Letná ponuka kúpeľov: liečba, ale aj relax a šport

Čo aktuálne ponúka pred letom 15 slovenských kúpeľov.

06.06.2014 06:00
kúpele, relax, voda, bazén, kúpalisko, termál Foto:
Ilustračné foto.
debata

Sklené Teplice

Pre klientov samoplatcov ponúkajú pobyt Liečivý relax, ktorý obsahuje ubytovanie v KD Goethe 5 + 1 noc za polovičnú cenu, plnú penziu, 14 procedúr za pobyt, vstup do Banského kúpeľa a bonus Rodinnú saunu. Pre klientov, ktorí kúpele navštevujú cez zdravotné poisťovne, pripravili zaujímavé doplatky a KD Márie Terézie ponúkajú bez doplatkov.

Pre pacientov skupiny¤B ponúkajú akciu bez doplatkov v KD Márie Terézie, keď zaplatia len kúpeľný poplatok vo výške 1 euro/os/noc. Denne môžu využiť 3 procedúry. Ako bonus je pre všetkých hostí denne vstup do Banského termálneho bazéna v trvaní 1¤h. Pacienti skupiny¤A sa môžu liečiť bez doplatkov. Samoplatiaci klienti platia podľa toho, o aký pobyt majú záujem, cena sa pohybuje v závislosti od počtu nocí a od výberu kúpeľného domu. Napr. za liečebný pobyt Zdravie si samoplatca v KD Goethe zaplatí za 1 noc 45 eur pri využití min. 7 nocí. V cene je zahrnuté ubytovanie, plná penzia, vstupná lekárska prehliadka, dve procedúry na deň, vstup do Banského kúpeľa, parkovanie, využitie masážno-rekondičných strojov.

Deti neliečia, avšak vhodný pre ne je napr. Banský termálny kúpeľ. Pobyt pre dieťa vo veku 0 až 3 roky je zadarmo, bez nároku na lôžko, deti od 3 až do 12 rokov na prístelke majú nárok na 50 % zľavu, bez liečebných procedúr. Deti do 12 rokov s nárokom na lôžko majú nárok na 30 % zľavu.

Pre dôchodcov majú liečebný pobyt Senior (5 nocí, pričom cena je daná v závislosti od výberu kúpeľného domu. Napríklad v KD Relax Thermal je cena na tento pobyt 45 eur/os/noc (5× ubytovanie, 12 procedúr, plná penzia, denne vstup do Banského termálneho kúpeľa). Podmienkou je vek nad 55 rokov minimálne jednej osoby. Pre klientov VšZP sa v prípade Senior pobytu priznáva zľava 10 %. Pre dôchodcov majú aj dôchodcovské zľavy, rovnako ako aj pre držiteľov preukazov ŤZP, a to na vstupy do bazénov, do saunového sveta či soľnej jaskyne.

Je tu požičovňa horských bicyklov, stolný tenis, biliard a stolový futbal, živé šachy, petang a v neposlednom rade sú tu dobré možnosti na turistiku.

Kúpele Dudince (kúpeľné hotely Rubín, Smaragd a partnerský Hotel Minerál)

Na leto pripravili pobyt Leto s Dudinkou. Ďalšie letné špeciály ponúka Hotel Minerál – Letné DeLuxe balíky – vo verzii pre dámy a pre pánov. Cena: 149 eur/os (2× ubytovanie vo dvojlôžkových izbách, 2× plná penzia, 1× 60-minútový vstup do hotelového wellness, 2× 3-hodinový vstup na Kúpalisko Dudinka vrátane vstupu do minerálneho bazéna, 3× masáže pre dámu/pre pána, wi-fi v izbe, parkovanie). Ďalším je Letný pokoj v cene 141 eur/os (3× ubytovanie vo dvojlôžkových izbách, 3× plná penzia, 20-minútová klasická masáž čiastočná, 3× 3-hodinový vstup na Kúpalisko Dudinka vrátane vstupu do minerálneho bazéna, wi-fi v izbe, parkovanie). V ponuke majú aj Pohodové prázdniny za 49 eur/os/noc. Pre penzistov pripravujú zvýhodnený seniorský pobyt na obdobie jeseň/zima, ale Minerál ponúka Letný pobyt Senior na 6 nocí za 267 na osobu a pobyt. Nezahŕňa však daň z ubytovania, tá je 1 euro/os./noc.

Samoplatca zaplatí za kúpele od 38 eur/os/noc. Konkrétne ceny sú závislé od balíka, kúpeľného hotela, typu izby a obdobia, kedy klient plánuje prísť na pobyt. Okrem cien pobytov sa platí daň z ubytovania vo výške 1 euro/os/noc. V skupine B platia tieto ceny doplatkov – v júni od 15 eur/os/noc; v júli až septembri od 26 eur/os/noc, v závislosti od hotela.

Časť klientely má záujem o relaxačné pobyty, preto v ponuke figurujú (napríklad Kúpeľná dovolenka, Leto s Dudinkou, ako aj rôzne kratšie, romantické a víkendové pobyty).

Pokiaľ ide o šport, v Hoteli Rubín je Sport centrum (bowling, squash, tenis, stolný tenis, plážové ihrisko). Tiež sa tu dajú požičať bicykle. V prázdninových mesiacoch sa veľkej obľube tešia pohybové aktivity s animátormi, napríklad cvičenie vo vode.

Deti neliečia.

Kúpele Bojnice

Na leto pripravili Pobyty pre rodiny s deťmi. Dieťa do 3 rokov má pobyt zdarma, pričom pobyt zahŕňa: ubytovanie na prístelke v izbe s rodičom, plnú penziu a v lete voľný rodinný vstup na termálne kúpalisko Čajka. Ponúkajú aj Pobyty Last Minute za atraktívne ceny.

Pacienti skupiny B doplatia za stravu a ubytovanie v I. kategórii už od 16 eur/os/deň a v kategórii Štandard v sezóne už od 8 eur/os/deň. Pre samoplatcov ponúkajú pobyty už od 35 eur na osobu a deň.

Pokiaľ ide o šport, ponúkajú doplnkové procedúry: fitnes, aquapower, nordig walking, cvičenie s fitloptami

Pre seniorov nad 60 rokov ponúkajú 10 % zľavu z aktuálnych liečebných pobytov. Takže cena pobytu je od 39,60 eura na osobu a deň.

Klient by si mal tieto kúpele vybrať pre hydrogén-uhličitanovo-síranovú a vápnikovo-horčíkovú hypotonickú akratotermu s teplotou 28 – 52 °C, pre liečivé účinky termálnej vody, ktoré sú známe už od 12. storočia.

Deti neliečia.

Bardejovské kúpele

Na leto majú pripravený Wellness pobyt leto od 1. 6. do 30. 9. Cena zahŕňa: ubytovanie, plnú penziu, 3 x denne pitnú kúru a procedúry podľa dĺžky pobytu (minerálne kúpele, masáže, soľnú jaskyňu), ale aj vstupy do wellness spa-vodného sveta.

Samoplatcovia si môžu vyberať zo širokej ponuky, napríklad liečebný pobyt s 3 procedúrami na deň a každodenným vstupom do wellness spa ponúkajú od 41 eur/noc. Krátkodobejšie pobyty sú v ponuke už od 36 eur/os./noc. Pacienti v skupine B si doplácajú podľa kategórie ubytovania, najnižší doplatok v letných mesiacoch je 14 eur na noc.

Pokiaľ ide o šport, ponúkajú: tenis, squash, letné kúpalisko, bowling, fitnes, turistiku, nordic walking, klasické prechádzky a mnoho ďalších aktivít.

Pre ľudí nad 60 rokov a držiteľov ŤZP preukazu majú 7-dňový pobyt Senior špeciál s 2 procedúrami, 2× vstupom do wellness spa, lekárskou konzultáciou, plnou penziou alebo polpenziou a ubytovaním podľa výberu v cene od 30 eur/os./noc.

Bardejovské minerálne vody majú túto klasifikáciu: prírodná liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Napríklad prameň Herkules je čo do obsahu minerálnych látok a kysličníka uhličitého najsilnejším prameňom na Slovensku. Osvedčil sa pri chorobách žalúdka a dvanástnika, pri chorobách dýchacích ciest – svojím obsahom jódu pôsobí priaznivo na odstraňovanie hlienov. Je veľmi účinný pri cukrovke.

