Čo pripravili kúpele pre svojich hostí na jesenné či zimné dni

Prinášame prehľad toho, čo 16 vybraných slovenských kúpeľov pre vás ponúka práve v tomto období.

18.10.2012 14:00
kúpele, bahno, liečenie Foto:
V kúpeloch Smrdáky sa liečia najmä kožné ochorenia a choroby pohybového aparátu.
debata

Kúpele Brusno

Doplatok v skupine B pre poistencov zdravotných poisťovní je 15 eur na osobu a noc a je platný počas celého roka. „Pobyty pre samoplatcov sa pohybujú v cenách od 58 eur na deň za kompletný balíček s ubytovaním, celodennou stravou a liečebnými procedúrami,“ hovorí Miriam Tonhauserová, marketingovo-obchodná manažérka kúpeľov. „Pre našich klientov ponúkame sezónne pobyty za výhodné ceny ako napríklad Mini relax pobyt z nedele do stredy s možnosťou predĺženia pobytu podľa vlastného uváženia alebo Decembrový liečebný pobyt.“

Pre seniorov majú do konca novembra cenovo zvýhodnený Jesenný senior pobyt v cene 65 eur na osobu a noc v dvojlôžkovej izbe. V cene je zahrnuté ubytovanie, plná penzia, konzultácia s lekárom, 3 liečebné procedúry denne a voľný vstup do bazéna. Musia tu však zotrvať minimálne štyri noci. Podľa jej slov by si ich kúpele mali ľudia vybrať najmä pre liečebný účinok minerálneho zdroja. ,,Najväčšou pýchou kúpeľov je čistý vzduch, nerušené ticho a okolitá príroda. Významným a jedinečným liečebným prostriedkom je prírodná liečivá voda, ktorá vyviera priamo v areáli kúpeľov."

PIANO

Užitočné informácie nájdete aj v článku Aký bude váš účet za kúpele?.

Ak si chcete prečítať tento článok, zaregistrujte sa v systéme plateného obsahu Piano.

Sanatórium Tatranská Kotlina

Pobyt na 21 dní mimo sezóny v skupine B stojí 105 eur plus sa platí jedno euro ako kúpeľný poplatok. Samoplatcovia zaplatia za trojtýždňový pobyt 1 008 eur. V cene je zahrnutá plná penzia, vstupná lekárska prehliadka, pomocné laboratórne vyšetrenia – podľa ordinácie lekára, dve rehabilitačné procedúry na pracovný deň. Liečebné procedúry: masáž chrbtice, čiastočná masáž, ultrazvuk, magnetoterapia, oxygenoterapia, inhalácie, speleoterapia v Belianskej jaskyni, vírivé kúpele, relaxačný bazén, sauna, rašelinové a parafínové zábaly, individuálne a skupinové dýchacie cvičenia, solux, bioptron.

„Na jeseň sme pripravili Klimatoterapiu, program je špecializovaný a je určený pre klientov trpiacich na alergie,“ vraví Mariana Svoreňová. ,,Pokiaľ ide o balíky pre penzistov, máme pre nich ponuku Senior víkend za 70 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie, polpenzia, vstupná lekárska konzultácia, terénna liečba v prírode." Za pobyt Senior komplet zaplatia 183 eur na 6 nocí s polpenziou, vstupnou lekárskou prehliadkou a procedúrami. ,,A prečo naše kúpele? Aj preto, že sa nachádzajú na úpätí Belianskych Tatier. Napriek relatívne nízkej nadmorskej výške majú štatút klimatických kúpeľov. Unikátom je využívanie Belianskej jaskyne na speleoterapiu," dodala.

Liečebné termálne kúpele Sklené Teplice

Pacientov v skupine B čaká v januári a vo februári akcia, ktorá ponúkne pobyt úplne bez doplatkov. Pre samoplatcov je pripravená tzv. Jeseň v kúpeľoch, kde ponúkajú zľavy zo všetkých pobytov v Goetheho kúpeľnom dome a Kúpeľnom dome Park. „Pokiaľ ide o penzistov, máme v ponuke tzv. Senior pobyt, ktorý zahŕňa plnú penziu, lekársku prehliadku, procedúry. Jedinou podmienkou je vek minimálne jedného klienta nad 60 rokov. Na vybrané procedúry si môžu dôchodcovia uplatniť seniorské zľavy 10 %,“ informuje Ivana Marušková. "Naše kúpele sú ideálne pre ľudí, ktorí hľadajú pokoj, oddych a relax. Voda je bohatá na magnézium a kalcium a je predurčená na liečbu pohybového a nervového ústrojenstva. V bazénoch vodu chemicky neupravujeme, a tak je vhodná aj pre alergikov.

