Odborník na výživu: Čo sa stane, ak omylom zjeme plesnivú potravinu?

Zápach a chuť plesnivejúcej potraviny ľahko spoznáme - či už okom, v najhoršom až v ústach. Napríklad v prípade syrov to nemusíme cítiť okamžite, najmä ak ide o zrejúce a plesňové syry. Nie je však dôvod na paniku. Ak ste zdraví, vaše telo si s trochou plesne určite poradí. Čo sa stane, ak sa však plesní doslova najeme, alebo ich konzumujete často, napríklad v prípade potravín s uplynutou lehotou trvanlivosti? Vysvetľuje odborník na výživu Petr Havlíček.

30.12.2021 06:00
debata (79)

Ak ste zdraví, vaše telo si s trochou plesne určite poradí. Čo sa stane, ak sa však plesní doslova najeme, alebo ich konzumujete často, napríklad v prípade potravín s uplynutou lehotou trvanlivosti? Vysvetľuje odborník na výživu Petr Havlíček.

Ak ste zdraví, vaše telo si s trochou plesne určite poradí. Čo sa stane, ak sa však plesní doslova najeme, alebo ich konzumujete často, napríklad v prípade potravín s uplynutou lehotou trvanlivosti?

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

79 debata chyba
Viac na túto tému: #výživový poradca #plesne #Ide o zdravie #mall.tv
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy