Zvädnutú pleť možno spevniť aj neivnazívne

Ak máte zvädnutú tvár a potrebujete ju vypnúť, nemusíte voliť hneď chirurgickú metódu. Na trhu estetickej medíciny je ultherapia, ktorú využíva veľmi veľa žien.

29.05.2013 14:00
neivnazívne ošetrenie, ultherapia, dermatologička Foto:
Ultherapia nahrádza chirurgický lifting, pričom efekt je podobný a postup dokonca ten istý.
debata (2)

V popise má totiž moderné slovko, ošetrenie je totiž „neinvazívne“. Ako vysvetlila dermatologička a majiteľka Inštitútu estetickej medicíny v Pezinku, MUDr. Alena Pallová, nahrádza chirurgický lifting, pričom efekt je podobný a postup dokonca ten istý. Lekárka vysvetlila, že ultherapia je výhodná v tom, že po nej nehrozia jazvy, nie je nutné žiadne dohojovanie, neobjavujú sa po nej žiadne modriny… Klient(ka) sa jednoducho na druhý deň vráti, kam potrebuje. Napríklad do práce.

Dermatologička priblížila, že pomocou ultrazvukového prístroja dochádza k hĺbkovej stimulácii kolagénu a k spevneniu rôznych vrstiev. „Ultrazvuk dokáže pôsobiť až do hĺbky 4,5 mm, čo nedokáže žiaden iný konkurenčný stroj,“ podotkla Pallová a ďalej objasnila, že v tejto hĺbke sa nachádzajú svalové snobce. Pomocou ultrazvukového tepelného lúču či tepelnej stimulácie dochádza k zvrašťovaniu v každom bode, kde ultrazvuk vypálime. Laicky to lekárka prirovnala k mäsu, ktoré tiež keď hodíme na panvicu, začne sa skracovať. Niečo podobné robia dermatológovia so svalmi, keď do nich vypaľujú tepelné mikrobody. Okolo nich dochádza k zvrašteniu, vďaka čomu sa sval skracuje. Skrátiť napríklad sval od brady k uchu možno až o centimeter. Dermatologička upresnila, že pleť potom pôsobí vypnutá.

Ultherapia umožňuje spevňovať aj podkožie (nachádza sa v hĺbke troch milimetrov) a tiež sa vďaka ultrazvuku dermatológovia vedia pohybovať vo vrstve jedného milimetra. Lekár teda použije takú hlavicu, ktorú daný klient potrebuje a spevní lokalitu bez toho, aby museli rezať kožu. Zákrok je jednorazový, celá tvár trvá asi hodinu, no dá sa rozdeliť aj na určité sekcie – napríklad podbradok, obrys sánky, líčka, okolie očí alebo zdvihnutie obočia.

„Po zákroku si klient musí počkať na dozretie daného efektu niekoľko mesiacov, zvyčajne jeden až tri. Efekt však podľa lekárkiných slov narastá každým dňom, pričom keď dozrie, vydrží tri až päť rokov. "Fantázia tohto zákroku je v tom, že klientka sa každý deň pozrie do zrkadla a cíti sa pevnejšia a pružnejšia. Toto mi klientky vždy hovoria a veľmi dobre sa to počúva,“ povedala dermatologička Pallová.

2 debata chyba