Medik Leo: Nová aplikácia pre orientačné určenie diagnózy

Aj pre širokú verejnosť je dostupná webová aplikácia, ktorá pomôže s orientačným určením diagnózy alebo príčin zdravotných ťažkostí. Aplikácia Medik Leo je k dispozícii zadarmo.

07.10.2021 12:00
seniori, manželia, mobil, radosť, rozhovor,... Foto:
Aplikácia v žiadnom prípade nenahrádza vyšetrenie a diagnostiku ošetrujúcim lekárom.
debata

Spozorovali ste na sebe v poslednom čase nové symptómy, alebo sa necítite dobre a neviete, čo by vám mohlo byť? Nová aplikácia pomôže orientačne vyhodnotiť aktuálny zdravotný stav, alebo určiť, čo môže byť príčinou zdravotných ťažkostí.

„Aplikácia funguje na jednoduchom princípe otázok a odpovedí. V úvode zodpoviete 10 základných otázok ohľadom vášho pohlavia, veku a životného štýlu a na obrázku zvolíte, s čím máte problém. Aplikácia sa vás následne formou četu pýta špecifické otázky týkajúce sa vášho zdravotného stavu a ďalších symptómov, až kým na základe vami zadaných príznakov nevyhodnotí pravdepodobnú diagnózu a odporučí ďalší postup,“ vysvetľuje Peter Koštival z poisťovne Generali.

Medik Leo vie vyhodnotiť viac ako 1 200 symptómov a stanoviť cez 600 diagnóz vrátane ochorenia COVID-19, pričom využíva dáta od lekárskych tímov a dátových špecialistov. „Aplikácia v žiadnom prípade nenahrádza vyšetrenie a diagnostiku ošetrujúcim lekárom, ale má slúžiť širokej verejnosti na ľahšiu identifikáciu príčiny ich zdravotných ťažkostí,“ upozorňuje Koštival. Aplikácia je voľne k dispozícii aj pre širokú verejnosť cez počítač, tablet aj mobilný telefón. Vyskúšať si ju možno na www.medikleo.sk.

Medik Leo pomôže:

  • Orientačne vyhodnotiť váš aktuálny zdravotný stav, alebo určiť, čo môže byť príčinou vašich ťažkostí.
  • Pozná viac ako 1 200 symptómov a dokáže stanoviť cez 600 diagnóz.
  • Využíva dáta od lekárskych tímov a dátových špecialistov.
  • Aplikácia je voľne k dispozícii cez počítač, tablet aj mobilný telefón nielen pre klientov poisťovne Generali, ale aj pre širokú verejnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prevencia #aplikácia #mobilná aplikácia #určenie diagnózy