pre seniorov ponúkame seniorský pobyt už od 33 eur s polpenziou, lekárskou konzultáciou, 1 procedúrou denne a vstupom do relaxačného bazéna za 1 euro do 1. júna a potom od 15. októbra do 22. decembra,“ dodala. Každý klient platí miestny poplatok v cene 1 euro na osobu a noc. Výnimkou sú deti do 18 rokov, ŤZP klienti a klienti nad 70 rokov, ktorí miestny poplatok neplatia.

Bardejovské Kúpele

„Klientom ponúkame nové druhy procedúr s najmodernejšími technológiami a kompletne novými zariadeniami,“ hovorí Tamara Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka kúpeľov. „V júni oživíme wellness spa 2 exteriérovými veľkými jaccuzzi s kapacitou 6 až 8 osôb.“ Ceny v skupine B sa pohybujú počas sezóny od 14 do 36 eur v závislosti od kategórie ubytovania. Samoplatcovia zaplatia za pobyt od 41 do 71 eur. V cene majú ubytovanie podľa zvolenej kategórie, stravovanie a 3 procedúry na deň.

„Naše kúpele patria medzi najstaršie a najkrajšie kúpele Slovenska. Navštívili nás mnohé známe osobnosti, napríklad cisárovná Sissi, ruský cár Alexander I., Mária Lujza a iní. Nachádza sa tu aj najstaršie múzeum ľudovej architektúry a máme aj jedinečné zloženie minerálnych vôd,“ vymenúva. „Určite sa môžeme pochváliť našimi 10 minerálnymi prameňmi, z ktorých 8 je vyvedených na jedinej kolonáde svojho druhu na Slovensku. Tieto pramene sa využívajú na pitné kúry, minerálne vaňové kúpele a inhalácie. Každý prameň má iné chemické zloženie, a to ich pasuje za výnimočné. Máme aj najširšie indikačné zameranie, pretože okrem kožných a duševných chorôb liečime všetky ostatné indikácie,“ dodala.

Pre klientov pripravili špeciálny pobyt Harmony, kde sú zvýhodnené ceny pre pobyty nad 10 nocí. Klient pri tomto pobyte zaplatí od 34 eur a v cene má ubytovanie, stravovanie a 2 procedúry + bonus denne vstup do wellness spa. Pre rodiny s deťmi majú aj krátkodobejší pobyt Aqua mini v cenách od 42 eur. Každý klient, okrem klientov zdravotných poisťovní v skupine A, platí daň z ubytovania 1 euro.

Vojenské zdravotnícke zariadenia, Piešťany

Novinkou je ambulantná liečba pre seniorov Letný oddych v kúpeľoch či predĺženie otváracieho času balneoterapie. „Pacienti v skupine B doplatia 19,50 eura v hlavnej budove, 16,50 eura za pavilón. Ak príde klient ako samoplatca, zaplatí za osobu v dvojlôžkovej izbe od 46,40 eura,“ hovorí Monika Zámečníková. Indikačné zameranie je u pacientov po dovŕšení 18. roku veku pre nervové choroby, choroby pohybového ústrojenstva a choroby z povolania, ktoré zahŕňajú liečbu pracovníkov vystavených riziku ionizujúceho žiarenia, ochorenia vyvolané prácou v stlačenom vzduchu, ochorenia kostí, kĺbov, svalov, šliach, ciev a nervov končatín.

„Na liečbu a regeneráciu máme k dispozícii komplex balneoterapie, krytý a otvorený bazén. Okrem základných kúpeľných procedúr a aktívnej pohybovej liečby sú pacientom podľa ich aktuálneho zdravotného stavu ordinované aj ďalšie liečebné úkony.“ Súbor služieb a procedúr je poskytovaný pod jednou strechou. „Ambulantná liečba pre seniorov je určená seniorom nad 59 rokov za 14,90 eura bez DPH a obsahuje 2 procedúry denne, minimálne 5 dní. Letný oddych v kúpeľoch od 17. 6. do 30. 9. za cenu od 42,40 eura bez DPH poskytuje ubytovanie na 2 až 6 nocí, ubytovanie s polpenziou, lekársku konzultáciu, 1× letný osviežujúci nápoj, procedúry 3 až 7.“

Ponúkajú aj tradičný kúpeľný pobyt Komfort celoročne v cene už od 45,60 eura, Senior pobyt v kúpeľoch do 31. 10. od 43 eur bez DPH. Každý klient zaplatí miestnu daň 1,10 euro/oso­ba/noc, osoby s preukazom ŤZP sú od dane oslobodené.

