Čo jesť počas chudnutia, keď sa dostaví vlčí hlad?

Človek, ktorý chce schudnúť, teoreticky ovláda, čo by mal robiť, aby to zabralo.

09.01.2014 06:00
zeler Foto:
Zelerové hranolčeky vraj chutia vynikajúco.
debata (9)

Jesť v malých dávkach päťkrát denne, na desiatu ovocie, na večeru sa už vyhýbať sacharidom, vynechať cukor a bielu múku. Takýto „banálny“ program by mal zabrať hocikomu, stačí už len mať pevnú vôľu a dodržať disciplínu.

Antónia Mačingová, vo svojom bestselleri Najedzte sa do štíhlosti, odporúča 28-dňový harmonizujúci program s presným popisom jednoduchých receptov, čo jesť. Inšpirovať sa môžeme aj „drobnosťami“, ktoré sú počas tejto „diéty“ povolené v prípade, že dostaneme vlčí hlad. Rozlišujme však, kedy nás hlad prekvapí.

Dopoludnia sú vraj povolené sušené slivky s vlašskými orechami alebo mandľami či mandľovými lupienkami. „Slivky obsahujú vlákninu, fosfor, vápnik, preto sú vhodne ako prevencia osteoporózy, urýchľaujú peristaltiku. Orechy sú dobrým zdrojom bielkovín, nenasýtených tukov, obsahujú vitamíny a, B, C a minerály ako sú vápnik, fosfor, sodík, horčík a železo. Bielkoviny v orechoch majú vysokú kvalitu a neobsahujú kyselinu močovú ani iný toxický materiál,“ vysvetľuje v knihe Mačingová.

Iný je už hlad v popoludňajších hodinách. Vtedy ho možno bezpečne zahnať bielym jogurtom s mandľami a medom. „Mandle sú jedinými zásaditými orechami a med je jediným zásaditým sladidlom,“ objasnila.

Čo robiť, ak nás hlad prepadne večer? Antónia Mačingová odporúča zopakovať večeru, ktorú v knihe odporúča, avšak najneskôr dve hodiny pred spaním. Zahnať hlad možno aj zelerovými hranolčekmi. „Zeler, a z neho vyrábané zelerové hranolčeky sú bohaté na minerálne látky a vitamíny a zároveň obsahujú málo kalórií,“ tvrdí Mačingová. Podľa jej slov sú vhodné ako potravinový doplnok aj pre chorých na cukrovku, pretože znižujú obsah cukru v krvi. Majú čistiace účinky na pečeň a odstraňujú niektoré druhy ekzémov. „Priaznivé účinky zelerových hranolčekov sú dané tým, že zeler obsahuje vyvážené množstvo draslíka, sodíka, vápnika, horčíka, železa, zinku a medi. Z vitamínov je to hlavne vitamín C,“ zhodnotila Mačingová.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #med #mandle #vlčí hlad #biely jogurt