Čím viac železa, tým viac červených krviniek

Pri chudnutí je dôležitá trpezlivosť a odhodlanie. Ak ich máte, kilá pôjdu dole samé.

19.08.2014 06:00
voda, piť vodu, pitný režim Foto:
Chudnutie a pitný režim sú spojené nádoby.
debata

Zbavia vás vody
Antónia Mačingová vytvorila známy 28-dňový detoxikačný program, ktorý sa stal bestsellerom pre ľudí, ktorí chcú trvalo zhodiť a vyhnúť sa jojo efektu. Radí im, aby neskúšali žiadne tabletky na chudnutie, ktoré sľubujú zbavenia sa tuku a krajšiu postavu. Sú to zbytočne vyhodené peniaze. Každý experiment tomuto podobný je zbytočný. “Neverte im. Iba vás na krátky čas zbavia vody, čo sa prejaví poklesom váhy. A potom nasleduje jojo efekt,” odkazuje.

Čím viac železa…
Existuje pár všeobecných rád, ktorých sa oplatí na ceste za štíhlejším telom držať. V prvom rade je to pestrá strava, v druhom palivo pre náš motor. “Žiadne keksy, ktoré nám dodávajú energiu na celej dopoludnie a takisto ani 90 percent propagovaných potravinových doplnkov a polotovarov, nám nedodajú napríklad železo. A čím viac železa máme v potrave, tým viac máme červených krviniek. Čím viac krviniek, tým viac hemoglobínu. Čím viac hemoglobínu, tým viac kyslíka sa viaže v našom organizme. Čím viac kyslíka, tým účinnejšie spaľujeme tuk,” objasnila ďalej.

Orgány vyschnú
Počas zhadzovania kilogramov nie je o nič menej dôležité piť veľa tekutín. Vnútro a orgány postupne podľa jej slov “vyschnú”, postupne dochádza k vyššej námahe obličiek, vytvárajú sa žlčové kamene, namáha sa srdce, krv je hustejšia a ťažšie zásobuje periférne oblasti v našom tele – ak nepijeme, alebo pijeme žalostne málo. “Hoci máte kvalitnú stravu, ale zabúdate na pitný režim, život sa bude podobať životu rastlinky, ktorá je síce zasadená v pôde bohatej na živiny, ale my ju zabúdame pravidelne zalievať.” upozorňuje Mačingová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #chudnutie #červené krvinky #železo #detoxikačný program