Liečebné termálne kúpele, Sklené Teplice

„Rozšírili sme ponuku procedúr o originálne thajské masáže. Medzi novinky patrí aj bankovanie,“ hovorí Ivana Marušková. Pacienti v skupine B doplatia od 4,50 až po 24 eur. Ceny pobytov pre samoplatcov sa odvíjajú podľa toho, aký pobyt si klient vyberie. V ponuke sú pobyty v rôznej dĺžke trvania, od ktorej sa potom odvíja aj cena za osobu a noc. Výška ceny je závislá aj od toho, aký kúpeľný dom si klienti pre svoj pobyt vyberú.

„Sme kúpele jedinečné výskytom termálnych prameňov, ktoré vyvierajú priamo v kúpeľoch. Voda v bazénoch sa denne vymieňa, chemicky sa neupravuje, a preto je vhodná aj pre ľudí citlivých na bazénové vody. Pre jej vysoký obsah magnézia a kalcia sa považuje za vysoko liečivú, vhodnú aj na vonkajšie aj vnútorné užívanie a liečbu chorôb nervového a pohybového ústrojenstva. Našou pýchou je jaskynný parný kúpeľ, tzv. Parenica, kde teplota vody dosahuje až 42 stupňov Celzia.“

Momentálne ponúkajú zaujímavý pobyt Jarné prebudenie. Pobyt si klienti môžu zakúpiť v cene už od 23 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie na 7 nocí, polpenzia, 1 procedúra/deň, vstup do banského kúpeľa ako bonus, alebo liečebný pobyt Relax na 4 až 5 nocí, v cene od 24 eur s polpenziou a dvoma procedúrami na deň a osobu. Kúpeľný poplatok sa účtuje vo výške 1 euro/os./noc.

Ilustračné foto Foto: SHUTTERSTOCK
kúpele, pobyt, hotel Ilustračné foto

Kúpele Kováčová

Od augusta pripravili zľavnené vstupy do novozrekonštru­ovaného Akvaparku Kováčová. Zároveň majú klienti počas leta k dispozícii bicykle a môžu využiť nordic walking. Doplatky pre klientov v skupine B sú v mimosezóne 13 eur/osoba/deň a v hlavnej sezóne 15 eur, zároveň klientom, ktorí ich navštevujú opakovane, poskytujú vernostné zľavy. Pri samoplatcoch sú ceny v rozsahu od 39 do 45 eur, taktiež je možné uplatniť si rôzne zľavy, či už vernostné, alebo na základe spolupráce so zdravotnými poisťovňami.

Tieto kúpele patria medzi malé rodinné kúpele, ktoré nezabudli na človeka v duchu pôvodného zámeru pri vzniku kúpeľov a kde nájde klient oddych a relax v príjemnom prostredí s individuálnym prístupom. Momentálne prebieha akcia pre klientov skupiny B v cene 9 eur. Zároveň pripravujú rôzne akciové balíky na pobyty alebo na jednotlivé procedúry, ktoré nájdete na ich webovej stránke. Kúpeľný poplatok je vo výške 0,50 eura/oso­ba/noc, tento poplatok neplatia starobní a invalidní dôchodcovia a ŤZP.

Kúpele Bojnice

Na leto pripravili pobyty pre rodiny s deťmi. Dieťa do 10 rokov má pobyt zadarmo. "Sumy pre pacientov v skupine B sa odvíjajú od liečebnej budovy, v ktorej chce byť klient ubytovaný, teda od 15 do 21 eur. Samoplatitelia zaplatia za pobyt od 6 prenocovaní za deň a noc od 34 do 91 eur v závislosti od ubytovania. Pobytové balíky zahŕňajú: Klasik (ubytovanie, plná penzia, lekárske vyšetrenie, priemerne 3 procedúry denne), Dynamik (ubytovanie, plná penzia, lekárske vyšetrenie, priemerne 3 procedúry denne) + voľný vstup do Vodného sveta alebo do vonkajšieho bazéna v LD Baník, pre klientov, ktorí sú ubytovaní v LD Baník, Gabriela a Tríbeč. Redukčný pobyt (ubytovanie, plná penzia, lekárske vyšetrenie, priemerne 3 procedúry denne + voľný vstup do Vodného sveta).

