Aká je ponuka slovenských kúpeľov a ceny v tomto roku

Pravda prináša prehľad noviniek či tradičnej ponuky v slovenských kúpeľoch.

21.02.2014 06:00
kúpele, bazén, cvičenie Foto:
Aké ponuky nájdete v slovenských kúpeľoch?
debata

Sklené Teplice

Pre pacientov skupiny B ponúkajú akciu: klient za liečbu na 21 dní zaplatí len za 10 dní, zvyšných 11 neplatí. „Navyše si môže so sebou vziať aj rodinného príslušníka, ktorý príde minimálne na 10 nocí a zaplatí iba 15 eur/os/noc. V cene je plná penzia a 2 procedúry denne. Samoplatcovia majú k dispozícii široký výber pobytových balíčkov, ako napr. Horúca zima na 7 nocí s plnou penziou v cene už od 27 eur/os/noc. Obľúbený je aj pobyt Víkendový relax – 2 noci + 1 grátis, bonus: raz za pobyt wellness saunový svet,“ hovorí Ivana Marušková. Pre samoplatcov pripravili pobyt na 14 nocí v cene 20 eur/os/noc v KD Park a v cene 17 eur/os/noc v KD Márie Terézie. Pobyt je s plnou penziou a 2 procedúrami na osobu a deň.

„Klientom, ktorým nebola schválená kúpeľná liečba, sa snažíme vychádzať v ústrety rôznymi akciovými ponukami. V súvislosti s kontraindikáciami je potrebné presne špecifikovať, o akú ide. U nás sú to najmä poruchy srdcovo-cievneho aparátu alebo vysoký tlak, ale aj takýchto klientov vieme odliečiť pomocou vaňových kúpeľov,“ vraví. V ponuke majú viac ako 60 procedúr. Tohtoročnú ponuku rozšírili o Rodinnú saunu. „Pre dôchodcov ponúkame napr. liečebný pobyt senior, ktorý je v ponuke na 5 nocí a cena je daná v závislosti od výberu kúpeľného domu. Napr. v KD Relax Thermal je cena na tento pobyt 45 eur/os/noc (5 x ubytovanie, 12 procedúr, plná penzia, denne vstup do Banského termálneho kúpeľa). Podmienkou pri tomto pobyte je vek nad 55 rokov min. jednej osoby. Pre klientov VšZP sa v prípade Senior pobytu priznáva zľava vo výške 10 %,“ dodala. Pre dôchodcov ponúkajú aj dôchodcovské zľavy, rovnako ako aj pre držiteľov preukazov ŤZP, a to na vstupy do bazénov alebo do saunového sveta a soľnej jaskyne.

Čo liečia: liečivá termálna voda je predurčená na liečbu pohybového a nervového aparátu. Pre bohatý výskyt magnézia, kalcia a železa je vhodná na liečbu a prevenciu napr. chorôb reumatického pôvodu, poúrazových stavov, osteoporózy, ale aj na regeneráciu unaveného tela.

PIANO

Užitočné informácie nájdete aj v článku Koľko zaplatíte za kúpele.

Ak si chcete prečítať tento článok, zaregistrujte sa v systéme plateného obsahu Piano.

Brusno

Na rok tento rok sú doplatky pre poistencov v skupine B do 31. 3. – 18 eur a od 1. apríla – 21 eur. Záujem o liečbu v skupine B z roka na rok stúpa. Medzi najobľúbenejšie ročné obdobie medzi pacientmi patrí leto. V prípade závažných kontraindikácií nie je možné absolvovať kúpeľný pobyt ani ako samoplatca. Pre seniorov majú zvýhodnené balíky do konca marca, kde je cena 65 eur/os/noc a zahŕňa ubytovanie, 3 liečebné procedúry, vstupnú a výstupnú lekársku prehliadku. Je určený pre seniorov nad 55 rokov.

Čo liečia: choroby obehového, tráviaceho, nervového ústrojenstva a choroby látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, ústavnou formou sa tu rehabilitujú poúrazové a pooperačné stavy pohybového aparátu.