Detskí pacienti si tu liečia onkologické ochorenia, choroby obehového ústrojenstva, choroby tráviace a poruchy látkovej výmeny, dýchacie ochorenia a choroby obličiek a močových ciest. Ak malí pacienti potrebujú mať pri sebe sprievodcu a zdravotná poisťovňa ho odsúhlasí, ten si dopláca v hlavnej sezóne od 20 do 33 eur/os/noc. Závisí to od kategórie ubytovania.

Špecializovaný liečebný ústav Marína Kováčová

Pacient v skupine B zaplatí za dvojposteľovú izbu s príslušenstvom v závislosti od sezóny 16 až 19 eur, samoplatca 55 eur/os./noc.

Od roku 1976 sa špecializujú na rehabilitáciu pohybovo hendikepovaných pacientov, t. j. pacientov s ortopedickými, neurologickými, traumatologickými, reumatologickými, ale aj onkologickými diagnózami. Liečia deti od najútlejšieho veku až po dospelých. Dobré skúsenosti majú s chorobami chrbtice, po operáciách či náhradách kĺbov, po prekonanej cievnej mozgovej príhode.

Športové aktivity: plávanie, stolný tenis, fitnes, nordic walking, steppery, motomed či rotopedy, tenis.

Prioritou sú nekomerčné zdravotnícke služby založené výlučne na odbornom, medicínskom zhodnotení zdravotného stavu pacienta. Nevyhnutnosťou je každodenný kontakt personálu s pacientom, zakladajú si na individuálnom prístupe a empatii. K dispozícii majú jedinečnú minerálnu vodu a kvalitné elektroliečebné a vodoliečebné procedúry, rôzne druhy masáží, služby psychológa, logopéda, špeciálneho pedagóga či ergoterapeuta.

Rehabilitujú deti už od jedného roka veku (vrodené chyby pohybového aparátu), od dvoch rokov deti s postihnutím centrálneho nervového systému (detská mozgová obrna), s chorobami svalového aparátu, s kĺbovými ochoreniami (Pertesova choroba, juvenilná artritída), neskôr deti s deformitami chrbtice (skolióza, Scheuermannova choroba), deti po úrazoch či operáciách. Časť nákladov hradí sprievodcovi zdravotná poisťovňa, jeho doplatok na detskom oddelení predstavuje 9 až 11 eur.

Trenčianske Teplice

V ponuke majú Pravú kúpeľnú rýchlovku, ktorá je ideálna pre mladých dynamických ľudí. Mladí ľudia dnes žijú rýchlo a stále bojujú s časom. Tomu je prispôsobený aj tento pobyt. Počas štyroch dní si dokonale oddýchnu. Druhou novou ponukou je Pravá kúpeľná klasika. Tá je určená pre všetkých, ktorí už skutočne potrebujú vypnúť a dobiť si baterky. Počas 11 dní sa im vráti sila, energia a vitalita. Súčasťou pobytu je aj možnosť špeciálnej diétnej a vegetariánskej stravy presne tak, ako to majú mladí ľudia v rámci svojho životného štýlu radi.

Ceny v skupine B sa počas letnej sezóny pohybujú od 18 eur/os/deň.

Relaxácia v kúpeľoch nie je len o procedúrach, ale aj o možnosti tráviť zvyšný čas aktívnym oddychom, teda nechýba nordic walking, joga, pilates, plávanie či akvaerobik. Okrem toho požičiavajú petang alebo bedminton.

Pre seniorov sú v ponuke tri typy pobytov: Senior špeciál I. a II. a Dr. Senior. Klienti si z ponuky môžu vybrať podľa toho, aké preferujú procedúry a ako presne vnímajú svoj pobyt v kúpeľoch. Ceny sú veľmi prijateľné. Priemerne za 6 nocí zaplatia okolo 160 eur na osobu.

Deti neliečia.

Kúpele Štós

Pri indikáciách typu B klient dopláca v závislosti od zdravotnej poisťovne. Poistenci VšZP doplácajú za osobu a deň pri ochoreniach dýchacích ciest 14,19 eura. Pri duševných ochoreniach, chorobách z povolania a ochoreniach z porúch látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou si doplácajú 12,69 eura. Doplatok pre poistencov zdravotnej poisťovne Union je 12,61 eura a poistenci Dôvery zaplatia 15,70. Cena pre samoplatcov je v závislosti od typu pobytu. Mimo sezóny môže klient využiť možnosť cenovo výhodného pobytu „Kúpele na skúšku“. Cena uvedeného pobytu je 32,50 eura/os/deň. Samoplatcovia, ktorí sú poistencami VšZP, majú zľavu vo výške 15 % z ceny pobytov.

Pokiaľ ide o šport, ponúkajú multifunkčné športoviská, vonkajšie trampolíny a stolnotenisové stoly, nordic walking, turistiku a cyklistiku, k dispozícii je vnútorný bazén a fitnescentrum.

Seniorom odporúčajú cenovo výhodný už spomenutý pobyt „Kúpele na skúšku“ v cene už od 32,50 eura/os/deň. V cene je okrem ubytovania a polpenzie aj jedna liečebná procedúra. V mimosezónnom období sú ceny nižšie o 15 až 20 %, v závislosti od typu pobytu. Klienti Všeobecnej zdravotnej poisťovne môžu tiež využiť 15 % zľavu z ceny pobytu. Zľava pre seniorov je 5 % z ceny každého pobytu.

Výnimočné sú pre svoje najčistejšie životné prostredie. Vďaka tomu majú jedinečnú klímu. Ojedinelú v Európe. Podľa švajčiarskej klasifikácie so stupňom 1. Výnimočné sú aj preto, lebo okrem klímy ponúkajú aj speleoterapiu. Je to liečba dýchacích ciest v blízkej prírodnej Jasovskej jaskyni.

Liečia aj detských pacientov. Zvyčajne je to od 3 rokov dieťaťa. Sprievodca si hradí pri štandardnom type ubytovania iba stravu. Pri polpenzii je to 8,50 eura, pri plnej penzii 9,90 eura/os/deň.

Kúpele Nimnica

Aktuálne ponúkajú 5-dňový Relaxačný pobyt na voľné termíny 18. – 22. 6., 22. – 26. 6. a júlový 2. – 6. 7. v cene 150 eur (ubytovanie, celodenná strava, vstupné lekárske vyšetrenie a celkovo 12 procedúr za pobyt).

Ceny doplatkov v skupine B sa pohybujú od 9 eur/os/deň v závislosti od druhu ubytovania a sezónnosti. V letnom období môže klient absolvovať 3-týždňovú liečbu v skupine B už od 231 eur. Samoplatca môže absolvovať týždenný relaxačný pobyt s procedúrami, ubytovaním a polpenziou už za 205 eur, čo tiež závisí od druhu ubytovania a sezónnosti.

Klienti môžu využívať viacúčelové ihrisko, zapožičať si bicykel, prípadne ísť na organizovanú pešiu turistiku so sprievodcom do blízkeho okolia. Z netradičných „športových“ aktivít organizujú napr. brušné tance, pilates.

Pre penzistov majú 6-dňový senior pobyt s ubytovaním, celodennou stravou, vstupným lekárskym vyšetrením a procedúrami od 137 eur.

Deti liečia ambulantnou formou.

Kúpele Nový Smokovec

Letná sezóna je tu najobľúbenejším pobytovým obdobím a rezervácie sa robievajú vo veľkom predstihu. Celoročne platí, že deti do 15 rokov majú ubytovanie na prístelke zdarma, siedma noc je bezplatná a pri dlhodobejších pobytoch môžu čerpať hostia na doplnkové služby až 50 % zľavy.

Pacient v skupine B môže mať ubytovanie a celodenné stravovanie už od 6,40 eura/noc.

Všetci hostia môžu svoj liečebný pobyt u nás obohatiť v prvom rade o turistické možnosti. Priamo v hoteloch sa dá využiť na športovanie bazén, ricochet, telocvičňa s posilňovacími strojmi, stolný tenis a biliard.

Zľavy poskytujú nielen pre dôchodcov. Už osoby staršie ako 55 rokov majú u nás automatickú zľavu 10 %. Ešte zďaleka sa tak nedá hovoriť o seniorskej zľave, ale o zvýhodnení tých, ktorí sú na vrchole svojho produktívneho veku a zaslúžia si oddýchnuť.

