Na klinike detskej chirurgie v Bratislave majú novú rehabilitačnú miestnosť

Na Klinike detskej chirurgie LF UK a Národného ústavu detských chorôb v Bratislave otvorili novú rehabilitačnú miestnosť pre detských pacientov. Tento užitočný projekt mohol vzniknúť vďaka spolupráci zdravotnej poisťovne Dôvera, Nadácie Tesco, občianskeho združenia "Detská chirurgia - OZ Slniečko na ceste!” a Národného ústavu detských chorôb.

27.01.2023 06:00
rehabilitácia, Kramáre, Bojovníci za zdravie,... Foto:
Rehabilitačná miestnosť priamo na klinike detskej chirurgie znamená obrovskú pomoc, zvýšenie štandardu a zlepšenie podmienok liečby pre malých aj väčších pacientov.
debata

Rehabilitačná miestnosť priamo na Klinike detskej chirurgie znamená obrovskú pomoc, zvýšenie štandardu a zlepšenie podmienok liečby pre malých aj väčších pacientov. Tí sú tu hospitalizovaní po rôznych úrazoch či náročných operáciách, a práve vtedy je dôležitá rýchla, efektívna a odborná rehabilitácia. Vďaka nej sa pacienti oveľa rýchlejšie vracajú k správnym pohybovým návykom a zlepšuje sa nielen ich zdravotný stav, ale aj kvalita života. Dôležitou otázkou v procese liečby je aj jej dostupnosť. A práve to je ďalším veľkým prínosom vybudovania rehabilitačnej miestnosti priamo na oddelení.

ZP Dôvera (riaditeľ Ing. Martin Kultan prvý... Foto: Bojovníci za zdravie
ZP Dôvera, Bojovníci za zdravie, grant ZP Dôvera (riaditeľ Ing. Martin Kultan prvý zľava) prispela na vybudovanie rehabilitačnej miestnosti 15-tisíc eurami.

"DETSKÁ CHIRURGIA – OZ SLNIEČKO NA CESTE!” žiadalo o príspevok v rámci grantového programu Bojovníci za zdravie pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorý realizuje zdravotná poisťovňa Dôvera. Cieľom tohto programu je systematicky podporovať projekty zamerané na skvalitnenie zdravotnej starostlivosti. Keďže vybudovanie špičkovej rehabilitačnej miestnosti bola finančne náročné, do projektu sa zapojila aj Nadácia Tesco. Spojenie týchto dvoch nadácií s občianskym združením, ktoré pôsobí na Klinike detskej chirurgie v Národnom ústave detských chorôb, tak prispelo k úspechu celého tohto užitočného projektu.

"Veľmi nás teší, že v novej rehabilitačnej miestnosti priamo na Klinike detskej chirurgie môžeme našim chirurgickým a neurochirurgickým pacientom poskytnúť rýchlu a včasnú mobilizáciu v adekvátnych podmienkach a bez nutnosti presunu na rehabilitačné oddelenie. Niektoré deti potrebujú aktívny prístup už krátko po operácii a v novej telocvični s atraktívnym náradím sú viac motivované a ľahšie spolupracujú ako na lôžku,“ ocenil benefity nového pracoviska MUDr. Peter Bartoň, riaditeľ NÚDCH a poďakoval DETSKEJ CHIRURGII – OZ SLNIEČKO NA CESTE!, ZP Dôvera a spoločnosti TESCO za podporu.

Užitočný projekt mohol vzniknúť vďaka... Foto: Bojovníci za zdravie
rehabilitácia, ZP Dôvera, NÚDCH, Užitočný projekt mohol vzniknúť vďaka spolupráci poisťovne Dôvera, Nadácie Tesco, občianskemu združeniu “Detská chirurgia - OZ Slniečko na ceste!” a Národného ústavu detských chorôb.

„V zdravotníctve nie sme v poslednej dobe zvyknutí na pozitívne správy. Preto som nesmierne rád, keď sa podarí zrealizovať projekt, ktorý má význam pre lekárov aj pacientov. Verím, že aj vďaka novej rehabilitačnej miestnosti dostanú hospitalizované deti tú najlepšiu starostlivosť,“ povedal pri odovzdávaní generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

Národný ústav detských chorôb získal od ZP Dôvera na zriadenie rehabilitačnej miestnosti sumu 15-tisíc eur, a to z grantového programu Bojovníci za zdravie. Od roku 2019 ho poisťovňa vyhlasuje nielen pre jednotlivcov, ale aj pre zdravotnícke zariadenia. Viac informácií o grante na stránke www.dovera.sk/grant .

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #rehabilitácia #úrazy #detské úrazy #ZP Dôvera #Bojovníci za zdravie