Trenčianske Teplice

Novinkou tohto roku sú pobyty Pravá kúpeľná klasika a Pravá kúpeľná rýchlovka. „Pacienti v skupine B majú ceny doplatkov už od 12,60 eura/os/noc a samoplatcovia už od 37 eur,“ hovorí riaditeľ pre obchod a marketing Andrej Puček. Kontraindikácie sú podľa jeho slov zložitá téma. „O tom vždy musí a má rozhodnúť lekár. Problém môže nastať u klienta samoplatcu, ak zámerne zamlčí svoje kontraindikácie.“

Klientom ponúkajú viac ako 80 druhov rôznych procedúr. Ich špecialitou je procedúra limoplast, čo je kombinácia minerálneho fanga/bahna s liečivou vodou a parafínu. Novinkou v júni bude aj možnosť vyskúšať si liečivý bazén Sina v novom šate. „Samozrejme, aj v roku 2014 pokračujeme vo výhodných pobytoch Senior špeciál I a II.“

Čo liečia: ochorenia pohybového aparátu, kožné ochorenia, ženské choroby, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, choroby tráviaceho ústrojenstva a onkologické choroby.

Turčianske Teplice

Na tento rok pripravili tri druhy nových preventívno-liečebných pobytov – Pobyt Antiageing, Ideálny pobyt (pacient si môže časť procedúr vybrať), Redukčný program. „Ceny sa oproti minulému roku nemenili a sú závislé od požiadaviek klienta na kategóriu ubytovania, formu stravy aj množstva procedúr. Klienti, ktorí si radi kupujú pobyty v poslednej chvíli majú možnosť vybrať si z ponuky akciových alebo last minute pobytov,“ približuje možnosti Tatiana Babišová. V minulom roku sa u nich odliečilo z celkového počtu klientov približne 75 % samoplatcov, 20 % poistencov v skupine A a približne 10 % v skupine B.

„V prípade, ak klient samoplatca pri vstupnej lekárskej prehliadke poskytne pravdivé a úplné informácie o svojom zdravotnom stave a lekár identifikuje kontraindikáciu, klientovi pobyt neodporučí. Ak však niektorú svoju diagnózu klient zamlčí, vedome si tým môže uškodiť.“ Pre dôchodcov je pripravený pobyt Relax pre seniorov, ktorý bude v ponuke od 1. marca. Akciový balík zahŕňa: 5 x ubytovanie, 5 x polpenzia, konzultácia lekára, 10 procedúr, 2 × 2 h vstup do Areálu SPA – Aquapark, 5 x vstup do plaveckého bazéna. Cena pre VF **** je 242,50 eura, pre LD Agua 192,50 eura.

Čo liečia: ochorenia pohybového aparátu, urologické či onkologické ochorenia.

Nimnica

Pre pacientov v skupine B pripravili špeciálnu ponuku s 0 eurovým doplatkom vo vybraných zariadeniach. „Pre samoplatcov ponúkame až do Veľkej noci 6-dňový pobyt s plnou penziou, vstupným lekárskym vyšetrením a 15 procedúrami od 150 eur/os/pobyt. Mierne zvýšenie cien sme urobili pri ubytovaní v Kúpeľnom dome Salus, ktoré súvisí s jeho rekonštrukciou,“ vraví obchodná námestníčka Katarína Jamborová. „Doplatky pacientov v skupine B sa pohybujú od 0 do 12 eur/os/noc (do 27. marca), v neskoršom období od 11 do 38 eur/os/noc.“ Ak sem príde samoplatca, musí absolvovať vstupné lekárske vyšetrenie. Ak pri ňom lekár zistí kontraindikáciu na liečbu, je na jeho zvážení o prijatí takéhoto klienta. „Vo všeobecnosti u nás platí, že ekonomický efekt nesmie prevládnuť nad zdravím klienta.“

Novinkou je kompletne zrekonštruovaný pôvodný bazén. „Vymenili sme technológie na jeho čistenie formou ozonizácie vody. Bazén ponúka masážne trysky na chrbát, nohy a chodidlá.“ Ani tento rok nezabudli na penzistov. Pripravili pre nich výhodné balíky na 6-dňový pobyt už od 137 eur/os a pobyt s ubytovaním, plnou penziou, vstupným lekárskym vyšetrením a procedúrami. Využívať ich môžu klienti už od 55 rokov.

