Päť veľkých predností ľanových semienok

Sú potraviny, ktoré podporujú chudnutie. Do tejto veľkej skupiny patria aj ľanové semienka, pretože ponúkajú hneď niekoľko výhod.

07.05.2019 06:00
voda, pitný režim Foto:
Jednou z predností tiež je, že vďaka konzumácii semienok pijeme viac vody, čo pomáha "nakopnúť" metabolizmus.
debata

Ľanové semienka môžu byť užitočnou súčasťou zdravej výživy. Vedzte však, že nie sú klasickým diétnym prostriedkom, vďaka ktorému sa vám bude chudnúť jedna radosť. Semienka pôsobia predovšetkým vďaka dvom vlastnostiam. Na jednej strane zasýtia na dlhý čas a na druhej strane stimulujú trávenie.

Päť veľkých predností ľanových semienok

Zasýtia na dlhý čas
Vláknina v ľanových semienkach napučí v čreve a týmto získaným objemom sa postará o dlhšie zasýtenie.

Zabraňujú vlčiemu hladu
Konzumáciou ľanových semienok budeme dlhšie sýti a z dlhodobého hľadiska menej jesť.

Sú zdravé
Obsahujú omega-3-mastné kyseliny, vlákninu, bielkoviny, vitamíny a kyselinu listovú. Podporujú tiež zdravie čriev a pôsobia proti zápalom v tráviacom trakte.

Podporujú pohyby čriev
Sliz obsiahnutý v ľanových semienkach zabezpečuje, že sa prijatá potrava lepšie skĺzne črevom. Vďaka tomu pôsobia ako mierne preháňadlo a sú dobré aj ako prevencia proti zápche.

Budeme viac piť
Keďže ľanové semienka môžu napučať, zbavujú telo počas trávenia tekutín. Tým pádom cítime väčší smäd a pijeme viac vody, čo dodatočne podporuje metabolizmus pri chudnutí.

Začleňte do svojho jedálnička

Aby ste sa presvedčili o sile ľanových semienok, mali by ste ich konzumovať pravidelne. Môžete si ich pridať ráno do ovsených vločiek či do jogurtu, ochutiť nimi šalát, smoothie či proteínový kokteil, fantázii sa medze nekladú. Ak chcete schudnúť, mali by ste tiež vyvážene jesť a dostatočne veľa sa pohybovať. Dbajte tiež na to, aby ste stále pili dostatočné množstvo vody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zápcha #vláknina #vlčí hlad #ľanové semienka #črevo