Betaglukánom na imunitu. Nájdete ho v hlive

Oslabenie imunitného systému súvisí s alergickými ochoreniami, nepriaznivými vplyvmi životného prostredia, so zvýšenou psychickou a fyzickou záťažou a nesprávnou životosprávou.

23.08.2011 14:00
Hliva ustricová Foto:
Betaglukán z hlivy ustricovej má výrazný protirakovinový a imunomodulačný účinok.
debata

Existujú však účinné prírodné látky, ktoré dokážu imunitný systém povzbudzovať, stimulovať ho k väčšej aktivite a usmerňovať imunitnú odpoveď. Takým prostriedkom je napríklad betaglukán. Na farmaceutické účinky sa najčastejšie izoluje z hlivy ustricovej alebo pekárskych kvasiniek.

Ako doplnok stravy je vhodný pri opakovaných infekciách, alergiách, ale aj pre ľudí so zníženou obranyschopnosťou, rádioterapii a chemoterapii či pri chirurgických zákrokoch. Takmer vôbec nezaťažuje organizmus, keďže sa po splnení svojho poslania odbúra na jednoducho odstrániteľné lát­ky.

Betaglukán z hlivy ustricovej má výrazný protirakovinový a imunomodulačný účinok, huba navyše obsahuje proteíny a uhľohydráty, esenciálne aminokyseliny, ako aj vitamíny B1, B2, B3, B5, B7, C a PP, ale aj minerály, napríklad vápnik, horčík, fosfor, draslík, selén, sodík a zinok.

debata chyba