Čo liečia: kúpele majú jedinečnú minerálnu vodu, ktorá sa formou kúpeľov, inhalácií a pitnej liečby využíva pri liečbe chorôb onkologických, obehového, tráviaceho, dýchacieho, pohybového a nervového ústrojenstva, chorôb z poruchy látkovej premeny a žliaz s vnútornou sekréciou, gynekologických ochorení a chorôb z povolania.

Špecializovaný liečebný ústav Kováčová

V tomto roku sa sústredia na rozšírenie voľnočasových aktivít pre pacientov možnosťou plávania v rehabilitačnom bazéne pre dospelých, výcvikom plávania pre deti s pohybovým postihnutím, zdravotno-osvetové prednášky či zumbu. „Pripravili sme aj tzv. autoreflexné zapájanie hlbokého stabilizačného systému, vhodné pre pacientov s chorobami, úrazmi a operáciami chrbtice, ale aj špeciálne postupy pre pacientov po cievnej mozgovej príhode,“ informoval Vladimír Čavoj, riaditeľ ústavu. Chcú sa viac zamerať aj na detských pacientov so spasticitou a dospelých pacientov po prekonanej mozgovej príhode, pre ktorých zriaďujú zvlášť vybavenú rehabilitačnú miestnosť.

„V tomto roku uvádzame aj nové prístroje – posturomed, vibračné plošiny, špeciálny chodník pre pacientov po amputácii dolnej končatiny, závesné stropné zariadenie pre ťažko mobilných pacientov, TheraTrainer, vysoko výkonný laser a ďalšie. Ceny oproti minulému roku zostali nezmenené. Pacienti v skupine B doplácajú podľa sezóny od 16 do 19 eur na deň. Samoplatcovia za 2-posteľovú izbu, stravu a 3 procedúry denne platia 55 eur. "Ak má pacient kontraindikáciu závažného charakteru, definovanú aj v platnom Indikačnom zozname, posúdenú našim vedúcim lekárom, nemôže absolvovať kúpeľnú liečbu,“ povedal.

Čo liečia: deti aj dospelých pacientov s postihnutím pohybového aparátu, teda s neurologickými, ortopedickými, traumatologickými, reumatologickými a onkologickými diagnózami.

Bojnice

Pacienti skupiny B doplatia za stravu a ubytovanie v I. kategórii už od 12 eur/os/noc a v kategórii Štandard v sezóne už od 8 eur/os/noc. Pre samoplatcov ponúkajú pobyty za aktuálne akciové ceny Last Minute už od 34 eur/os/noc. Podľa Evy Gajdošovej je v ich kúpeľoch najobľúbenejším obdobím na liečebný pobyt máj až október. „Rozsah podávaných procedúr je veľmi široký a pravidelne obohacujeme ponuku: rôzne strečingové cvičenia, cvičenia na fitlopte, nordic walking,“ vraví Gajdošová. Pre seniorov nad 60 rokov ponúkajú 10 % zľavu z aktuálnych liečebných pobytov. Takže cena pobytu je od 33,30 eur/os/noc.

Čo liečia: choroby pohybového ústrojenstva, ženské choroby, choroby obličiek a močových ciest, nervove choroby, choroby z povolania. Je možnosť aj kombinácie liečby týchto ochorení.

