Spite a spaľujte tuky. S týmito potravinami

Ideálna predstava, najmä mladých ľudí. Aj do sýtosti žúrovať, aj potom spaľovať. Dá sa to, tu sú tipy.

22.07.2015 06:00
jahody Foto:
Avšak rovnako účinkujú aj maliny, černice či čučoriedky.
debata

Na tejto trojke spaľovačov si možno pochutnávať večer, ale rovnako aj cez deň. Spaľovať bude telo „bezbolestne“ počas spánku.

Jahody

Sladké ovocie enormne „masíruje“ metabolizmus, a pomáha telu zbaviť sa nestráviteľných zvyškov potravy. Navyše, čo zaujme všetkých, ktorí chcú čo-to zhodiť, spaľujú aj tuk. Pochrumkávajte si na nich kedykoľvek, pri akejkoľvek činnosti. Máte pri večernom pozeraní televízora chuť na niečo dobré? Zvoľte jahody. Organizujete letnú párty? Dajte si na terase jahody. V prípade, že ich spaľujúci účinok chcete ešte podporiť, jedzte zároveň mandle či kešu oriešky. Týmto štýlom zásobíte telo výživnými látkami aj minerálmi. Táto informácia neplatí len pre jahody. Takými istými vitamínovými bombami, ktoré navyše spaľujú tuk, sú aj maliny, černice či čučoriedky.

Chili

Z chili, ktoré si pridáte do jedla, sa môžete poriadne spotiť. Ostrý rastlinný alkaloid kapsaicín, ktorý je zodpovedný za pálivú chuť papriky, totiž zahrá v tele divadielko. Vysiela mu signál, že sa ocitlo v horúcom prostredí a musí sa „schladiť“. Logickou reakciou tela je spaľovanie. Dobre preto spravíte, ak si svoj obed či večeru ochutíte sušenými chili papričkami. Vezmite ich medzi prsty ako soľ a pokropte. V Mexiku, kam už táto informácia dávno dorazila, vynašli úžasný spaľovač. Na prvý pohľad bláznivá kombinácia, no vynikajúci tip na olovrant. Červený šťavnatý melón s chili. Jednoduché. Potrebovať budete melón a chili papričky. Melón krotí chuť na sladkosti a čili podnecuje spaľovanie tukov.

Citrusy

Kyslé nespôsobuje len veselosť, ale aj štíhlosť. Favoritmi v tejto citrusovej skupine sú chutné a zdravé pomaranče a grapefruity. Ich výhodou je, že majú málo kalórii a dajú sa maškrtiť. Grapefruit je už starý známy spaľovač tuku, popísalo sa o ňom viac ako dosť. K ďalším citrusom, ktoré si môžeme bez výčitiek svedomia naservírovať na podnos pred spaním, ale aj kedykoľvek počas dňa, je citrón. Pre svoj vysoký obsah vitamínu C zaručuje štíhlosť, lebo podporuje chudnutie. Možnosti: Vypite pred spaním pohár vody s citrónom alebo si týmto zázračným ovocím pokvapkajte mäso. Dôležité je, aby ste mäso piekli výlučne na olivovom oleji a posolili ho len symbolicky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #spánok #jahody #spaľovanie tukov #citrusy #chili papričky