Orechy môžu zvýšiť sexuálnu túžbu u mužov

Ako ukázala jedna štúdia, konzumácia orechov môže mať u mužov pozitívny vplyv na sexuálnu túžbu, dokonca môže znížiť erektilnú dysfunkciu.

02.09.2019 06:00
vlašské orechy, kešu, lieskovce Foto:
Podľa vedcov sa budú orechy v budúcnosti používať ako podporná terapia erektilnej dysfunkcie.
debata

Nielen potrava pre mozog

Ukazuje sa, že orechy nie sú len potravou pre mozog. Poľa štúdie katalánskej univerzity Rovira i Virgili by mali tieto jadrá plné živín zvyšovať aj sexuálnu túžbu u mužov. Už 60 gramov denne stačí na zvýšenie sexuálnej túžby u zdravých mužov vo veku od 18–35 rokov. A to nie je všetko. Podľa vedcov sa budú orechy v budúcnosti používať ako podporná terapia pri erektilnej dysfunkcii. Dôvod? Pozorovaní muži už po 14 dňoch konzumácie orechov informovali o výraznom náraste sexuálnej túžby. Pravdou je, že relatívne malá štúdia ešte nie je reprezentatívna. Do dvoch skupín bolo rozdelených len 119 účastníkov. V jednej skupine jedli muži denne za dve hrste orechov, čo zodpovedá 60 gramom orechov (mix z vlašských a lieskových orechov a mandlí), pričom v druhej skupine sa orechy vôbec nekonzumovali.

Zodpovedná môže byť aminokyselina arginín

Na záver sa účastníkov pýtali na ich sexualitu. Výsledok: Tí, čo jedli orechy, hovorili o výraznom zvýšení sexuálnej túžby a zvýšení kvality orgazmu. Zodpovedné sú za to očividne výživné látky obsiahnuté v orechoch, predovšetkým však aminokyselina arginín, ktorá je známa svojimi účinkami na sexuálnu stimuláciu. „Na potvrdenie našich výsledkov a na určenie, ako sa tieto pozitívne účinky vyskytli, je potrebný ďalší výskum,“ odkazujú autori štúdie. Cieľom vedcov je bližšie preskúmať vplyv orechov na sexuálnu dysfunkciu, resp. erektilnú dysfunkciu u mužov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orechy #erektilná dysfunkcia #sexuálna túžba #arginín