Lúčky

Pre deti od 6 do 12 rokov pripravili špeciálnu cenu pobytu spojeného s procedúrami aj kúpaním. Deti do 6 rokov majú pobyt zadarmo bez nároku na lôžko, ale majú zabezpečenú stravu aj vstup do bazénov. V novom wellness v zrekonštruovanom dependance Liptov sa nachádza soľná jaskyňa, Jacuzzi so slanou vodou pripravenou z morskej soli, fínska sauna, infrasauna, ochladzovacia kaďa. "Doplatok pri skupine B je v I. a IV. štvrťroku len 15 eur,“ hovorí Slávka Medveďová, ekonomicko-obchodná námestníčka kúpeľov. "Pozorujeme viacročný trend, že pomer pacientov a samoplatcov je približne rovnaký. Pribúdajú ľudia, ktorí si chcú liečiť ochorenia pohybového ústrojenstva, nervové choroby, ale aj doliečiť sa po onkologickej liečbe.“ Pre návštevníkov majú pripravený celý rad procedúr, napríklad thajskú masáž, ušné alebo telové sviečky, bambusovú masáž, akumasáž, suchý uhličitý kúpeľ, reflexnú masáž chodidiel, soľnú jaskyňu. V ponuke je aj pobyt pre penzistov, ktorý zahŕňa ubytovanie, plnú penziu, vstupnú a výstupnú lekársku prehliadku, 1 procedúru denne (okrem nedele a sviatkov), 1 vstup do bazénov denne podľa výberu. Odporúčaná dĺžka pobytu je minimálne 6 nocí.

Čo liečia: onkologické choroby, nervové choroby (cievne mozgové príhody), choroby pohybového ústrojenstva, ženské choroby, choroby z povolania, prevencia a podporná liečba osteoporózy.

Kúpele Červený Kláštor – Smerdžonka

Pripravili rôzne pobytové balíčky s množstvom relaxačných a liečebných procedúr, momentálne aktuálny pobyt je Veselá Veľká noc. Ceny pre pacientov nemenili. 21-dňový pobyt pre pacientov skupiny B sa pohybuje v cenovej kategórií od 165 eur s raňajkami. Kúpele oproti roku 2012 zaznamenali v roku 2013 vyššiu návštevnosť pacientov, hlavne v kategórii A. Pre dôchodcov majú pripravený Senior pobyt s výberom ľubovoľných procedúr, rôzne dôchodcovské zľavy, regionálne zľavy a ŤZP zľavy.

Čo liečia: kožné ochorenia (psoriáza, atopický ekzém, dermatitída), ale aj liečbu pohybového aparátu, neurologických a tráviacich chorôb.

Vyšné Ružbachy

Ponuky sú zamerané špecificky na oslovenie jednotlivých skupín klientov: Zvýhodnený liečebný pobyt, FIT línia, Špeciálna ponuka pre rodiny s deťmi, kde 2 deti do 15 rokov sú zadarmo, ubytovanie pre druhú osobu v Grand Hoteli Strand zadarmo, pre aktívnych Jarný oddych, Zdravý senior, Femina pobyt. "Aktuálne ponúkame zníženie cien doplatkov v skupine B od 9,90 eura/os/noc a ďalšie bonusy na spestrenie 3-týždňového pobytu a špeciálny bonus preplatenia cestovného,“ vraví vedúca obchodu a marketingu Martina Konrádyová.

"Máme aj novinky, napríklad zrekonštruované bazény v Grand Hoteli Strand aj Balneoterapii, Vitálny svet, na Letnom termálnom kúpalisku novinku plážové volejbalové ihrisko, jazdy na koníkoch spojené s výučbou, medovú masáž, čokoládovú… Pre budúce mamičky alebo pacientky po operačných zákrokoch sme pripravili rôzne liečebné pobyty. Pre rodiny s deťmi zas balíček Atlantída, v rámci ktorého sa bábätká už od šiestich mesiacov učia kúpať v termálnom bazéne s 34 °C prírodnou termálnou liečivou vodou.“ Aj seniori si tu nájdu program, zregenerujú svoje telo a zmiernia prípadné zdravotné komplikácie. Je to pobyt Zdravý senior v cene od 105 eur za 4 noci, polpenziu, s liečebnými procedúrami.

