Teplá citrónová voda je všeliek. Päť dôvodov, prečo ju piť

Teplá citrónová voda má skutočne silu zmeniť nám život. Dobrá je pre pleť, imunitný systém a napokon aj váhu.

20.07.2016 06:00
citrónová šťava, citrónová voda, citronáda Foto:
Hotový všeliek!
debata

Patrí do zoznamu celebrít, keď majú vymenovať, ako docielili, že vyzerajú tak mlado, sviežo a zdravo. Cvičia, zdravo sa stravujú, dostatočne veľa spia, hýbu sa a – každé ráno vypijú pohár teplej citrónovej vody. Pohár teplej vody s čerstvo vytlačenou šťavou z polovice citróna má šancu zmeniť náš život, pravdaže v pozitívnom zmysle. Tu sú dôvody, prečo by sme si z nej mali urobiť ranný rituál:

Podporuje trávenie

Pohár teplej citrónovej vody na lačný žalúdok rozhýbe gastrointestinálny trakt. Naše telo bude lepšie vstrebávať živiny a potrava bude ľahšie prechádzať tráviacim traktom. Tento nápoj navyše zmierňuje pálenie záhy a nadúvanie.

Podporuje chudnutie

Citróny obsahujú pektín – balastnú látku, ktorá sa postará o dlhší pocit sýtosti a trochu obmedzí príjem tukov v tele.

Posilní imunitný systém

Citróny obsahujú veľké množstvo vitamínu C, čo je najdôležitejší vitamín pri posilňovaní obranyschopnosti. Najmä v čase, kedy sme v strese a náš imunitný systém trpí.

Zlepší vzhľad pokožky

Vitamín C hrá dôležitú rolu aj pri tvorbe kolagénu (stará sa o to, že je pokožka pružnejšia), poškodené bunky sa opravia ľahšie. Keďže teplá citrónová voda má adstringentné vlastnosti, ľahšie vďaka nej zmiznú jazvy a pigmentové škvrny.

Znižuje zápaly

Ak nás trápia boľavé a opuchnuté kĺby, je možné, že máme zvýšenú hladinu kyseliny močovej, ktorá sa v podobe kryštálikov usádza v kĺboch, vyvoláva zápalové zmeny a spôsobuje dnu. Teplá citrónová voda pomáha hladinu kyseliny močovej v krvi znížiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trávenie #imunitný systém #vitamín C #rituál #citrón #pektín #záha