So špenátom a citrónom určite schudnete

Túžite schudnúť? Toto je zoznam potravín, ktoré obsahujú veľmi málo kalórií. Treba ich zaradiť do jedálnička.

14.10.2014 06:00
špenát, baby špenát Foto:
Vďaka častej konzumácie špenátu nebude človek silný, ale štíhly.
debata

Stopkový zeler
Má výraznú chuť, chrumká pod zubami. Jesť ho možno namiesto arašidov, namáčať si ho do jorutového dipu. 100 gramov obsahuje len 16 kcal.

Šalátová uhorka
Výborná šťavnatá zelenina, ktorá sa hodí do každého jedla, vhodná tiež namiesto bežnej prílohy. Obsahuje 15 kcal na 100 gramov.

Cukina
100 gramov obsahuje len 17 kalórií. Chutná je z nej napríklad polievka s cibuľkou a trochou škorice.

Paradajka
Je aromatická, chutná a chudobná na kalórie. Je jedno, ako ju do tela dostanete, či v šaláte, alebo v cestovinách, každopádne obsahuje na 100 gramov len 20 kalórií.

Citrón
Síce ho nemožno jesť ako jablko či banán, kalórií má málo. (29 na 100 gramov). Ideálny je do čerstvých, ovocných drinkov a šalátov. Za pokus stojí: Nahraďte olej, cukor a ocot citrónom! Priberiete menej a dostanete do tela vitamín C.

Má málo kalórií a navyše veľa vitamínu C. Foto: SHUTTERSTOCK
citrón, chudnutie, vitamín C Má málo kalórií a navyše veľa vitamínu C.

Špenát
Nesilnie sa z neho ako v tej rozprávke o Pepkovi námorníkovi, štíhlie sa z neho zato dokonale. 100 gramov obsahuje len približne 21 kalórií. S týmto poznaním a trochou korenia chutí ešte lepšie.

Mrkva
Ocenia ju nielen oči a pleť, ale všetci, čo sú na diéte. 100 gramov totiž obsahuje len 26 kalórií.

Jablko
Banány sú sladké, hrozno a figy sú chutné, ale jablko má ešte viac pridaných hodnôt. Má výrazne menej ovocného cukru a tým pádom aj menej kalórií. (54 kcal/100 g).

Hlávková kapusta (biela)
Kto je odhodlaný schudnúť, mal by si kapustu rozhodne zaradiť do jedálnička. Dobrá je voľba polievky, aj šalátu. Prečo? Lebo 100 gramov obsahuje len 17 kalórií a preto patrí do zoznamu tip-top potravín, ktoré podporujú chudnutie.

Maliny
Komu pri chudnutí chýba ovocie, mal by dať predosť bobuľovitému. Maliny, čučoriedky, ríbezle a černice sú známe tým, že majú kalórií málo a navyše sú chutné. Čo sa týka malín, tie majú na 100 gramov len 35 kalórií, čo je na ovocie skutočne málo!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #maliny #mrkva #citrón #stopkový zeler #biela kapsuta