Pokiaľ ide o víkendové pobyty, tie majú pre samoplatiteľov od 2 až 5 prenocovaní od 42 do 92 eur na osobu a noc. V cene je väčšinou zahrnuté: ubytovanie, plná penzia, lekárske vyšetrenie, procedúry. Podľa Evy Gajdošovej ich kúpele majú klimaticky výbornú polohu. Z troch strán sú chránené pohoriami s bohatými listnatými a ihličnatými lesmi, a preto sú ideálne na relax, oddych a liečbu hostí.

„Od ostatných zariadení sa líšime svojou originálnou liečivou termálnou vodou, ktorá je ideálna na liečbu chorôb pohybového ústrojenstva, ženských chorôb, chorôb obličiek a močových ciest, nervových chorôb, chorôb z povolania,“ konštatuje. „Je možnosť aj kombinácie liečby týchto ochorení. Napríklad choroby pohybového ústrojenstva so ženskými chorobami, choroby pohybového ústrojenstva s urologickými chorobami a podobne, čím dosahujeme dvojnásobný účinok.“ Kúpeľný poplatok je 1 euro daň z ubytovania. Držitelia ŤZP preukazu a deti do 6 rokov túto daň neplatia. Deti od 6 rokov do 18 rokov platia poplatok vo výške 0,50 eura/oso­ba/deň.

Kúpele Sliač

Majú nový pobyt Kúpele a letný oddych pre rodičov, alebo starých rodičov s deťmi alebo vnúčatami. „Príplatky pre pacientov skupiny B sú závislé od typu izby, pohybujú sa od 5 do 23 eur v závislosti od ubytovania,“ vraví vedúca obchodu Martina Vančová. „Pokiaľ ide o samoplatcov, ceny závisia od dĺžky pobytu a typu pobytu a pohybujú sa od 28,80 eura v dvojlôžkovej izbe Economy pri pobyte Senior. "Jedinečné prostredie s nádherným anglickým parkom, letné termálne kúpalisko, profesionálny prístup robia z našich kúpeľov najvhodnejšie kúpele na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Máme 24-hodinovú lekársku starostlivosť. Sme centrom včasnej kardiovaskulárnej rehabilitácie, teda liečime aj pacientov tesne po operáciách.“

Ako ďalej dodala, jedinečné je u nich použitie prírodného žriedlového plynu s obsahom CO2 a vzácnych plynov na liečbu v suchej uhličitej terapii. „Na leto sme pripravili balík – Kúpele a letný oddych. Obsahuje ubytovanie v dvojlôžkovej izbe, polpenziu, 1 procedúru denne a voľný vstup na kúpalisko. Minimálny počet prenocovaní je 4, ale tento balík sa oplatí pri dlhšom pobyte, keďže doplatok za každý ďalší deň je 35 eur.“ Daň mestu je 0,60 eura/deň/o­soba.

Kúpele Štós

„Tento rok otvárame už 130. letnú kúpeľnú sezónu. Uvedomujeme si aj svoju výnimočnú klímu a certifikovaný vzduch, ktorý chceme zachovať aj pre budúce generácie. Preto spúšťame projekt elektromobility,“ hovorí marketingová manažérka Marianna Ovčariková. Novinkou je tiež vonkajšie fitness a nordic walking. Pri indikáciách typu B si klient hradí ubytovanie a stravu. Výška úhrady závisí od kategórie ubytovania, ktoré si klient vyberie, ale aj od zdravotnej poisťovne klienta, ceny sa pohybujú od 7,30 do 15,70 eura pri ubytovaní v izbách s hygienickou vybavenosťou a TV. Ceny pobytov pre samoplatcov sú už od 32,50 eura.

„Naše kúpele majú jedinečnú klímu. Podľa švajčiarskej klasifikácie so stupňom 1. Klíma je mimoriadne vhodná na liečbu ochorení dýchacích ciest, astmy, alergií, ale aj porúch s imunitou. Okrem klímy ponúkame speleoterapiu, čo je liečba dýchacích ciest v blízkej prírodnej Jasovskej jaskyni. Novinkou je nový plavecký bazén a vitálny vodný svet. Okrem tradičnej liečby sme tiež vhodným wellness zariadením.“ Klientom ponúkajú výhodný pobytový balík Kúpele na skúšku v cene už od 32,50 eura. V cene je ubytovanie v novozrekonštru­ovanom liečebnom dome Komporday, polpenzia a 1 liečebná procedúra. Daň z ubytovania je vo výške 1 euro/osoba/deň.

