Cesnak s cibuľou vyliečia aj boľavé ucho

Bolesť uší je veľmi nepríjemná, častokrát spevádzaná aj bolesťou hlavy či nevoľnosťou a zvykne ju spôsobovať aj niečo iné ako priamy zápal v uchu.

10.10.2013 06:00
cesnak, cibuľa Foto:
Cesnak s cibuľou sú známe antibakteriálnymi účinkami.
debata (1)

Napríklad zuby či zapálené mandle. O nič menej však nebolí zápal vonkajšieho zvukovodu či stredného ucha, ktoré najviac trápia deti…

Sú typy bolestí uší, ktorým pomáha teplo, potenie, alebo výplachy, no veľmi účinné sú pri bolestiach uší niektoré druhy ovocia a zeleniny. Protizápalové účinky nachádzajúce sa v zdravej rastlinnej strave sa preukázali v sójových výrobkoch, kukurici, olivách či v avokáde. Koho bolia uši často, alebo by sa po skúsenosti bolesti v budúcnosti radšej vyhol, mal by zaradiť do jedálnička každú zeleninu zelenej farby (brokolica, šalát, zelená paprika, čínska kapusta a podobne).

Za zmienku stojí aj zelenina, ktorá pomáha aj pri chrípke, čiže má preukázateľné antibakteriálne účinky. Patrí sem cesnak, cibuľa a ich súrodenci – pór či pažítka. Cesnak s cibuľou pomáhajú aj ako zátka do ucha. V prípade cesnaku stačí strúčik cesnaku zabaliť do gázy, s cibuľou to už bude o čosi zložitejšie. Nasekajte ju na drobno, zabaľte do gázy a pre istotu poistite ešte šatkou.

Boľavé ucho (ešte predtým, kým začne bolieť), potrebuje aj vitamín B. V zelenine sa nachádza napríklad v zemiakoch, nájsť ho možno aj v strukovinách. A opäť v sóji, s ktorou by sme si ucho jednoznačne mali spájať. Vymenované „lieky“ pôsobia ako prevencia, pretože majú schopnosť spevňovať myelínovú vrstvu nervových buniek v uchu.

Vážne to začne byť s boľavým uchom v momente, keď bolesť sprevádza nielen bolesť hlavy, ale ohlási sa aj horúčka. Malátnosť v kombinácii s bolestivým uchom tiež neveští nič dobré. V takýchto prípadoch už budú cesnak s cibuľou na liečenie prikrátke a treba čo najskôr zájsť za lekárom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zápal uší #bolesť uší #ucho #cesnak #cibuľa