Omlaďte sa vďaka multiihličkovej mezoterapii

Novinkou na kozmetickom trhu je stroj Vital Injector. Na rozdiel od minulosti, kedy mezoterapiu vykonávala injekciou lekárka, dnes to za ňu robí spomínaný prístroj.

18.11.2014 06:00
debata
Hydratáciu potrebuje mastná aj suchá pokožka... Foto: SHUTTERSTOCK
mezoterapia Hydratáciu potrebuje mastná aj suchá pokožka bez rozdielu.

Ako pre Pravda.sk priblížila doktorka, MUDr. Olga Raneta z bratislavského kozmetického salóna Laurentis, ide o stroj, ktorý pichá kyselinu hyalurónovú do pokožky – do hĺbky, akú lekár nastaví. Cieľom je vyplniť vrásky a omladiť tvár zvnútra. Zlepší sa aj štruktúra kože. Pripomeňme, že výsledný efekt vyzerá prirodzene pružne aj preto, že samotná kyselina hyalurónová je prirodzená kyselina – obsahuje ju každá bunka v našom tele.

Je čoraz viac žien, ktoré estetickú dermatológiu uprednostňujú pred plastickou chirurgiou. Doktorka Raneta to potvrdila. Multiihličková mezoterapia je ambulantný zákrok, po ktorom môžete ísť na druhý deň do práce. Jediným vedľajším účinkom, ktorý stojí za zmienku, sú malé modrinky, ktoré sa môžu vytvoriť na mieste, kde bola prepichnutá žilka. Stačí ju zatrieť make-upom.

Zákrok sa odporúča ženám nad 30 rokov, ktoré bojujú s vráskami alebo majú suchú pleť, pretože kyselina hyalurónová pokožku hydratuje. Aby však nedošlo k omylu, hydratáciu potrebuje aj mastná pleť. Aj ženy s mastnou pleťou majú vrásky, hoci neskôr a vďaka mastnej pokožke vyzerajú mladšie ako ženy so suchou pleťou. Či suchá alebo mastná pleť, každá potrebuje vodu.

Výhodou prístroja je možnosť vákuového nasatia. Počas ošetrenia sa pištoľ prikladá na kožu a tú pod tlakom nasaje. Z hlavice prístroja následne vystrelí päť ihličiek, ktoré vmiešajú do cielenej ošetrovanej plochy výplňový materiál a vitamíny. Vital Injector umožňuje celoplošnú hydratáciu, nakoľko je kyselina hyalurónová úplne rovnomerne rozložená.

Efekt zákroku je okamžitý a viditeľný od polroka do roka a pol, všetko závisí od životosprávy, akú klientka vedie. Metóda je absolútne bezpečná. Vyhnúť by sa jej mali len klienti, ktorí užívajú lieky na riedenie krvi. Nehrozia žiadne alergické reakcie. Vítané sú dva zákroky s mesačným odstupom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pokožka #kyselina hyalurónová #mezoterapia #estetická dermatológia