Odborník na výživu: Máme sa báť prenosu koronavírusu zo zeleniny a ovocia?

Téma covid-19 sa prenáša aj do problematiky konzumácie potravín. Zeleninu a ovocie ľudia totiž ľudia berú v obchodoch do rúk a dotýkajú sa ich. Doba prežívania vírusu na povrchoch je relatívne dlhá. Čo teda môžeme urobiť, keď si v obchode nakúpime jedlo? A pre tých, čo sa boja veľmi - čo je absolútna istota?

28.10.2021 06:00
debata (6)
Jeden z najznámejších českých výživových poradcov Petr Havlíček na tému koronavírusu a bezpečnosti našich nákupov.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rozum v rúre #Potraviny #Ide o zdravie #Covid-19
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy