Toto sa stane s telom, keď budeme jesť každý deň uhorku

Nie je žiadnou novinkou, že uhorky obsahujú veľa vody a tým pádom sú veľmi zdravé. Čo však táto zelená zelenina ešte všetko dokáže, vie len málokto. A prečo by sme ju mali denne konzumovať...

09.01.2018 06:00
uhorka, hydratácia, spálená pokožka Foto:
Je domácim prostriedkom aj na spáleniny od slnka.
debata (2)

Nazvime ju superfood

Uhorka je úžasná „medicína“. Pomáha nielen pri cukrovke. Obsahuje horčík, draslík a vlákninu, ktoré zabraňujú zvýšenej hladine cholesterolu v krvi a zároveň regulujú vysoký krvný tlak. Okrem toho obsahuje tento druh vzácnej zeleniny určité horké látky, ktoré podporujú produkciu inzulínu.

Na obličky aj na pamäť

Voda obsiahnutá v uhorkách podporuje obličky a redukuje kyselinu močovú v tele, ale tiež pomáha pri problémoch s pamäťou.

Zázračná zbraň

Uhorka o svojich prednostiach presvedčila už aj kozmetický priemysel. Kremík, ktorý obsahuje, pomáha napríklad vlasom a nechtom rýchlo rásť…

Na svieži dych

Koho trápi zápach z úst, mal by siahnuť po plátku uhorky. Žuvanie určite zmierni nepríjemné zápachy.

Zabúdate piť?

V zime mnohí z nás zabúdame na pitný režim. Voda z vodovodu je studená, teplý čaj nemáme vždy po ruke a smäd sa nehlási… Odborníci na výživu odporúčajú v takýchto prípadoch spoľahnúť sa na uhorku – ako sme už spomenuli, obsahuje obrovské množstvo vody, a to až 96 percent.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #cholesterol #obličky #nechty #uhorka #inzulín #kremík