Čo liečia: liečivá voda má priaznivé účinky pri liečbe srdcovo-cievneho systému, pohybového, nervového, ženského, obličiek a močového traktu, dýchacieho, onkologických chorôb, metabolických, tráviacich, psychických porúch a chorôb z povolania.

Nový Smokovec

Pripravujú už tradičnú Veľkonočnú akciu, pred letom plánujú Deň otvorených dverí a mnoho ďalších akcií. "Medziročne sa cenník pre klientov v skupine B nemenil, pobyt môžu mať už od 6,20 eura/os/noc. Ceny pre samoplatcov mierne stúpli ako kompenzácia zvýšeného štandardu ubytovania. Zvýhodnili sme však dlhodobejšie pobyty (od 7 nocí jedna noc zadarmo), pobyty pre hostí nad 55 rokov veku (10 %) a pre poistencov VšZP (10 %),“ informoval generálny riaditeľ Jozef Vilim. Ako dodal, medziročne im počet klientov stúpa, ťažiskovo však ide stále iba o hostí v skupine A.

"Najobľúbenejším obdobím na liečenie je máj – september.“ Novinkou sú nové prístroje na elektroliečbu, 4-komorový hydrogalvan, nové masážne lôžka, inhalátory a pomôcky na cvičenie. Čiastočnými úpravami prešli aj miestnosti na podávanie procedúr tak, aby sa v nich klienti cítili čo najpríjemnejšie. "Osoby nad 55 rokov veku si môžu u nás zakúpiť akýkoľvek pobytový balíček so zľavou 10 % – stačí to spomenúť pri objednávke a preukázať sa občianskym preukazom,“ dodal.

Čo liečia: Naše kúpele liečia ochorenia dýchacích ciest, choroby z povolania, nervové ochorenia a poruchy látkovej výmeny žliaz s vnútornou sekréciou.

Prírodné jódové kúpele Číž

Kúpele ponúkajú počas prvého štvrťroka akciový pobyt Najkrajší pobyt je zdravie s výhodnou cenou 145 eur (ubytovanie, plná penzia a balíček procedúr). "Aj tento rok pripravujeme relaxačný pobyt počas sviatkov Veľkej noci. Pre dovolenkárov, ktorí radi relaxujú pri vode, dávame do pozornosti Slnečný víkend za 55 eur,“ vraví Eva Henczová. "Pacienti v skupine B zaplatia za pobyt od 11,70 do 23 eur za deň pobytu v závislosti od typu ubytovania a termínu. Pre samoplatcov je platná jednotná cena za pobyt s ubytovaním v hoteli Rimava – 45 eur/os/noc a v ďalších liečebných domoch je to 42 eur/os/noc. Pobyt musí klient absolvovať v minimálnej dĺžke 6 dní.“ Liečilo sa tu v porovnaní s rokom 2012 menej klientov cez zdravotné poisťovne, ale viac samoplatcov a klientov na rekondičnom pobyte. "Pre seniorov je v ponuke pobyt v minimálnej dĺžke trvania 6 dní a 5 nocí s cenou 210 eur za pobyt.

Čo liečia: ochorenia obehového ústrojenstva, poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, nervové choroby, choroby pohybového ústrojenstva a choroby z povolania.

Bardejovské Kúpele

Pripravili zaujímavé pobytové balíčky: Harmony, Wellness vitality, Senior špeciál, ktoré sú ponúkané s výraznými zľavami už od 27 eur na osobu a noc. Okrem toho ponúkajú aj ďalšie druhy pobytov so zľavami od 15 až 25 %. „Ceny sme pre klientov nemenili, v prvom kvartáli máme aj výrazné zľavy. Klient v skupine B zaplatí od 8 – 22 eur za noc. Klient samoplatca zaplatí od 27 do 49 eur. Cena zahŕňa v oboch prípadoch stravovanie, procedúry, ubytovanie a wellness spa,“ vraví ekonomicko-obchodná riaditeľka kúpeľov Tamara Šatanková.