Deti neliečia.

Kúpele Sliač

Pripravili pobyt „Zábavné leto v kúpeľoch“. Klienti majú možnosť vziať svoje dieťa alebo vnúča na pobyt zdarma. Môžu spolu objaviť skryté poklady kúpeľov, označiť si svoju vlastnú tajnú cestičku a zažiť so svojimi najmenšími skvelé dobrodružstvo. Pri ubytovaní na prístelke deti od 3 rokov hradia len náklady na stravu. Deti do 3 rokov bez nároku na lôžko sú zdarma. Pripravili aj Cyklopobyt, v cene ktorého je vstup na kúpalisko, polpenzia a jedna procedúra. Špeciálne pobyty Kúpele a štíhla línia, Kúpele a zdravé cievy, Kúpele a pulz srdca, nazvaný aj servisná prehliadka, sú zamerané na diagnostiku a liečbu civilizačných ochorení.

Klient skupiny B platí podľa druhu izby od 6 eur/deň. Klient skupiny A dopláca len za nadštandard – napr. za ubytovanie v apartmáne alebo jednolôžkovej izbe. Každý klient však platí daň z ubytovania mestu vo výške 0,60 eura/os/deň. Každý, či už klient zdravotnej poisťovne, alebo samoplatca, môže využiť 10 % zľavu za včasnú rezerváciu, teda minimálne 2 mesiace pred nástupom. Samoplatca platí podľa vybraného pobytu a druhu izby, ktorú si vyberie. Najlacnejší pobyt Relax s polpenziou, 2 procedúrami/deň, vstupným vyšetrením a ubytovaním v najjednoduchšej izbe ho vyjde na 35 eur na deň. Sprievodca klienta zdravotnej poisťovne s plnou penziou, vstupnou a výstupnou prehliadkou a 1 procedúrou na deň môže využívať pobyt Kúpele a spoločná liečba s najlacnejšou cenou 27 eur/os/deň.

V 43-hektárovom kúpeľnom areáli sa kľukatia tzv. „Srdiečkové“ trasy, po ktorých je možné sa prechádzať, behať alebo bicyklovať. Špeciálnou aktivitou je nordic walking. Klienti si však môžu zaplávať, využiť tenisové kurty, pingpongové stoly, futbalové, bedmintonové či volejbalové ihrisko.

Pre seniorov majú zvýhodnené pobyty Klasik a Relax. Klasik obsahuje ubytovanie, plnú penziu a liečebnú starostlivosť (vstupná lekárska prehliadka, 3 procedúry denne a výstupná lekárska konzultácia). Je dostupný už od 36 eur/os/noc. Pobyt Relax obsahuje ubytovanie, polpenziu a liečebnú starostlivosť (vstupná lekárska prehliadka, 2 procedúry denne a výstupná lekárska konzultácia). Je dostupný už od 30 eur/os/noc. Môžu využiť aj letný pobyt so svojimi vnúčatami – Zábavné leto v kúpeľoch.

Svetovým unikátom je minerálna voda s vysokým obsahom oxidu uhličitého a ojedinelou izotermickou teplotou 33 °C a prírodný žriedlový plyn.

Deti neliečia.

Kúpele Lúčky

Do ponuky pribudol nový pobyt s názvom Aqua-Vital. V rámci neho sa môžu klienti kúpať po celý čas otváracích hodín neobmedzene v bazénoch, pobudnúť vo vitálnom saunovom svete.

Pacient v skupine B si môže vybrať rôzne kategórie ubytovania, napr. v lete vo dvojlôžkovej izbe už od 17 eur/os/noc. Pre samoplatcov majú pripravené rôzne druhy pobytov s rôznou skladbou služieb a v rôznych ubytovacích zariadeniach. Čoraz väčšej obľúbenosti sa teší Wellness pobyt s plnou penziou, s množstvom procedúr a neobmedzeným vstupom do bazénov a do vitálneho saunového sveta. Tento pobyt možno absolvovať už od 50 eur/noc.

Klienti si môžu v areáli kúpeľov zahrať minigolf, tenis, bowling. Cez kúpele vedú značené cyklistické cesty, turistické chodníky.

