Odborník na výživu: Ako kvalitne nahradiť mäso?
Mäso predstavuje významný zdroj bielkovín. Vegáni ho môžu nahradiť bielkovinovými zdrojmi z rastlinnej ríše: Ide najmä o strukoviny a fermentované výrobky zo sóje. A čo si myslí výživový poradca Petr Havlíček o výrobkoch, ktoré sú vytvorené z rastlinných zdrojov a majú vyzerať a chutiť ako mäso? A prečo by aj mäsožrúti mali obmedziť konzumáciu živočíšnych bielkovín?
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.
Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.
© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