Voliteľný predmet o zdravej výžive aj pre ďalšie ročníky ZŠ

Štátny pedagogický ústav zverejnil k voliteľnému predmetu „viem, čo zjem“ nový vzdelávací štandard. O zdravej výžive sa tak budú môcť v školskom roku 2021/2022 učiť už aj štvrtáci, piataci a šiestaci.

13.09.2021 07:17
žiačka, OK, okej, písanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Učebné materiály v rozsahu 32 vyučovacích hodín doplnené o interaktívny digitalizovaný obsah boli pre potreby pedagógov a žiakov vytvorené komplexne a školám sú k dispozícii celkom zadarmo. Predmet, ktorý po prvý raz zavítal do škôl len v tomto školskom roku, navyše chystá ďalšie novinky.

Množstvo správnych, ale aj nesprávnych stravovacích návykov preberáme z domu, a tie ovplyvňujú náš životný štýl aj v dospelosti. Škola je preto miestom, kde sa môžu deti dozvedieť veľa nových a užitočných informácií a motivovať tak k pozitívnej zmene aj svojich rodičov.

Predmet pozostáva zo šiestich tematických celkov, vďaka ktorým sa žiaci oboznámia s témami, ako je vyvážená strava, pitný režim, ovocie a zelenina, riziká nevhodného stravovania, energia či hygiena potravín. Ku každej vyučovacej hodine je pre pedagóga vypracovaný metodický list s rôznorodými aktivitami na hodinu, prezentácia a pracovný list pre žiakov.

Voliteľný predmet dopĺňajú materiály v digitalizovanej podobe, ktoré podnecujú pozornosť žiakov a učivo vysvetľujú zaujímavým spôsobom. Obsahujú náučné videá, hry a je možné s nimi pracovať na interaktívnej tabuli či premietať on-line. Navyše učebné materiály k predmetu budú priebežne inovované o doplňujúce témy, ako je potravinový odpad a videá s pohybovými aktivitami.

dievčatko, topánky, šnúrky, viazanie Čítajte aj Aby váš prváčik ostal zdravý...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #učebný plán