Kúpele Lúčky

Pre poistencov, ktorým zdravotné poisťovne schválili kúpeľnú liečbu v indikačnej skupine B, sa doplatky pohybujú v závislosti od ubytovacej kategórie. V mimosezóne od októbra do marca je to od 10 až do 20 eur na noc. „V cene je zahrnutý doplatok za ubytovanie a plnú penziu,“ vraví Zuzana Melichová. Ceny pre samoplatcov sa líšia počtom procedúr a tiež ubytovacou kategóriou a pohybujú sa od 40 eur na osobu a noc. V zimnej sezóne zaradili kúpele do svojej ponuky lyžiarsky pobyt, kde poskytujú zľavu na skipasy do okolitých stredísk spolu s odvozom zadarmo.

„Pre seniorov máme liečebný pobyt Senior, ktorý zahŕňa ubytovanie, plnú penziu, vstupné lekárske vyšetrenie, 1 procedúru denne, 1 vstup do bazénov denne podľa výberu. Cena pobytu je 38 eur na osobu a noc,“ povedala. Ako ďalej dodala, ich kúpele sú vhodné nielen na liečbu a prevenciu rôznych ochorení, ale aj na oddych a relax.

Kúpele Dudince

Doplatky v skupine B sa od októbra tohto roku do marca 2013 pohybujú od 15 do 24 eur na osobu a noc v závislosti od ubytovania. Samoplatcovské ceny sa odvíjajú od druhu balíka. Štandardné balíkové ceny sa začínajú od 39 eur na osobu a noc. V prípade sezónne obmedzenej ponuky (jeseň, zima) sa pobyty začínajú od 33 eur na osobu a noc. „Do polovice novembra máme v ponuke Jesenný liečebný pobyt Dudinské babie leto na 6 nocí. V cene od 39 eur na noc je okrem ubytovania zahrnutá aj polpenzia, lekárska konzultácia a jedna procedúra denne,“ približuje Jana Hanáková.

Od polovice novembra do konca februára 2013 je to zas Zimný liečebný pobyt Winter už od 33 eur na noc. V cene je polpenzia, lekárska konzultácia, 1 procedúra denne. „Nezabúdame ani na seniorov, pre ktorých máme liečebný pobyt Vitálny senior v cene od 34 eur na osobu a noc s polpenziou, lekárskou konzultáciou a jednou procedúrou denne,“ dodala. „Našim kúpeľom sa v rámci Slovenska pripisuje hneď niekoľko superlatívov. Sme najstaršími (našu vodu poznali už starí Rimania) a zároveň najmladšími kúpeľmi (z hľadiska začatia výstavby kúpeľov až v novodobej povojnovej histórii), pôsobíme na území najmenšieho slovenského mesta, naša voda patrí medzi minerálne pramene s najunikátnejším zložením, máme najkomplexnejšiu ponuku hotelových, zdravotníckych a doplnkových služieb, najteplejšiu klímu s najmenším počtom veterných a najväčším počtom slnečných dní v roku, patríme k najtichším a najpokojnejším kúpeľným mestám.“

Kúpele Trenčianske Teplice

Pobyty v skupine B ponúkajú s doplatkom už od 12,60 eura na osobu a deň v dvojlôžkovej izbe. "Pre samoplatcov sme pripravili zaujímavú ponuku pri pobyte Dr. Klasik, na ktorý ponúkame zľavu až 50 % pre druhú osobu v dvojlôžkovej izbe,“ vraví Radka Hledíková Poncová. "Pre seniorov máme tri špeciálne pobyty. Najobľúbenejší z nich, pobyt Dr. Senior, s dvoma procedúrami denne vychádza v mimosezóne 40 eur na osobu a noc v dvojlôžkovej izbe. V hlavnej sezóne stojí 53 eur. Ako novinku máme aj varianty s jednou alebo troma procedúrami denne už od 29,80 eura na osobu a noc. V cene je vždy ubytovanie, plná penzia, lekárske vyšetrenie, bonusy a počet procedúr podľa zvoleného pobytu.“

A prečo práve tieto kúpele? Sú tradičným a osvedčeným miestom pre liečbu a prevenciu ochorení pohybového aparátu, nervových chorôb s ním súvisiacich, chorôb z povolania, ale aj ochorenia z oblasti internej medicíny, gynekologické a kožné ochorenia vrátane psoriázy. "Jedinečnosť sírnej liečivej termálnej vody spočíva v jej balneologickom optime, t. j. termálna voda je vhodná na priamu balneológiu bez ďalšej úpravy.“

Kúpele Vyšné Ružbachy

Pacient v skupine B si doplatí 13,50 eura, samoplatca od 34 eur na noc. "Na jeseň máme pripravené zvýhodnené wellness a liečebné pobyty, pobyt spojený s kurzom plávania pre deti od troch mesiacov a zvýhodnené pobyty pre seniorov,“ hovorí Ján Smandra. "Pobyt pre seniorov sa začína v cene od 23 eur, pričom zahŕňa ubytovanie, polpenziu, lekársku konzultáciu a liečebné procedúry.“ Kúpele majú bohatú tradíciu, ktorá sa spája s čistým tatranským vzduchom a liečivou termálnou vodou.

