Ovocie a zelenina sú zdravé, ale ak dieťa nechce jesť nič iné, máme problém, hovorí nutričná terapeutka

Pravda sa rozhodla priniesť bližší pohľad na problematiku porúch príjmu potravy (PPP), ktorým čelia najmä detí v tínedžerskom veku a v rámci projektu Jedlo ako nepriateľ vznikla aj séria videorozhovorov, v ktorom by sme chceli o PPP hovoriť bližšie.

05.06.2023 07:00
debata
Video
Zdroj: PRAVDA

S nutričnou terapeutkou Katarínou Orlovskou, ktorá je aj súčasťou multidiscipli­nárneho tímu OZ Chuť žiť a denne sa stretáva s prípadmi porúch príjmu potravy, sme hovorili o tom, čo charakterizuje vzťah k jedlu u ľudí s PPP.

Ako sa začne a ako pokračuje v správaní sa vzťahu k jedlu tínedžer či dieťa, ktoré má prejavy PPP? Aké znaky pozorovať, čo odchádza z jedálnička ako prvé, aké sú a aké by mali byť reakcie rodičov?

Flóra Neradilová Beňová Čítajte viac Jedlo nie je len dobré a len zlé. Nútiť deti takto rozmýšľať je toxické a zhubné, hovorí psychologička

A ako prebieha návrat do pôvodného „fungovania“ v rámci jedenia? Možno s chorobou robiť kompromisy? To všetko sa dozviete v našom rozhovore, ktorý si môžete pozrieť vo videu vyššie alebo vypočuť v podcastovej podobe.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #jedálniček #anorexia #porucha príjmu potravy #jedlo ako nepriateľ