Kúpele Nimnica

Hlavnou tohtoročnou novinkou je nové ubytovanie vybudované v KD Balnea Grand, ktorý spĺňa požiadavky aj tých najnáročnejších hostí. V rovnakom krídle budovy je novozriadené medicínske wellness centrum, bazén, masáže, oxygenoterapia, vodoliečebné procedúry a fitnes. „Klient, ktorý má schválený poukaz v skupine B, dopláca od 7 eur, teda za 3-týždňový pobyt zaplatí od 147 eur (ubytovanie v jednolôžkovej izbe bez sociálneho zariadenia). V I. kategórii ubytovania – izba so sociálnym zariadením, TV, WiFi pripojením, balkónom – je doplatok od 15 eur,“ približuje obchodná námestníčka Katarína Jamborová. „Ceny samoplatcovských pobytov sú v závislosti od druhu ubytovania a počtu procedúr, napr. cena 6-dňového relaxačného pobytu pre seniorov s ubytovaním, celodennou stravou a procedúrami je od 167 eur/pobyt. Cena 7-dňového pobytu Relax je od 225 eur. Cena víkendových pobytov je od 71 eur.“

Prečo tieto kúpele? „Máme jedinečné prírodné prostredie s veľmi priaznivou klímou, najmä pre ochorenia dýchacích ciest a samozrejme jedinečná minerálna voda, ktorá sa používa nielen na pitné kúry, vhodná je pri ochoreniach tráviaceho ústrojenstva, ale aj na inhalácie, kúpele sú vhodné pri liečbe pohybového aparátu a ochoreniach obehového ústrojenstva.“ Momentálne je veľmi populárny víkendový balíček v cene od 71 eur. Daň z ubytovania pre kúpeľnú obec je 0,50 eura. Oslobodení sú držitelia ŤZP preukazu.

Kúpele Rajecké Teplice

„V októbri minulého roku sme v kúpeľoch Aphrodite spustili do prevádzky dva vonkajšie termálne bazény,“ vraví Ivana Labudová. „K celkovej ploche vnútorných wellness priestorov tak pribudne ďalších 740 m2 vodnej a viac ako 3 000 m2 oddychovej plochy.“ V prípade skupiny B sa dopláca ubytovanie a buď plná penzia, v rozpätí od 15 do 35 eur v závislosti od ubytovacieho zariadenia a jedno- či dvojlôžkovej izby. Pri ubytovaní s polpenziou je to rozpätie od 10 do 30 eur, opäť v závislosti od ubytovacieho zariadenia a izby. Ľudia by sa mali pre tieto kúpele podľa Labudovej rozhodnúť najmä pre liečivé účinky prameňov. Svojím zložením stredne mineralizovaná termálna hydrogenuhliči­tanovo vápenato-horečnatá voda je vhodná na vonkajšiu a vnútornú balneoterapiu pri ochoreniach, úrazoch, operáciách pohybového a nervového systému i ženských ochoreniach. „Klienti si môžu vybrať z relaxačných či liečebných balíkov, ale napr. aj pobyt pre páry Aphrodite Love Exclusive. Ceny nájde na stránke www.spa.sk,“ informuje. Kúpeľný poplatok je vo výške 0,90 eura na osobu.

Kúpele Trenčianske Teplice

Novinkou je liečebno-relaxačný pobyt na podporu počatia. Ďalším je program vhodný pre počiatočnú fázu znižovania nadváhy pod názvom Dr. Redukt. Napokon, špecializovaný pobyt Dr. Tomesa pre krajšiu a zdravšiu pokožku, určený klientom s kožnými ochoreniami. „Ceny v skupine B sa pohybujú v hlavnej sezóne v 2-lôžkovej izbe od 15 po 30 eur. Koncová cena závisí od toho, ktorý hotel alebo liečebný dom si klient vyberie. V cene je zahrnuté ubytovanie a plná penzia. Pobyty pre samoplatcov ponúkame už od 46 eur,“ hovorí marketingová manažérka Radka Hledíková-Poncová.

„Naše kúpele sú výnimočné v niekoľkých ohľadoch: bazény sú postavené priamo na termálnych prameňoch. Termálnu liečivú vodu tak návštevníci využívajú bez úprav. Za jedinečný u nás určite považujeme patentovaný systém Tomesa, ktorý v kombinácii s liečivou termálnou vodou využívajú pacienti na liečbu kožných ochorení, ako je napr. psoriáza.“ Výhodné produkty majú pripravené pre rôznorodé skupiny záujemcov. Či už sú to seniori alebo ľudia v produktívnom veku. Balíky produktov pre seniorov sú v cene už od 31 eur. Klient zaplatí daň z ubytovania 0,82 eura na deň.

