Vymixovaná listová zelenina poskytuje viac živín ako šalát

Živé veci sú na rozdiel neživých schopné samoobnovy. Neživé sa na rozdiel od nich môžu zlomiť a zničiť.

15.09.2014 06:00
zelené smoothie Foto:
Zelené smoothie.
debata (1)

Victoria Boutenko, autorka známych bestsellerov o surovej strave to priblížila: “Ak odtrhnete list z rastliny, rastlina vyženie nový. Ak sa porežete na prste, koža sa sama zahojí. Naopak, neživé predmety ako kamene alebo umelé konštrukcie, akokoľvek silné, nie sú pri poškodení schopné sa obnoviť.”

Táto schopnosť samo-obnovy živých organizmov je podľa jej slov jedinečnou silou, ktorá môže vyliečiť akúkoľvek chorobu. Všetky ostatné liečebné techniky, vytvorené ľuďmi, môžu byť úspešné iba vtedy, ak pomáhajú prirodzenej schopnosti regenerácie tela. Ľudské telo môže vyliečiť chorobu iba vtedy, ak sa všetky telesné substancie ako lymfa, krv, hormóny a mnoho iných udržiavajú v optimálnych hodnotách.

Fyziologický proces, ktorý drží všetky substancie v tele na úrovni potrebnej pre optimálne telesné zdravie, sa volá homeostáza. “Tento proces je extrémne komplexný a jeho kompletné pochopenie je ďaleko za našou trojdimenzionálnou obrazotvornosťou. Homeostáza je najdôležitejší proces v tele, a ak pomáhame našej homeostáze, staráme sa o naše zdravie v najlepšej miere,” odkazuje ďalej Boutenko.

Vysvetľuje, že proces homeostázy je úzko prepojený na endokrinný systém. Homeostatická rovnováha závisí na výkone endokrinných žliaz. Ak žľazy nevylučujú dostatočné množstvo hormónov, homeostatická rovnováha sa naruší a choroba sa spustí.

“Endokrinný systém pôsobí v ľudskom tele ako vysoko efektívna super továreň, ktorá vyrába a dodáva každú substanciu, požadovanú akoukoľvek žľazou alebo orgánom, kedykoľvek v presne požadovanom množstve. Čo taká továreň potrebuje? Hojnosť vysokokvalitných zásob. Endokrinný systém v našom tele potrebuje všetky živiny, vrátane vitamínov, aminokyselín, uhľohydrátov, esenciállnych mastných kyselín, minerálov a všetky stopové prvky. Zásobovanie nášho tela všetkými týmito živinami je rozhodujúce pre naše zdravie.”

Listová zelenina podľa Boutenkovej zodpovedá všetkým týmto účelom lepšie ako ktorákoľvek potravinová skupina. “Keď je vymixovaná, živiny z listovej zeleniny sa absorbujú účinnejšie a poskytujú mnohonásobne viac živín ako ostatné jedlá, vrátane tradičných šalátov. Inak povedané, pitím zelených smoothies podporujeme našu homeostatickú rovnováhu v optimálnom smere.”

Počas svojej praxe stretla ľudí, ktorí prežili rakovinu vďaka zvýšenej konzumácie listovej zeleniny. “Ak pochopíme mechanizmus homeostázy, je jasné, že vďaka tomuto jedinečnému prírodnému systému, môže ľudské telo vyliečiť nielen nádchu, alebo sa zotaviť zo zranenia, ale môže samo vyliečiť akúkoľvek chorobu, dokonca aj rakovinu,” konštatuje autorka bestsellerov o surovej strave.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #listová zelenina #surová strava #samoobnova #homeostáza