Ľudia, ktorí sa sprchujú ráno, sú šťastnejší a krajší

Sú ľudia, ktorí sa sprchujú dvakrát aj viackrát denne, no väčšinu tvoria tí, čo si sprchu doprajú raz za deň.

31.08.2015 06:00
sprcha Foto:
Sprchujete sa ráno? A ste šťastnejší?
debata (1)

Táto skupina sa delí na dve veľké skupiny. Na tých, čo sa sprchujú ráno a potom na tých, čo sa pod ňou „drhnú“ večer. Podľa štúdií je však jednoznačne jasné, ktoré robí lepšie. Sprchovať by sme sa mali ráno, budeme vraj šťastnejší a dokonca aj krajší. Otázku „sprchujete sa ráno alebo večer“? položili tisícim ženám. Až 90 percent odpovedalo, že sa sprchujú v dopoludňajších hodinách. Potvrdili tiež, že počas dňa po sprche v uvedených hodinách, sa cítia lepšie a šťastnejšie. Dve tretiny opýtaných uviedli, že sa po sprchovaní cítia uvoľnenejšie a atraktívnejšie. Obrazne povedané, zmyť pod sprchou možno aj „problémy“. Ďalšia štúdia totiž ukázala, že studená sprcha pomáha pri depresiách.

Výhody rannej sprchy:

Na dobrú náladu

Studená voda znižuje hladinu stresu a preto má pozitívny vplyv na našu náladu. Človek, ktorý sa ráno neosprchoval, ale spravil tak napríklad večer pred spaním, vraj ráno odíde do práce s celkom inou náladou. Zistiť sa to dá aj od kolegov. Nech si teda tipnú: Sprchovali ste sa ráno, či večer? Porovnajte si to aj vy, spravte malý test a naposledy sa osprchujte pred spaním. Ako ste sa cítili včera a dnes?

Aj vlasy budú zdravšie

Malé tajomstvo studenej sprchy sa týka aj vlasov. Ak chcete, aby boli zdravšie a lesklejšie, umývajte ich chladnejšou vodou, ako zvyčajne. Aj to preukázala štúdia.

Sprcha či káva?

Po studenej sprche sa budete cítiť skutočne vo forme. Podporí krvný obeh v mozgu. Až tak, že môžete rovno skoncovať s rannou kávou. Prebudí vás.

Posilní imunitný systém

Ak sa studenej vody bojíte, alebo sa jej z iných príčin vedome vyhýbate, aspoň ňou sprchovanie ukončite. Ak vám po sprchovaní bude zima, je to dobrý signál. Váš imunitný systém sa práve posilňuje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #imunitný systém #stres #šťastie #káva #dobrá nálada #ráno