Čo znamená vypiť vodu pred spánkom, po sprche či pred obedom?

Pitný režim. Máte pocit, že už o tejto tematike viete všetko? O všetkom ste dostatočne informovaní, denne pred vami tróni litrová fľaša vody v práci alebo nesladený čaj?

19.11.2015 06:00
voda, pitný režim Foto:
Piť áno. Vieme kedy a koľko?
debata (4)

Viete, že v lete sa oplatí piť viac tekutín, v zime siahneme častejšie po čaji či teplej polievke. Piť veľa treba stále, upozorňujú na to všetci lekári. Pijeme o čosi viac počas chrípky, pri ochoreniach močových ciest, pri únave… Skrátka, musíme piť, ak chceme, aby nám telo fungovalo. Je tu ešte jedna informácia, ktorá možno chýba. Kedy je piť najvhodnejšie, keď už vieme, čo a koľko toho počas dňa piť…?

Vďaka početným štúdiám vieme, že najlepšie pre naše telo je voda, riedené ovocné šťavy a nesladené čaje. Vďaka štúdiám najnovšie však aj vieme, v akom momente sa potrebujeme napiť, aby naše telo dodanú tekutinu najlepšie využilo a lepšie vďaka nej fungovalo.

Po prebudení

Dva poháre teplej vody bezprostredne po prebudení: Doplnenie tekutín prebudí naše vnútorné orgány a doženieme, čo sme počas noci prirodzene zameškali.

Pred obedom

Jeden pohár vody, polhodinu pred obedom: Tekutinou nielen tlmíme chuť do jedla a cítime sa preto sýtejšie (voda oklame žalúdok, ako sa vraví), podporíme navyše aj trávenie.

Pred sprchou

Jeden pohár pred kúpeľom alebo sprchou: Teplo z horúcej sprchy zvyšuje krvný tlak, ale pohár vody to pomôže regulovať.

Pred spaním

Jeden pohár pred spaním: Počas spánku musí telo vydržať – niekoľko hodín bez akejkoľvek tekutiny. Týmto činom znížite riziko mŕtvice alebo prípadného srdcového infarktu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #sprcha #trávenie #spánok #srdcový infarkt