"V roku 2013 sme zaznamenali nárast u klientov v skupine A, čiastočne aj v skupine B. Nárast bol hlavne z dôvodu získania nových indikácií spred 2 rokov, pričom nárast sa prejavil až v minulom roku – pohybový aparát, ženské a nervové ochorenia. Čo sa týka samoplatcov, tam sme zaznamenali najväčší nárast zo všetkých klientov, o viac ako 12 %. Celkovo sme odliečili 16 400 klientov.“ Pre seniorov odporúča 7-dňový pobyt Senior špeciál s 2 procedúrami, 2 x vstupom do wellness spa, lekárskou konzultáciou, plnou alebo polpenziou a ubytovaním podľa výberu v cene od 27 eur/os/noc.

Čo liečia: všetky indikačné skupiny okrem duševných a kožných ochorení. Spolu majú 10 indikácií a patria ku kúpeľom s najširším zameraním.

Kúpele Dudince (kúpeľné hotely Rubín, Smaragd, Minerál)

Aktuálnymi akciami sú Jarné a letné špeciály (Jarný pobyt, Veľkonočný pobyt, Leto s Dudinkou), majú pripravenú akciu 1 + 1 v Hoteli Minerál (platná v období január – marec) a celoročne pobyt Partner na liečení. "Ceny v skupine B sa stanovujú jednotlivo pre každý kvartál a pohybujú sa podľa typu ubytovania – v januári až marci od 13 do 18 eur na osobu a noc a od apríla do júna od 13 do 23 eur,“ približuje Jana Hanáková. "Ceny liečebných pobytov pre samoplatcov sa nezmenili, drobné úpravy nastali iba v niektorých dovolenkových a víkendových pobytoch, nejde však o výrazné zvýšenie.“ Kúpele vlani navštívilo približne 12-tisíc klientov. "Spomedzi slovenskej klientely nad 50 % predstavujú samoplatcovia, zvyšok pripadá na klientov zdravotných poisťovní.“ V rámci noviniek pripravili liečebnú procedúru: minerálna lampa gou-gong, ostatné novinky sú z kategórie nadštandardných procedúr: Aquaterm obnovujúca maska na tvár, zábal so zázvorom proti stresu, zábal so zeleným čajom, povzbudzujúci zábal so zafírom, bahenný zábal s hematitom. "Pre seniorov pripravujeme opätovné zaradenie obľúbeného balíčka Vitálny senior do našej špeciálnej jesennej ponuky (na jeseň 2014).“

Čo liečia: choroby obehového ústrojenstva, nervové choroby, choroby pohybového ústrojenstva a choroby z povolania.

Piešťany

Po 40 rokoch prejde bahenné oddelenie, zrkadlisko a rehabilitačné centrum v kúpeľnom dome Danubius Health Spa Balnea rozsiahlou rekonštrukciou. „Pretože mnohí z našich doterajších pacientov boli kontraindikovaní z dôvodu teploty vody v zrkadlisku, po rekonštrukcii budú bazény rozdelené na bazény s teplejšou a chladnejšou vodou,“ priblížila Tatiana Šuláková. "Rozšíri sa aj fitnes centrum, pribudne krytý bazén s vlastným hydromasážnym bazénom a saunami. Rekonštrukciou prejdú aj bazény na gymnastiku vo vode a tento úsek bude rozšírený aj o Kneippove šľapačky.“

