Šesť najlepších posilňovačov alebo superfood pre pleť

Čerstvé ovocie, bylinky a ostatné prísady z kuchyne sa činia v prípravkoch, ktoré používame pri starostlivosti o pleť. Sú pre ňu hotovými bombami, preto ich môžeme právom označiť za "pleťové superfoody".

17.04.2018 06:00
uhorka, hydratácia, spálená pokožka Foto:
Uhorka dokáže oveľa viac, ako osviežiť pleť.
debata

Hydratačný melón

Najnovšia zložka, „novinka“ v našich produktoch prichádza z Kórey. Mala by úžasne zvlhčovať pokožku a tým pádom ju aj dobre vyhladiť a zjemniť. A to všetko vďaka melónu, ktorý obsahuje až 95 percent vody, čoho sa kozmetický priemysel hneď chytil. Niet divu, že sa aj iné doplnky s melónovým extraktom často používajú pri hydratačnej starostlivosti.

Antioxidant vitamín C

Vitamín C je antioxidant, ktorý zastavuje starnutie pokožky. Okrem toho stimuluje produkciu kolagénu, vďaka čomu je pleť pružnejšia. Navyše prirodzený peelingový efekt vytvára sviežu a ružovú pleť. A to nestačí, má ešte viac benefitov – kompenzuje tmavé pigmentové fľaky. Deje sa to tlmením nadmernej tvorby melanínu. Bledá a unavená pleť by mala byť s prípravkami, ktoré obsahujú vitamín C, minulosťou.

Tigria tráva na podráždenú pleť

Krémy, ktoré obsahujú tigriu trávu, obnovujú kožnú bariéru. Sú ideálne v prípade, keď pokožka nepríjemne svrbí alebo je začervenaná. Pomáha tiež pri podráždenej a suchej pokožke, vďaka tigrej tráve je o ňu dobre postarané. Pokožka krém absorbuje ako špongia. Tigria tráva sľubuje zázraky aj pri popáleninách. Ak vás trápia vymenované problémy, spoľahnite sa práve na ňu.

Čistiaca uhorka na akné

Zložky uhorky dokážu oveľa viac, ako osviežiť pleť. Jej výťažok alebo obsiahnuté kyseliny tlmia tvorbu kožného mazu, čím znižujú nadbytočný tuk v pokožke. Okrem toho uhorka čistí póry, čím účinne pôsobí proti akné a začervenaniu. Ideálna pre mladú a citlivú pleť. V produktoch, určených na oči, má uhorka chladiaci a dekongujúci účinok.

Všeliek zázvor

Pri prechladnutí ho nemožno obísť, v starostlivosti o pleť to ale platí tiež! Zázračná hľuza je totiž skutočný všeliek. Vďaka mnohým minerálom a vitamínom, ktoré zázvor obsahuje, pôsobí upokojujúco a zároveň aktivujúco, pretože stimuluje krvný obeh a čistí pokožku. Často sa nachádza nielen v produktoch proti starnutiu pokožky, ale aj v balzamoch na pery – má vyhladzujúci efekt a pôsobí osviežujúco a šteklivo.

Aromatický rozmarín

V starostlivosti o pleť prekvapila nielen aromatická vôňa bylinky, ale aj jej účinok. Napríklad v kúpeľoch rozvíja rozmarín svoju liečivú silu a pôsobí pri ranách, ktoré sa zle hoja, priam zázračne. Extrakt z rozmarínu zabezpečuje jemnú starostlivosť a chráni pleť vďaka antioxidantom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #akné #rozmarín #hydratácia #antioxidanty #kolagén