Zbohom nadúvaniu! Pomôžu tieto domáce prostriedky

S bruchom "ako balón" nielenže zle vyzeráme, ale sa aj zle cítime. Môže to byť spôsobené stravou, ale tiež individuálnou intestinálnou aktivitou. Toto sú domáce prostriedky, ktoré pri nafúknutom bruchom rýchlo zaberú!

19.09.2018 06:00
S nafúknutým bruchom sa často trápia aj veľmi... Foto:
Už dojčatá dostanú feniklový čaj proti bolestiam bruška a nadúvaniu. Tento prostriedok teda väčšina z nás pozná.
debata (5)

Ak vylúčite vážne ochorenia a alergie ako príčiny nadúvania, pomáha veľa, veľa pozorovať, ktoré potraviny sa vášmu žalúdku nepáčia. Nemusí to byť permanentne známa fazuľa, cibuľa či kapusta. Ak vám tento zoznam potravín nepomôže, určite vyhľadajte lekára.

Vypiť čaj a vyčkať

Už dojčatá dostávajú feniklový čaj proti bolestiam bruška a nadúvaniu. Tento prostriedok teda väčšina z nás pozná. Vedeli ste však, že pomáha aj mätový a zázvorový čaj? Zalejte horúcou vodou čerstvé lístky mäty alebo čerstvý kúsok zázvoru a nechajte lúhovať. Čaj pite teplý.

Petržlen

Rýchle občerstvenie na upokojenie žalúdka poskytne aj táto zelená bylinka. Ak po nej siahnete po jedení, vyhnete sa nielen nadúvaniu, ale urobíte čosi dobré aj pre svoju postavu. Petržlenu sa totiž pripisuje detoxikačný účinok. Podporuje spaľovanie tukov a metabolizmus.

Jablčný ocot s feniklovým medom

Táto sladko-kyslá zmes pôsobí upokojujúco na tráviaci systém. Dve polievkové lyžice jablčného octu a dve čajové lyžičky feniklového medu rozmiešajte v pohári vlažnej vody a pite pred jedlom po dúškoch.

Ľanové semienka

Toto sú zrejme najzodpovednejší pomocníci, čo sa týka povzbudenia trávenia. Obsahujú veľa proteínov, vlákniny a omega-3-mastných kyselín. Vzhľadom na to, že sa napučia v čreve a viažu obsiahnutú vodu, dobre sa znášajú a upokojujú trávenie. Môžete si ich napríklad primiešať do jogurtu. Rovnako môžete žuvať aj feniklové či rascové semienka.

Teplo a masáž

Také jednoduché a také účinné! Starý dobrý termofor pomáha pri chrípke, menštruačných bolestiach a tiež pri nadúvaní. Doprajte si pokoj a bruchu príjemné teplo. Relaxáciu môžete spríjemniť o jemnú masáž s teplým rascovým olejom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #trávenie #vláknina #rasca #fenikel #nadúvanie #termofor