Slovenské liečebné kúpele Rajecké Teplice

Pre seniorov majú ponuku balík Senior vital od 191 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie na 7 nocí, vodný svet, 2× klasická masáž, polpenzia. Okrem priaznivých účinkov prírodnej termálnej vody vo vnútorných bazénoch ponúkajú aj vonkajšie bazény a rôzne procedúry.

Kúpele Štós

Pri indikáciách typu B si klient dopláca v závislosti od zdravotnej poisťovne a indikačnej skupiny. Poistenci VšZP doplatia za osobu a deň pri ochoreniach dýchacích ciest 14,19 a 12,69 eura pri duševných ochoreniach, chorobách z povolania a ochorení z porúch látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou. Doplatok pre poistencov Unionu je 12,61 a poistenci Dôvery si zaplatia 15,70 eura. Cena pre samoplatcov je v závislosti od typu pobytu. V mimosezóne môže klient využiť cenovo výhodný pobyt Kúpele na skúšku, ktorého cena je 32,50 eura na osobu a deň. Víkendový pobyt je mimo sezóny za 84 eur. Samoplatcovia, ktorí sú poistencami Všeobecnej zdravotnej poisťovne, majú zľavu vo výške 15 % z ceny pobytov.

"V jeseni máme pripravený výhodný víkendový balíček Jesenná harmónia za 75 eur na osobu na víkend. Cena zahŕňa okrem ubytovania a polpenzie aj lekársku konzultáciu, masáž, vstup do fitnes centra, vstup do vitálneho vodného sveta s plaveckým bazénom. V cene je tiež bezplatný prenájom horských bicyklov a palíc na Nordic walking,“ približuje Marianna Ovčariková. "Pre penzistov ponúkame celoročne zľavu vo výške 5 % zo všetkých ponúkaných pobytov.“ Ako ďalej dodala, kúpele majú jedinečnú klímu vhodnú na liečbu ochorení dýchacích ciest, astmy, alergií, ale aj porúch imunity. Okrem klímy ponúkajú aj speleoterapiu v Jasovskej jaskyni.

Kúpele Nimnica

V termíne od 12. novembra ponúkajú zníženú cenu – 9,50 eura na noc (21-dňová kúpeľná starostlivosť vyjde na 199,50 eura). Samoplatcovské pobyty ponúkajú od 28,80 eura na noc. V cene je ubytovanie, celodenná strava, vstupné lekárske vyšetrenie a 3 procedúry na deň. "Ponúkame aj novinku – víkendový pobyt mini za 68 eur. V cene je zahrnuté ubytovanie, polpenzia, 1 × 2-hodinový vstup do medicínskeho wellness, 1 x klasická masáž čiastočná, 1 x vstup do soľnej jaskyne,“ vraví Katarína Jamborová. Celoročne ponúkajú aj pobyty pre seniorov, v tomto období sú to ceny od 144 eur za 6-dňový pobyt s celodennou stravou, ubytovaním, vstupným lekárskym vyšetrením a 15 procedúrami za pobyt. Podľa Jamborovej majú tieto kúpele jedinečnú minerálnu vodu. Jej liečebné účinky sa využívajú na kúpele, inhalácie a pitnú liečbu.

Kúpele Bojnice

V súčasnosti ponúkajú zvýhodnené jesenné pobyty pre samoplatcov, pričom ceny sú nižšie v rozmedzí od päť do desať eur na osobu a deň. Evidujú veľký záujem zo strany klientov zdravotných poisťovní. Doplatok za ubytovanie a plnú penziu pacientov v skupine B je od 8 eur na deň. Ako informovala Lenka Fecková, celoročne majú seniorské zľavy – 10 percent z ceny pobytového balíka pre samoplatcov nad 60 rokov. "Kúpele ponúkajú zaujímavé okolie – blízke termálne kúpalisko Čajka, najkrajší zámok na Slovensku či zoologickú záhradu.

