Pri chudnutí potrebujeme nielen disciplínu, ale aj vieru

Odborníčka na výživu a konkrétne na oddelenú stravu, Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., radí ľuďom, ktorým sa nedarí schudnúť.

10.06.2015 06:00
štíhla žena, chudnúť, diéta, negatívna myšlienka Foto:
Aby sme neostali na mieste a pohli sa - aspoň o krok.
debata

Tu sú jej zásady, ktoré by si mal každý nielen osvojiť, ale sa nimi aj riadiť. Podľa jej slov „otvoria cestu k víťazstvu“.

Zmeníme osud

Zmeňme spôsob myslenia a zmeníme svoj osud. Nevyjadrujme nikdy negatívnu myšlienku. Nikdy nehovorme: „To nedokážem“, „To nemôžem“ alebo „To si nemôžem dovoliť“. Takéto myšlienky hneď premeňme na pozitívnu predstavu a zázrak vstúpi do nášho života.

K cieľu…

Len pozitívne myslenie vedie neodvratne k cieľu. Musíme byť pevne presvedčení, že dokážeme odolať vábivej vôni cukrárne…

Podvedomie lieči

Naše vnútro skrýva nevyčerpateľnú pokladnicu. Obráťme svoj pohľad dovnútra a nájdeme tam splnenie túžob svojho srdca. Podvedomie dokáže liečiť naše nedostatky. Usínajme každú noc s predstavou, že chceme schudnúť a naše podvedomie poslúchne náš pokyn. Sme v podobnej situácii ako chirurg pri operácii srdca – on zodpovedá za úspešný priebeh. A preto musí dať správne príkazy. Jednotliví členovia operačného tímu sa nepýtajú prečo – jednoducho poslúchajú rozkazy. My tiež musíme svojmu podvedomiu, ktoré riadi náš osud, dať správne príkazy v podobe myšlienok a predstáv.

Je to beznádejné?

Pozor – nadmerné úsilie, ktorým si chce človek niečo vynútiť, nikdy nevedie k úspechu. Neúspechy možno odvodiť aj z obyčajných poznámok: „Nikdy nenájdem dosť síl, aby som dodržala zásady oddelenej stravy a zdravého stravovania, aby som schudla.“ „Je to beznádejné – neviem, čo mám robiť.“ Takéto formulácie v žiadnom prípade nie sú vhodné, aby prebudili silu nášho podvedomia. Zostaneme na mieste a nepohneme sa ani o krok.

Pochybnosti nabok

Nesmieme mať ani najmenšiu pochybnosť. Nestojme si samy v ceste pri uskutočnení svojho cieľa – vymanenia sa zo závislosti od potravy. Keď sa naše podvedomie dopracuje k jasnému poznaniu, že sme získali správny postoj, stane sa podľa našej predstavy a viery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #pozitívne myslenie #Zázrak #pochybnosť #Katarína Horáková #príkaz #podvedomie