Pre seniorov nad 55 rokov je určený pobyt Senior. Len za cenu 42 eur dostanú ubytovanie, plnú penziu, vstupnú a výstupnú lekársku prehliadku, 1 liečebnú procedúru denne, 1 vstup do bazénov denne podľa výberu (2 h vonkajšie/1 h vnútorný) a k tomu bonus: 1 x cvičenie proti osteoporóze.

Minerálna termálna voda z dvoch liečivých prameňov sa nevyužíva len vo vaňových procedúrach, ale aj v bazénoch. Dokonca jej pitie je veľmi vhodnou procedúrou pri liečbe a prevencii osteoporózy.

Deti neliečia, ale pre deti, ktoré prídu so samoplatcami, majú zaujímavé ponuky. Napr. deti do 6 rokov sú grátis so stravou, bez nároku na lôžko, 1 vstup do bazénov denne podľa výberu (2 h vonkajšie/1 h vnútorný). Deti od 6 do 12 rokov – liečebný pobyt Junior 35 eur/deň, ktorý zahŕňa ubytovanie, plnú penziu, konzultáciu s lekárom, 1 liečebnú procedúru denne, 1 vstup do bazénov denne podľa výberu.

Kúpele Červený Kláštor – Smerdžonka

Letná sezóna v malebných Pieninách ponúka množstvo atrakcií, ako sú rafty, plte, cyklotrasy a iné turistické zaujímavosti. Rôzne kultúrne podujatia v Pieninskom národnom parku, ktoré sú magnetom pre nejedného klienta. V samotnom areáli kúpeľov sa koná niekoľko akcií, najznámejšie: 9. ročník medzinárodného pieninského pochodu dobrej nálady, Breakfestival a rôzne iné.

Pre pacientov skupiny B sa 21-dňový pobyt s plnou penziou pohybuje v cenách od 320 eur, závisí to od typu ubytovania. Pre samoplatcov je k dispozícii množstvo zaujímavých pobytov. V ponuke sú Víkendový pobyt, Čaro Pienin, Romantický či Senior pobyt, ktoré zaujali už nemalý počet spokojných klientov.

V ponuke majú požičovňu bicyklov či požičovňu paličiek na Pieniny walking.

Pre dôchodcov je pripravený Senior pobyt s výberom ľubovoľných procedúr, rôzne dôchodcovské zľavy, regionálne zľavy a ŤZP zľavy.

Deti neliečia, pripravujú však ambulantné balíky počas prázdnin.

Kúpele Brusno

Na tento rok sú doplatky pre poistencov v skupine B 21 eur. Záujem o liečbu v skupine B z roka na rok stúpa. Pre seniorov majú zvýhodnené balíky do konca roka, kde cena je 65 eur/os/deň a zahŕňa ubytovanie, 3 liečebné procedúry, vstupnú a výstupnú lekársku prehliadku. Je určený pre seniorov nad 55 rokov. Deti neliečia, ale ponúkajú možnosť prísť na pobyt aj s deťmi, kde okrem ubytovania, stravy majú možnosť ísť do bazéna alebo sa hrať v detskom kútiku.

Športové aktivity: požičovňa bicyklov, tenisový kurt, splav rieky Hron, jazda na koni, turistika a mnoho ďalších

Kúpele Vyšné Ružbachy

Novinkou vo wellness pobytoch sú aktívne pobyty zamerané na zdravý životný štýl, redukciu hmotnosti a krásu, napr. Letný relax, pre rodiny s deťmi Family package, pre páry Za dobrodružstvom prameňa lásky, Komplexný liečebný pobyt so zvýhodnenými cenami pre pedagógov, Zdravé srdce pre klientov, nielen po zákrokoch na srdci. K dispozícii je vypracovaný systém rehabilitácie tak, aby sa čo najskôr vrátili do normálneho života. Ide o komplex prepracovaných medicínskych postupov od vyšetrovaní, tréningov až po zmenu stravovacích a pohybových návykov.

Aktuálne ponúkajú zníženie cien doplatkov v skupine B od 9,90 eura/os/noc a ďalšie bonusy na spestrenie 3-týždňového pobytu a špeciálny bonus uhradenia cestovného a mimoriadne zvýhodnené vstupné na letné kúpalisko Izabela 1 euro na deň.