Kúpele Sliač

Klient zdravotnej poisťovne so schváleným kúpeľným návrhom v skupine B doplatí od 8 do 10 eur na osobu a noc. Ponúkajú aj liečebné pobyt od 39 eur na osobu a noc, pre seniorov už od 35 eur na noc. Kúpele majú jedinečné pracovisko na Slovensku – Centrum včasnej kardiovaskulárnej rehabilitácie.

Kúpele Nový Smokovec

Príplatok klienta skupiny B je už od 5 eur na osobu a noc. Počas jesene sú pripravené akcie na pobyty, keď sa zľavy pohybujú aj na úrovni 50 percent. "Každý pacient, ktorý u nás trávi kúpeľnú liečbu, má nárok na zľavu pre svojich známych, ktorí ho prídu počas jeho pobytu navštíviť. Zároveň môže užívať množstvo našich doplnkových služieb,“ vraví Zuzana Gurová.

"Pre samoplatcov, ktorí k nám prídu vlakom a preukážu sa cestovným lístkom, poskytneme 20 % zľavu z pobytu.“ V jesennej a zimnej sezóne (okrem Silvestra) ponúkajú Seniorský pobyt už od 33 eur na osobu a deň – zahŕňa ubytovanie s polpenziou, s lekárskou konzultáciou, 1 procedúrou denne a vstupom do relaxačného bazéna za 1 euro. Podľa Gurovej sa v týchto kúpeľoch spája možnosť liečenia, dovolenky a relaxu na jednom mieste.

Prírodné Jódové Kúpele Číž

Pacienti v skupine B majú do konca roka zľavy na pobyt až do výšky 40 % z ceny, ktorá sa pohybuje od 10,39 do 15,19 eura na deň, v závislosti od typu ubytovania. Pre samoplatcov sú v ponuke rôzne pobyty s cenami od 29 do 51 eur na noc. ",Pre seniorov máme pobyt na 5 nocí v cene 145 eur na osobu, ktorý zahŕňa vstupnú lekársku prehliadku, 10 procedúr za pobyt, plnú penziu, ubytovanie s vlastným sociálnym zariadením,“ vymenúva Eva Henczová. Ako ďalej dodala, ich kúpele sú výnimočné najmä svojou jódo-brómovou vodou, ktorej zloženie je jedinečné v celej Európe. Podnebie je vhodné aj na helioterapiu (počet slnečných hodín v roku až 2 145).

Kúpele Piešťany

Cena kúpeľného pobytu pre pacienta mimo sezóny, ktorý je zaradený do skupiny B, sa pohybuje od 4,98 do 66,90 eura za deň. Cena pre samoplatcu je od 48 eur na osobu a noc. V tejto cene je zahrnutá polpenzia a dve procedúry denne. Hostia kúpeľov môžu v mimosezóne ušetriť až 15 % z ceny.

Pre dôchodcov pripravili ponuku, ktorá zahŕňa ubytovanie na 5 dní s polpenziou. Okrem toho k nej patrí aj lekárska konzultácia, 8 procedúr. Cena sa pohybuje od 63 eur na osobu za noc. Kúpele patria už viac ako 200 rokov k popredným európskym kúpeľom v liečbe reumatizmu, rehabilitácii pohybového aparátu a nervového systému. Unikátne prírodné zdroje znižujú zápaly v kĺboch a obnovujú ich pohyblivosť. Posilňujú imunitný systém, regenerujú poškodené chrupavky a spomaľujú degeneratívny proces kĺbov.

Kúpele Smrdáky

Doplatok ubytovania a stravy mimo sezóny v skupine B sa pohybuje od 4,80 eura na deň v závislosti od kategórie ubytovania a zdravotnej poisťovne klienta. Pobyt s plnou penziou, lekárskou konzultáciou, 3 procedúrami na deň, voľným vstupom do fitnes centra, telocvične je možné rezervovať už od 35 eur na deň a osobu. Aktuálne je v ponuke pobyt Zlatá jeseň, ktorý zahŕňa ubytovanie s polpenziou, lekársku konzultáciu, 2 procedúry denne, voľný vstup do posilňovne, fitnes a na skupinové cvičenia…

Počas celého roka ponúkajú zvýhodnené liečebné alebo regeneračné balíky pre všetky vekové kategórie. Špeciálne penzistom odporúčajú využiť ponuku Chuť Smrdák od 33 eur na osobu a noc (ubytovanie s polpenziou s možnosťou dokúpenia plnej penzie, lekársku konzultáciu, 2 procedúry denne). Špecializáciou kúpeľov je predovšetkým liečba neinfekčných kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu sú výnimočné vysokou hladinou sírovodíka v prameňoch.

debata chyba