- Tepelne upravujte potraviny tak, aby nestrácali výživné látky, pričom minimálne polovicu dennej stravy by mala tvoriť surová strava.
- Aspoň dvakrát do týždňa jedzte morské ryby.
- Vypite počas dňa dva až tri litre tekutín.
- Obmedzte jedlá z bielej múky, s obsahom cukru a priemyselne spracované polotovary.
- Z olejov používajte rastlinné za studena lisované s vysokým podielom nenasýtených mastných kyselín, napríklad omega-3.
- Obmedzte na minimum pitie kávy.
- Znížte príjem bielkovín z mäsa a údenín.
- Dbajte na bohatý prísun vitamínov, ktoré pôsobia ako antioxidanty (A, C, E, kyselina listová).
Ako sa stravovať pri problémoch s kĺbmi
Ideálne je jesť 5-krát denne ovocie a zeleninu. Uprednostnite čerstvé domáce sezónne produkty.
