Akcia Trh kože sa uskutoční už po šiesty raz naraz v troch mestách

Edukačné podujatie zamerané na zvýšenie povedomia o diagnostike a liečbe kožných ochorení Trh kože sa uskutoční už po šiesty raz v sobotu 22. októbra súbežne v troch nákupných centrách v Bratislave (Nivy centrum), Banskej Bystrici (Europa SC) a Košiciach (Optima) v čase od 10.00 do 18.00 hod.

07.10.2022 15:12
lekár, koža, zmanienka, vyšetrenie Foto:
Koža je najväčší orgán ľudského tela a skladá sa z troch vrstiev.
debata

Návštevníci budú môcť navštíviť stánky vystavovateľov a populárne „Verejné a diskrétne poradne kože“, kde budú môcť konzultovať svoje prípadné dermatologické problémy s poprednými kožnými lekármi zo všetkých regiónov Slovenska. Prihlasovanie do diskrétnych poradní, ktoré sú zamerané predovšetkým na kontrolu materských znamienok dermatoskopom, bude možné aj online cez webstránku podujatia www.trhkoze.sk.

Súčasťou Trhu kože sú aj odborné diskusie s lekármi a zdravotníckymi redaktormi pripravované v spolupráci so Slovenskou dermatovenero­logickou spoločnosťou, ktorá je hlavným odborným garantom.

Tento rok budú prednášky na témy akné, psoriáza, mykózy, rakovina kože, rosacea a terapia morskou soľou.

„Trh kože sa už vyprofiloval na celoročnú edukačnú platformu. Od začiatku bolo naším cieľom poskytnúť komplexné informácie z klinickej dermatológie, ktoré na Slovensku chýbali. Ľudia nám denne píšu do dermatologickej online poradne na našej webstránke a konzultujú svoje problémy, alebo si vyhľadávajú informácie a spätne sa vracajú k odborným prednáškam v našom archíve," uvádza riaditeľka podujatia Lele Tarbuk Zemanová.

V rámci Trhu kože bude po prvý raz v spolupráci s pacientskym združením Bodkáčik módna prehliadka pod názvom „Bodkovaný svet“, ktorá sa bude konať symbolicky v predvečer Svetového dňa psoriázy. Jej cieľom bude poukázať prostredníctvom modelov s bodkovaným vzorom na to, že kožné ochorenia, ako sú psoriáza či atopická dermatitída, sú liečiteľné a netreba ich ukrývať pod oblečením.

Dermatovenero­lógovia apelujú na verejnosť, aby nepodceňovali včasnú diagnostiku a návštevu kožných ambulancií. Jesenné mesiace sú ideálnym časom na kontrolu a vyšetrenia prípadných zmien na pokožke a ich liečbu. Trh kože je len doplňujúcim podujatím, ktoré chce poukázať na nevyhnutnosť riešenia kožných ochorení a súčasne poskytnúť bezplatné konzultácie v prípade, že ľudia odkladajú vyšetrenia v ambulanciách kožných lekárov, alebo z nich majú z nejakého dôvodu obavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dermatológ #koza #dermatológia #Trh koze #kožný lekár