Potraviny, ktoré dajú stopku vlčiemu hladu

Sú dni, kedy vkuse nakúkame do chladničky a zakaždým sa v nej niečo pre nás nájde.

07.08.2019 06:00
mandle Foto:
Sú sladké a obsahujú extrémne veľa bielkovín.
debata

Obávaný vlčí hlad obsadí náš mozog a my máme pocit, že sa mu nedokážeme ubrániť. To nie je pravda. Posvieťte si na určité potraviny.

Potraviny, ktoré skrotia ataky hladu:

Mäta
Je to extrémne jednoduché. Keď si po jedle čistíte zuby, podvedome dávate svojmu telu signál, že príjem potravy sa už pre dnes skončil. Tento trik môžete použiť aj vo chvíli, keď vás náhle prepadne hlad a ohlási sa kňučanie v žalúdku. Žuvačka, pohár mätového čaju alebo aj žuvanie čerstvých mätových lístkov, zodpovedne pomôže znížiť chuť do jedla.

Zelený čaj so zázvorom
Najlepším spôsobom, ako odpútať pozornosť od vlčieho hladu, je veľa piť. Pretože naše telo si často zamieňa pocit smädu za pocit hladu. Obzvlášť účinné je, keď si dáte zelený čaj so zázvorom. Jemná aróma zeleného čaju potlačí chuť do jedla a stimuluje metabolizmus. Zázvor je skutočne zázračný prostriedok v boji proti „prežieraniu“, pretože éterické oleje a ostrá aróma zabrzdia hlad.

Strukoviny
Šošovica, hrášok a fazuľa obsahujú komplexné sacharidy a balastné látky. Pri ich konzumácii stúpa hladina cukru v krvi len veľmi pomaly, takže ste stále sýti. Výhodou sú tiež cenné bielkoviny a nízky obsah kalórií.

Mandle
Sú sladké a obsahujú extrémne veľa bielkovín. Práve z toho dôvodu sú v zozname potravín vhodných na chudnutie, skutočne potláčajú chuť do jedla.

Pomarančový džús
Aj pohár pomarančovej šťavy má silu upokojiť potrebu po sladkom. Je totiž bohatá na vlákninu a v žalúdku ostane dlhšie, ak ju zmiešate s vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smäd #vláknina #bielkoviny #vlčí hlad #mäta #strukoviny