Prírodné jódové Kúpele Číž

„Klienti môžu využiť vstup do vonkajšieho bazénového komplexu či krytej jazdiarne,“ vraví Eva Henczová. Ceny pre pacientov v skupine B sa v hlavnej sezóne pohybujú od 15 do 25 eur v závislosti od druhu ubytovania. Pre pacientov v skupine A aj v skupine B, ktorí sú ubytovaní v liečebných domoch Mária, Slaná, Neptún, poskytnú do 31. augusta 25 % zľavu z doplatku. „Pre samoplatcov máme v ponuke Víkend Relax, Predĺžený víkend, Liečba a Senior. Ceny sa pohybujú od 44 do 50 eur. V letnej sezóne je obľúbeným pobyt Ahoj leto s cenou od 40 eur. Cena zahŕňa ubytovanie, polpenziu a celodenný vstup do vonkajšieho bazénového komplexu.“

Kúpele poskytujú ústavnú aj ambulantnú starostlivosť pre klientov s chorobami z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, pohybového ústrojenstva, nervovými ochoreniami a chorobami z povolania pre dospelých aj detských pacientov. V liečbe sa využíva liečivá voda vo forme pitnej kúry a liečivého vaňového kúpeľa. Liečivými účinkami vody a balneologickou hodnotou sa tento prameň zaraďuje medzi najvzácnejšie v Európe. Minerálna voda je bohatá na soli, jód a bróm, ktoré sa v minerálnych vodách nachádzajú zriedkavo. Patrí medzi slané a jej vznik súvisí s výskytom naftových ložísk. „Momentálne ponúkame do konca júna pre samoplatiacich klientov výhodný pobyt Predĺžený víkend v trvaní 4 dni/3 noci v cene od 112 eur, pričom cena zahŕňa ubytovanie, polpenziu, balíček procedúr, vstup do telocvične a fitnes.“ Kúpeľný poplatok je 0,40 eura/oso­ba/noc.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany

Počas celej letnej sezóny ponúkajú špeciálny Slnečný balík. Hostia si môžu vychutnať romantický piknik priamo na Kúpeľnom ostrove. „Pacienti v skupine B zaplatia v dvojlôžkovej izbe štandard od 17 eur. V prípade, že sa vrátite do 12 mesiacov od vášho posledného pobytu cez zdravotnú poisťovňu, môžete ako samoplatca využiť 25 % zľavu na Komplexný kúpeľný pobyt. Ceny pobytov pre samoplatcov sa pohybujú už od 33 eur,“ vraví Tatiana Šuláková. „Patríme k popredným európskym kúpeľom v liečbe reumatizmu, v rehabilitácii pohybového aparátu a nervového systému. Unikátne prírodné zdroje, ktorými sú liečivé sírne bahno a termálna minerálna voda, sú preslávené svojimi blahodarnými účinkami po celom svete. Prostredníctvom špecializovaných liečebných postupov, pod dohľadom špičkových lekárskych odborníkov, znižujú zápaly v kĺboch a obnovujú ich pohyblivosť. Posilňujú imunitný systém, regenerujú poškodené chrupavky a spomaľujú degeneratívny proces kĺbov.“

V ponuke majú niekoľko špeciálnych ponúk. „Dve prenocovania môžete získať zadarmo až do 30. júna. To znamená, že na pobyte budete 7 nocí, ale zaplatíte iba za 5. Ponuka zahŕňa ubytovanie s polpenziou, lekársku konzultáciu a liečebné procedúry. Cena na osobu na jednu noc je už od 45 eur. Do 31. júla môžete získať 2 prenocovania zadarmo v päťhviezdičkovom kúpeľnom komplexe Thermia Palace a v hoteli Jalta. Cena na osobu na jednu noc je 55 eur v hoteli Jalta a 135 eur v Thermia Palace. Dvadsaťpercentnú zľavu môžete využiť na Komplexný kúpeľný pobyt Light a Preventívny kúpeľný pobyt od 1. júna do 31. augusta. Cena je už od 51 eur za osobu za noc.“ Daň za ubytovanie je 1,10 eura/deň/o­soba.

debata chyba