Prekysľovanie organizmu spôsobuje rôzne ochorenia

Mäso, biela múka, sladkosti a dokonca i južné ovocie môžu mať zničujúci vplyv na jemnú rovnováhu v organizme a podnecovať rôzne ochorenia.

02.12.2008 00:47
Obchod, údeniny, saláma, mäso Foto:
Mäso patrí k potravinám, ktoré výrazne prekysľujú organizmus.
debata

Mliečne výrobky, mäso a cukor môžu poriadne skomplikovať život, pretože majú schopnosť zahlieňovať a prekyslovať organizmus, čo vedie k najrozmanitejším zdravotným ťažkostiam dlhotrvajúceho charakteru. Ľudské telo je však veľmi subtílny „mechanizmus“ a navyše každý organizmus má svoje zvláštnosti, preto sa treba pri zostavovaní jedálneho lístka riadiť nielen vedomosťami, ale aj skúsenosťami a pocitom. 

Ak vás trápi únava, zápaly stredného ucha alebo spojiviek, kvasinkové infekcie, prípadne neplodnosť, vyskúšajte okrem predpísaných liekov aj inú životosprávu. Každý deň si zľahka zacvičte, poprechádzajte sa na čerstvom vzduchu a vylúčte zo svojho jedálneho lístka „problematické“ potraviny a nevhodné potravinové kombinácie (ovocie s čímkoľvek, mäso so zemiakmi…). Vyhýbajte sa výrobkom z bielej múky, syrom, vnútornostiam, octu, sýteným nápojom, južnému ovociu a v prípade výraznejších ťažkostí aj cestovinám. Zamerajte sa na ryby (kombinujte ich iba so zeleninou), kontrolovanú zeleninu bez pesticídov (predovšetkým listovú), varené zemiaky, zakysané mliečne výrobky, domáce druhy ovocia a nesladený zelený čaj.

Týmto spôsobom môžete organizmus postupne očistiť od hlienov a usadenín, ktoré sú „finálnym produktom“ zlých stravovacích návykov a spôsobujú viaceré „nevysvetliteľné“ zdravotné problémy vrátane permanentnej únavy.

debata chyba