Aby vlasy nepadali

Aj keď príčiny vypadávania vlasov sú rôzne, často môže za ich vypadávanie nesprávna starostlivosť, preto je veľmi dôležité starať sa o ne tak, aby ste ich zbytočne nezaťažovali.

16.10.2012 14:00
plešina, plešatý, vlasy, hlava Foto:
Ilustračné foto.
debata

Každé vlasy sú iné, a preto si vyžadujú špecifickú starostlivosť, každý typ vlasov potrebuje iné prípravky a iný typ starostlivosti, najlepšie vám poradí váš kaderník

Umývanie vlasov
Vlasom príliš veľké množstvo šampónu neprospieva, na polodlhé vlasy stačí množstvo kvalitného šampónu vo veľkosti väčšieho vlašského orecha. Podmienkou kvalitného umytia vlasov je dôkladné opláchnutie, ak tak neurobíte, vlasy sa veľmi skoro opäť zamastia.

Voda na umývanie by nemala byť ani horúca, ani studená, ale odporúča sa na záver opláchnuť vlasy studenou vodou. Tá pôsobí priaznivo na pokožku hlavy, ktorá sa tým spevňuje

Vlasové prípravky
Vyvarujte sa používania veľkého množstva vlasových prípravkov, najmä rôznych stylingových prípravkov, pre ktoré vlasy nemôžu dýchať. To platí aj o najrôznejších vlasových maskách, kúrach a balzamoch, ktoré majú síce na vlasy pozitívny vplyv, ale len v rozumnom množstve. V opačnom prípade vlasy zbytočne zaťažujú.

Vysúšanie vlasov
Zle na vlasy pôsobí nešetrné vysušovaniu uterákom. Vlasy sa lámu a ničí sa ich ochranná vrstva. Vhodným spôsobom sušenia je vlasy do uteráka zabaliť, tým sa zbavia najväčšej vlhkosti, a potom ich nechať voľne preschnúť.

Fénovať treba vlasy chladnejším vzduchom, mokré vlasy sú oveľa citlivejšie ako suché, horúcim vzduchom sa lámu a poškodzujú. Najskôr by sme ich teda mali sušiť cez prsty zo vzdialenosti asi dvadsiatich centimetrov, až potom použiť okrúhlu kefu a horúci vzduch na úplne dosušenie.

Vlasy ohrozujú aj rôzne žehličky a kulmy, na ochranu pred ich vysokou teplotou treba používať najrôznejšie ošetrujúce prípravky, ktoré vytvárajú na vlasoch jemný film chrániaci pred pôsobením tepla.

Česanie
Vlasy češte jemne, nie silou, dobré sú štetinové kefy na vlasy, ktoré nespôsobujú vytrhávanie a nedráždia pokožku hlavy, netreba sa však česať veľmi často.

debata chyba