Jedlo nie je len dobré a len zlé. Nútiť deti takto rozmýšľať je toxické a zhubné, hovorí psychologička

Dvadsať miliónov - také obrovské je zhruba číslo zaevidovaných prípadov ľudí s poruchou príjmu potravy v Európskej únii. Slovensko tieto štatistiky kopíruje a počet ľudí, najmä detí a tínedžerov s poruchami príjmu potravy stále vzrastá.

03.06.2023 07:00
debata (1)
Video
Zdroj: PRAVDA

Pravda sa rozhodla priniesť bližší pohľad na problematiku a v rámci projektu Jedlo ako nepriateľ vznikla aj séria videorozhovorov, v ktorom by sme chceli o PPP (poruche príjmu potravy) hovoriť bližšie.

V prvom z rozhovorov sme oslovili psychologičku Flóru Neradilovú Beňovú, ktorá sa v dennej praxi stretáva s prípadmi porúch príjmu potravy. Či už u detí, tínedžerov, ale aj dospelých ľudí. Aké sú jej skúsenosti, čo sú najčastejšie spúšťače PPP? V akom prostredí sa formujú preddispozície detí a tínedžerov k tomu, aby mali problematický vzťah k jedlu?

anorexia, porucha prijmu potravy Čítajte viac Prázdny žalúdok ako méta: Pozor, otestujte sa - možno trpíte poruchou príjmu potravy

Na čo by si rodičia mali dať pozor, aké varovné signály odčítať, ale tiež, ako k deťmi pristupovať, čo určite nerobiť alebo čo doma nehovoriť a čo naopak áno? To všetko sa dozviete v našom rozhovore, ktorý si môžete pozrieť vo videu vyššie alebo vypočuť v podcastovej podobe.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #psychologička #porucha príjmu potravy #Ide o nás #Chuť žiť #jedlo ako nepriateľ