Opuchnuté oči? Pomoc je ľahká

Opuchnuté oči bezprostredne po prebudení potrápia rovnako mužov ako ženy. Zväčša hovoria o tom, že sme spali krátko a nekvalitne. Tu sú tipy, ako sa ich rýchlo zbaviť.

06.01.2016 06:00
oči, starostlivosť, krása Foto:
Opuchov sa zbavíme hravo.
debata

Masáž

Príčinou opuchnutých oči je nahromadená lymfatická tekutina. Jemnou masážou a poklepkávaním možno obeh lymfy, ktorá sa nachádza v spodnej vrstve kože, stimulovať a znovu obnoviť. Prejdite jemnými krúživými pohybmi okolie očí.

Chce to schladiť

Notoricky známy recept na opuchnuté viečka, ktorý aj rýchlo zaberá: Priložiť na ne čisté polievkové lyžice, ktoré sme vytiahli z chladničky. Relaxujte aspoň desať minút.

Uhorka

Ochladzujúco a hydratačne – tak pôsobí uhorka na opuchnuté oči. Položte si na viečka čerstvo odkrojené plátky uhorky a nechajte niekoľko minút pôsobiť.

Krém

Rýchlu pomoc na opuchnuté oči dosiahneme aj chladivým očným krémom alebo masťou s výťažkom pagaštana konského, s kofeínom, zeleným čajom alebo čínskym sladkým drievkom. Krém naneste na viečka.

Pomáha piť

Adekvátna hydratácia je dôležitá, pretože stimluluje lymfatický systém a zabraňuje tým tvorbe opuchov. Majte pri sebe vždy fľašu vody po ruke. Pite pravidelne, počas dňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hydratácia #uhorka #chlad #opuchnuté oči #viečka #lyžica #lymfa