Relax tu môže klient spojiť s turistikou, nordic walkingom či spestriť si ich jazdou alebo výcvikom na koni. Pripravené sú aktivity na kúpalisku Izabela, Vitálny svet v Balneoterapii, multifunkčné ihrisko, značené turistické trasy spolu s cyklotrasami, minigolf, hádzanárska hala. Organizujú fakultatívne výlety do okolia a do Poľska.

Aj seniori nájdu v kúpeľoch program, pomocou ktorého si nielen oddýchnu, ale zregenerujú svoj organizmus a zmiernia prípadné zdravotné komplikácie. Je to pobyt Zdravý senior v cene od 125 eur/4 prenocovania, polpenzia, s liečebnými procedúrami.

Klienti tu nájdu unikátne spojenie terapeuticky účinnej podhorskej klímy a prírodné liečivé zdroje: prírodnú liečivú minerálnu vodu z prameňa Izabela a Pri pošte, okrem toho ďalších 12 termálnych prameňov.

Deti neliečia.

Rajecké Teplice

Pribudol nový hotel Aphrodite Palace a stále rozširujú vonkajší vodný svet – mali by pribudnúť zrubové sauny – fínska a švédska. Na vonkajších bazénoch budú počas leta organizovať tematické večery. Ustavične sa snažia skvalitňovať služby – v novom hoteli napríklad pribudla reštaurácia, kde bude mať hosť možnosť spoznať pravú zážitkovú gastronómiu.

Víkendový pobyt s polpenziou, vstupmi do wellness ponúkajú už od 268 eur pre dve osoby. Počas týždňa majú celoročne zľavu 15 % na relaxačné balíky už od 2 nocí od nedele do piatka. Pacienti skupiny B doplácajú od 15 eur na deň, s plnou penziou v zariadeniach nižšej kategórie, až po 33 eur na deň s plnou penziou v hoteli Aphrodite.

Od apríla zaviedli novinku – pitné kúry. Popri doterajšom blahodarnom pôsobení termálnej prírodnej liečivej vody zvonku, prostredníctvom klasických kúpacích procedúr, tak pribudla aj forma vnútorného pôsobenia. Tiež tento rok zavádzajú popri rašelinových aj bahenné zábaly.

Čo sa týka športu, vo vonkajších bazénoch sa počas leta pravidelne koná vodný aerobik, joga, pilates, hostia majú možnosť ísť na nordic walking.

Pre penzistov je určený pobyt Senior vital – obsahuje: ubytovanie s polpenziou v hoteloch Malá Fatra alebo Vila Flóra alebo Vila Margaréta, 7× 3-hodinový vstup do vodného sveta, 3× klasická masáž (15 min.). Pobyt na 7 nocí. Cena pobytu na osobu v dvojlôžkovej izbe je 225 eur. Cena pobytu na osobu v jednolôžkovej izbe je 265 eur. Pobyt je oslobodený od DPH.

Prírodná liečivá voda je vhodná na pitné kúry. Mierne zásadité pH pomáha k odkysleniu, k očiste organizmu od škodlivých baktérií, toxínov, a tým pôsobí preventívne najmä proti ochoreniam srdcovo-cievnym a tráviaceho ústrojenstva. Očistná kúra prospieva pokožke, prečisťuje krv, povzbudzuje látkovú výmenu a dodáva energiu. Celková mineralizácia je 826 mg/l. Liečivá voda je hydrogén-uhličitanovo-vápenato-horečnatá, stredne mineralizovaná, s veľmi nízkym obsahom sodíka. Účinky pitnej kúry spočívajú v tom, že tlmia zápalové procesy tráviaceho traktu. Kúra sa používa pri vredovej chorobe, gastritíde, prevencii tvorby kamienkov v močových cestách, cukrovke, zápalových chorobách močových ciest, nedostatku horčíka v organizme a chronickom strese. Vhodná je aj pre staršie deti, v tehotenstve, laktácii a vo vyššom veku, pôsobí močopudne a dopĺňa dennú potrebu vápnika a horčíka.

Deti neliečia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liečenie #kúpele #leto 2014