Slováci majú sex takmer každý druhý deň

Vyše 8 200 respondentov v priemernom veku okolo 30 rokov sa zúčastnilo na veľkom prieskume sexuálneho života Slovákov na webovej stránke www.slovenskysex.sk.

26.09.2012 10:25
sexuálne správanie Slovákov prieskum Foto:
Z prieskumu vyplynulo, že aj v súčasnej uponáhľanej dobe majú Slováci sex približne každý druhý alebo tretí deň.
debata (23)

Kliknutím odpovedali na 14 otázok, ktoré sa týkali sexuálnej frekvencie, nevery, počtu sexuálnych partnerov, obľúbenej sexuálnej polohy a podobne.

Z prieskumu vyplynulo, že aj v súčasnej uponáhľanej dobe majú Slováci sex približne každý druhý alebo tretí deň. Väčšina z nich sa anonymne priznala ku 2 až 5 sexuálnym partnerom a v rebríčku najobľúbenejších sexuálnych polôh vyhráva rodeo „na koníku“, keď je žena hore. Na prvé miesto v obľúbenosti ju preklikalo 39 % zúčastnených mužov a 33 % žien.

Na otázku, či niekedy boli partnerovi neverní, odpovedalo NIE, NIKDY 35 % mužov a 36 % žien. V porovnaní s odpoveďami ÁNO, RAZ alebo ÁNO, VIACKRÁT, je jednoznačne záporná odpoveď suverénne najčastejšia.

Najmä ženy to asi mysleli vážne, pretože 56 % z nich preferuje monogamiu, pričom 40 % mužov by rado skôr „monogamiu s občasnými úletmi“. Láska a sex sú predsa dve rozdielne veci. Navyše sa čoraz častejšie píše a hovorí o nových druhoch monogamie ako „Clintonova monogamia“ (orálny sex nie je nevera), monogamia do pol pása (nevera len jednej polovice tela je povolená) a podobne.

V poradí, ktoré pridelili jednotlivým odpovediam, čo je potrebné pre úspešný sex, sa muži a ženy vzácne zhodli. Na prvom mieste je vzrušujúci partner, neskôr predohra, do tretice tvrdý penis, potom dĺžka pohlavného styku a na záver veľkosť penisu.

Až na to, že optimálna veľkosť pohlavného údu, akú muži a ženy podľa údajov z elektronických formulárov preferujú, je 17 centimetrov. Priemerná reálna dĺžka penisu v stoporenom stave je však podľa sexuológa a urológa z Košíc MUDr. Martina Hrivňáka približne o štyri centimetre menej.

„Najmä muži zvyknú v podobných prieskumoch nadsadzovať,“ konštatuje. „V susedných Čechách robili prieskum, v rámci ktorého sa zistilo, že Česi by mali mať priemerne o 2,5 cm dlhší penis, ako je celosvetový priemer…“

Ako sa hovorí, štatistika je len presný súčet nepresných čísel. V sexe sa nevyhráva ani neprehráva. Najdôležitejšie je zúčastniť sa.

23 debata chyba