Kyselina listová, orgazmus a pohyb zvyšujú šance otehotnieť

Túžite po dieťati, máte partnera, ktorý súhlasí, no stále sa vám nedarí? Tu je zopár tipov, ako to urýchliť.

07.01.2015 06:00
zelená zelenina Foto:
Kyselina listová je pri snahe otehotnieť dôležitá.
debata (1)

Vaša váha

V prípade, že máte nadváhu, mali by ste sa snažiť čo najrýchlejšie schudnúť. Telesný tuk totiž redukuje produkciu jednotlivých hormónov, ktoré sú pri oplodnení dôležité. Avšak pozor, ani nadmerne veľa športu neprospieva, ale skôr naopak, zvyšuje riziko potratu. Platí tu ako vždy a všade: Všetko s mierou!

Výživa

Do jedálnička si zaraďte čo najviac zelenej listovej zeleniny – reguluje cyklus. Alternatívou alebo doplnkom je aj kyselina listová ako výživový doplnok.

Orgazmus

Nech to znie akokoľvek čudne, snažte sa pri sexe dosiahnúť orgazmus. Budete vlhkejšia a tým pádom budú môcť spermie ľahšie vplávať dovnútra. Okrem toho maternica počas orgazmu pulzuje, čím napomáha spermiám hýbať sa správnym smerom.

Poloha

Aj pozícia pri sexe môže zvýšiť šancu na oplodnenie. V misionárskej alebo v tzv. polohe „lyžice“ spermie nevytečú z tela von tak rýchlo ako napríklad v pozícii, keď je žena hore.

Smutno z výsledku tehotenských testov nech je... Foto: SHUTTERSTOCK
otehotnieť, tehotenstvo Smutno z výsledku tehotenských testov nech je čo najskôr minulosťou.

Potrebujú vlhko

V prípade, že vás trápi suchá pošva, neváhajte použiť lubrikant. Spermie majú malú šancu na prežitie, ak je pošva suchá. Dávajte však pozor na to, aby neobsahoval spermicídne pôsobiace látky. O tých najvhodnejších lubrikantoch vás môže informovať gynekológ.

Sex každý druhý deň

Ak máte sex každý druhý deň, šanca otehotnenia sa zvyšuje, pretože sa zvyšuje kvalita spermií.

Prestaňte fajčiť

Nikotín obsahuje toxíny, ktoré sú zodpovedné za starnutie vajíčok. Takže prestať fajčiť máte silnú motiváciu. Čím skôr, tým lepšie.

Duševné zdravie

Uistite sa, že každý deň vykonávate činnosti, ktoré vám nespôsobujú stres. Ak máte pocit, že ste pod tlakom, alebo pozorujete príznaky depresie, určite by ste o tom mali rozprávať. S partnerom a aj s lekárom.

Diéta bokom

Pitie plnotučného mlieka a vylizovanie zmrzliny je pre ženy, ktoré chcú otehotnieť, určite lepšou voľbou ako diéta s nízkotučnými výrobkami. Ukazuje sa, že nízkotučná diéta zvyšuje riziko neplodnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #stres #lubrikant #kyselina listová #otehotnieť #nízkotučná diéta