Soľ ako spúšťač alergií? Štúdia ukázala spojenie s neurodermitídou

, 05.03.2019 06:00
soľ, chlieb
Kuchynská soľ môže ľudské T bunky tak ovplyvniť, že spôsobí alergické reakcie. Autor:

Sklony k neurodermitíde vznikajú pri narodení. Výskumníci z Technickej univerzity v Mníchove v rámci štúdie dokazujú, že soľ môže vyvolať alergie.

Nadmerná konzumácia soli škodí, to vieme už dlho. Otázka však ostáva: Môže byť tzv. „biele zlato“ zodpovedné za alergie? Výskumný tím z Technickej univerzity v Mníchove v rámci štúdie zistil, že soľ má zjavne vplyv na alergické reakcie. Obzvlášť u pacientov s neurodermitídou je predpoklad evidentný.

Príznaky neurodermitídy:

Silné svrbenie
Chronický zápal kože
Príznaky sú premenlivé a časom sa menia
U detí: silné, rozsiahle sčervenanie pokožky
U dospelých: Chronické zmeny na koži s charakteristickou hrubšou štruktúrou pokožky a extrémnym vysúšaním

Pomáha hydratácia

Gény a vplyvy životného prostredia hrajú podľa mnohých odborníkov veľkú rolu. T bunky, ktoré sú súčasťou ľudského imunitného systému, sa môžu zamerať na funkčné poruchy vlastného tela a vyvolať tým neurodermitídu. Ako teraz zistili vedci na Technickej univerzite v Mníchove, kuchynská soľ môže ľudské T bunky tak ovplyvniť, že spôsobí alergické reakcie. Neurodermitída je často spôsobená alergiou alebo chemickými či mechanickým podráždením. Permanentná hydratácia ukázala v praxi dobré výsledky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#imunitný systém #soľ #svrbenie #alergická reakcia #neurodermitída
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku