Šesť dní jesť a jeden deň hladovať - čo prináša táto diéta?

Šesť dní hodovania a potom pretrpieť jeden pôstny deň? Tento druh diéty môže mať zmysel, musíte však vedieť, čo počas pôstneho dňa do úst, aby ste naozaj nejaké to kilo zhodili...

25.04.2019 06:00
schudnúť, diéta Foto:
Jesť a nepriberať, to je sen nejedného dievčaťa na tejto planéte.
debata (2)

Jeden pôstny deň? Zmysluplné!

Pravdepodobne to pre vás nie je žiadna novinka – svoje telo na niekoľko dní zaťažíte veľkými mastnými porciami, alkoholickými nápojmi, nikotínom a stresom. To padne telu skutočne ťažko. Orgány sa namáhajú, aby tieto malé a veľké hriechy akosi vyrovnali. Avšak sila tela už nestačí, ak do tela „tlačíme“ ďalšie jedlá, ktoré má naraz spracovať. Jeden pôstny deň v týždni môže telo odľahčiť, zvýšiť pohodu a dokonca pomôcť zdravo schudnúť!

Výhody 24-hodinovej hladovky:

Detoxikácia a úľava organizmu
Ľahko integrovaná do každodenného života
Žiadne počítanie kalórií a žiadne zakázané potraviny
Žiaden jojo efekt, pretože zvyšok týždňa normálne jete

Čo jete počas pôstneho dňa?

Pri diéte 6:1 smiete šesť dní jesť, čo len chcete, len v pôstny deň si vyžaduje disciplínu. Preto môžete tento druh diéty veľmi ľahko integrovať do každodenného života. Už večer pred pôstnym dňom si doprajte len ľahké jedlo. Vhodná je zelenina či hummus. Ráno počas pôstneho dňa sa odporúča jemná masáž brucha, aby sa stimulovala črevná aktivita. Potom si doprajte dve šálky nesladeného čaju alebo veľký pohár vlažnej vody s citrónom. Zvyšok dňa si už pite len tekutiny v podobe vývaru, nesladeného čaju a vody. Pevná strava je tabu. Orgány sa tým pádom nemusia sústrediť na energeticky náročné tráviace procesy a môže byť posilnené spaľovanie tukov. Vhodný je pohyb, v ideálnom prípade prechádzka alebo ľahká cyklistika.

Možno vďaka tejto diéte skutočne schudnúť?

Áno, vďaka pôstu ušetríte celý deň kalórie. Ak však budete nasledujúcich šesť dní jesť fast food a kopec sladkostí, na váhe nezbadáte žiaden pozitívny efekt.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #kalórie #stres #pôst #spaľovanie tukov