Zmeny v cenách pre skupinu B nenastali, rovnako ako cenník 2013 je platný do 5. apríla 2014. Od 6. apríla 2014 vstupuje do platnosti nový cenník. "V minulom roku sa zvýšil počet návštevníkov oproti roku 2012 o 7 %.“ Od 6. apríla bude kúpeľný hotel Pro Patria** prvým all inclusive hotelom na kúpeľnom ostrove. Môžete si tak rezervovať komplexný kúpeľný pobyt, ktorý je zameraný na liečbu reumatoidnej artritídy a pohybového aparátu s odporúčanou dĺžkou pobytu 2 až 3 týždne. Pobyt zahŕňa ubytovanie s plnou penziou a nápojmi, lekárske vyšetrenia, návštevu lekára 1× za týždeň, diagnostiku a laboratórne testy, lekársku správu, liečebné procedúry. "Pobyt Aktívny týždeň Senior je určený pre seniorov s dĺžkou pobytu 1 týždeň. Balík zahŕňa ubytovanie s polpenziou, lekárske a zdravotné vyšetrenia, EKG test a do 12 liečebných procedúr za týždeň,“ dodala.

Čo liečia: reumatizmus, rehabilitácie pohybového aparátu a nervového systému. Využívajú pritom prírodné zdroje – unikátne liečivé sírne bahno a termálnu minerálnu vodu.

Rajecké Teplice

Otvárajú nový 4-hviezdičkový hotel Aphrodite Palace a rozširujú vonkajší vodný svet. Ceny nemenili, až do Veľkej noci prebieha akcia pre poistencov vo Ville Margarete a Flore, kde hosť doplatí za deň a polpenziu 10 eur v dvojlôžkovej izbe a na deň a plnú penziu 15 eur. "Klienti pribúdajú vo všetkých skupinách, je to najmä preto, že stále zvyšujeme komfort a kvalitu kúpeľov,“ vraví Michaela Kobzová. "Ako novinku zavádzame od apríla pitné kúry.“ Pre dôchodcov majú balík Senior vital (ubytovanie s polpenziou v hoteloch Malá Fatra alebo Vila Flóra alebo Vila Margaréta, 7-krát 3-hodinový vstup do vodného sveta, 3 x klasická masáž). Sedemdňový pobyt stojí v dvojlôžkovej izbe 225 eur, v jednolôžkovej 265 eur.

Čo liečia: pohybové ochorenia, choroby z povolania, nervové choroby, ale liečia sa tu aj ľudia pri problémoch s dýchaním, astmou alebo alergiami.

Kúpele Sliač

Novinkou sú celoročné zvýhodnenia pri predlžovaní pobytov. Pri kratších pobytoch, Víkend a Regenerácia vo dvojici, je to zľava 3 eurá z každej ďalšej noci. Pri dlhších pobytoch je to špeciálna zľava za dĺžku pobytu 14 nocí za cenu 13, 21 nocí za cenu 19 eur. "Chceme tým dať možnosť hosťom u nás stráviť dlhší čas, pretože čím dlhšie sa liečia, tým je ich účinok intenzívnejší,“ informuje Martina Vančová. Novinkou je aj celoročný pobyt Regenerácia vo dvojici. Novinka v podobe pobytu Kúpele a štíhla línia by mala naučiť klientov správnym stravovacím návykom a zároveň ich naučiť cviky, ktoré im pomôžu udržať si správnu líniu. "Do marca sme pre klientov v skupine B pripravili 50 % zľavy pri zaslaní návrhov do konca februára. Ceny sa pohybujú od 2 eur na deň v dvojlôžkovej izbe bez príslušenstva a od 4 eur na izbách s príslušenstvom. Od 1. do 17. 4. máme predveľkonočnú zľavu 25 % na dvojlôžkové izby. Dvojlôžková izba bez príslušenstva je 3 eurá/deň a dvojlôžková s príslušenstvom od 6,75 eura/deň. V medzi sezóne (1. 4. – 30. 6.) a v hlavnej sezóne (1. 7. – 30. 9.) si môžu klienti uplatniť 10 % zľavu za skorú rezerváciu.“ Pre seniorov nemajú v ponuke špeciálny pobyt, ale zvýhodňujú ich pri pobytoch Klasik a Relax. "Každý senior nad 60 rokov dostane zľavu 3 eurá/os/noc.

Čo liečia: choroby obehového ústrojenstva, onkologické choroby, ženské choroby a choroby pohybového ústrojenstva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #kúpele #novinky #ponuka