Odborníci radia: Čo najčastejšie sa nahí postavte pred zrkadlo!

Dôvod? Na tele okamžite zbadáme, ak niečo nie je v poriadku.

20.09.2016 06:00
Penis - zrkadlo chlapskej (nielen) duše Foto:
Sledujte sa.
debata (1)

Tmavé fľaky pod pazuchami

Môžu byť príznakom cukrovky druhého typu, keďže vysoké hodnoty inzulínu môžu viesť k suchej, svrbiacej pokožke, ktorá sa môže sfarbiť, obzvlášť pod pazuchami, na krku a v oblasti slabín.

Asymetrické ramená

Tiež môžu poukazovať na ochorenie. Môže sa za tým skrývať skolióza, deformita chrbtice. Profesor Tony Kochhar, ortopedický chirurg z londýnskej nemocnice London Bridge Hospital, pre noviny Blick vysvetlil: „Skolióza však môže ovplyvniť aj rebrá, ktoré sa pohybujú smerom von a nahor, takže sa môže stať, že ramená nie sú v rovnakej výške.“

Hrubé žily na krku

Tie zas môžu byť známkou toho, že krv nie je dostatočne čerpaná – v najhoršom prípade to môže viesť k srdcovému zlyhaniu, uvádza ďalej Blick. Pozor tiež na opuchnuté členky a nohy. To a dýchavičnosť sú príznakmi nepravidelného prísunu krvi. „Správny krvný tlak je životne dôležitý. Ak tlak povolí, môže sa stať, že krv v žilách sa nahromadí, čo môže spôsobiť ich prasknutie,“ povedal doktor Glyn Thomas z Bristol Heart Institute v Anglicku. Pripomeňme, že krvný tlak, ktorý pri opakovaných meraniach presahuje hodnoty 140/90, treba liečiť. Naopak, keď je nameraná hodnota nižšia ako 100/65 mmHg, hovoríme o nízkom tlaku, ktorý trápi častejšie ženy ako mužov.

Materské znamienka

Rovnako dôležité je sledovať si materské znamienka na tele. Zväčšili sa? Zmenili sa? Je ich farba iná ako predtým alebo sú nepravidelne ohraničené? Pozor, môže ísť o rakovinu kože.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cukrovka #krvný tlak #dýchavičnosť #skolióza #srdcovo-cievne ochorenia #žily